Jump to content

Yakın Dönemin En çok Konuşulan 10 Oyunu


akMurat

Recommended Posts

Yakın dönemin en çok konuşulan 10 oyunu

Selim Öztürk

Son zamanların en çok konuşulan 10 oyununu bir araya getirdik. Sizin favoriniz hangisi?

* Resimlerle: Yakın dönemin yıldızları http://www.chip.com.tr/galeri/Yakin-donemin-yildizlari_389.html

Yakın dönemin en çok konuşulan 10 oyunu

Grand Theft Auto IV : Özgürlüğü seviyorlar

Bu konuda okuyacaklarınız:

* 1Yakın dönemin en çok konuşulan 10 oyunu

* 2Call of Duty 4 Modern Warfare

* 3World of Warcraft

* 4Bioshock

* 5Crysis

* 6PES (Pro Evolution Soccer) 2008

* 7Wii Sports

* 8Gran Tourismo 5 : Prologue

* 9Football Manager 2008

* 10Elder Scrolls 4 : Oblivion

1980'li yılların simgesi haline gelen bilgisayar oyunu Pac-Man'in üzerinden çok zaman geçti. Oyun pazarında artık herkesin zevkine göre bir oyun bulunabiliyor. 21. yüzyılda bilgisayar oyunuyla zayıflamak bile mümkün.

Kimileri güzel bir hikaye, kimileri evinin salonundan bambaşka ortamlara ******üren grafikler, kimileri de rahat oynanabilirlik arıyor. Bazı oyunlar Türkçe seslendirmeleri, bazıları konsollarının artıları, bazıları da sinema filmi tadındaki konularıyla ön plana çıkıyor. Video oyunlarını iyi vakit geçirme aracı olarak kullanmanın dışında, bağımlılık haline getirenler de var. Günde 20 saatini oyuna ayıranlar, gece eşlerini uyutup ekran başına geçenler gibi. Online oyunlar yüzünden sosyal hayatlarına ara veriyor ama oyundaki karakterlerini satarak para kazanmanın yollarını da buluyorlar. Durum böyle olunca video oyunları gündemden hiç düşmüyor.

Oyun geliştiren firmalar her ay bir sürü yeni oyunu piyasaya sürüyor. Biz de bu hafta sonunda görsellikleri, konuları, rahat oynanabilirlikleri ve ses kalitelerini göz önüne alarak son zamanların en çok konuşılan 10 oyununu bir araya getirmek istedik. İşte bizim "En çok konuşulanlar" listemiz... Siz de önerilerinizi ya da eleştirilerinizi yorum kısmında ya da forumda paylaşabilirsiniz. İşte başlıyoruz...

1. GTA IV

Serinin, Rockstar Games tarafından geliştirilen dördüncü oyunu piyasaya çıktığı gün, ABD ve İngiltere'de dükkanların önünde uzun kuyruklar oluştu. Kısa zamanda 400 milyon dolarlık satış geliri elde etti. Argo sözcükler çocuklara kötü örnek oluyor diye tepki gösterenler de oldu. Verdiği özgürlük hissi ve şehir eşkiyalığını yaşamak, oyuncularırn fazlasıyla hoşuna gidiyor. 2007 yılında Liberty City adında New York temel alınarak yapılmış bir şehirde geçiyor. Ana karakter Doğu Avrupalı Nico Bellic. Bellic, kuzeninin söylediği yalanlara inanıp zengin olmak arzusuyla ABD'ye geliyor. Fakat kısa süre sonra kuzenin borçları olduğunu öğreniyor. Bir yandan borçları kapatmaya çalışırken, 10 yıldır aradığı eski bir tanıdığının da izini sürmeye başlıyor. Oyun konusu kadar grafikleriyle de göz dolduruyor. Karakterlerin yüzündeki gerçekçi mimikler ön plana çıkıyor. Başarılı seslendirmeyi de unutmamalı.

* Resimlerle: Yakın dönemin yıldızları http://www.chip.com.tr/galeri/Yakin-donemin-yildizlari_389.html

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...