Jump to content

Prematüre* Vista Ssd'ye Bile Hazır Değil!


sdtsahin

Recommended Posts

hbr_1639_d.jpg

SSD dünyasının lokomotifi Sandisk, Vista'yı kendi SSD'lerine hazır olmayan bir garip kod yığını olarak tanımladı.

Sandisk'in İcra Kurulu Başkanı Eli Harari'nin yaptığı açıklamaya göre, Microsoft'un bütün karalamalara, Apple Guy tarafından yapılan karalama reklamlarına rağmen 18 milyon satan işletim sistemi Windows Vista'nın en azından Sandisk'in ürettiği SSD'lere karşı bir garezi, bir yeteneksizliği, bir saçmalığı olduğunu açıkladı.

Harari'nin görüşüne göre Vista'nın mimarisinde var olan bir kısım garipliklerden ötürü piyasaya sürmeye çalıştıkları yeni nesil daha hızlı SSD disklerinin hızlanması gerçekleşememekte. Öne sürülen önerme ise Vista'nın "Flaş bellekleri ana depolama birimi olarak" kullanma yeteneğinin kör topal olduğundan kaynaklanmakta. Yani böyle bir şeyi aklının ucundan geçirmeyen Microsoft geliştiricileri (ya da yöneticileri) kodlarını flaş belleklere göre optimize etmemiş.

Windows'un kodunda var olan bu kısıtlama yüzünden, SanDisk'in SSD'lerin bir sonraki nesilinde daha yüksek kapasiteyi daha düşük fiyatla üretmeyi sağlama amacıyla geliştirdiği MLC (multi-level cell-çok katmanlı hücre) teknolojisinin 2008'in sonları ile 2009'un ilk ayları arasında başlayacak denemelerini öteye atacağı söyleniyor.

*Prematüre : Vaktinden önce olan, gelişen.

Kaynak : yahoyt.com

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...