Jump to content

Keskin Nişancı Tüfekleri


Sirius

Recommended Posts

Onlar dünyanın en iyi keskin nişancı tüfekleri.Kimi basit tasarımı,kimisi hafifliği,kimisi ise etkili menzilleri ile öne çıkıyor.İçlerinde öğleleri varkı kalıcı hasarlar bırakıyorlar.Her biri tasarım harikası olan bu tüfekleri haberlerde,filimler veya oyunlarda görmeyenimiz yoktur.Max payne,hitman ve black hawk oyunlarının unutulmaz keskin nişancı tüfekleri burda.

İlk olarak basit kullanımı ve bakım gerektirmeyen tasarımı ile bir rus klasiği olan dragunov namı diyar kanasla başlıyoruz.

svd01largekx2.th.jpg

Dragunov Türkiye'de bilinen adı ile Kanas, Rus yapımı, yarı otomatik, uzun menzilli Keskin nişancı tüfeği.

Evgeniy Fedorovich Dragunov tarafından 1985 - 1963 yılları arasında Sovyetler Birliği'nde yapılan Kanas, AK-47'nin 300 metre üzerindeki mesafelerde etkisiz olmasına alternatif olarak tasarlanmış ve üretilmiş bir tüfektir.

Kanas'ın diğer keskin nişancı tüfeklerine nazaran dir diğer artı özelliği ise keskin nişancı tüfeklerinin küçük olan şarjör kapasitesinden fazlasına sahip olmasıdır.7.62X54 mm R'lik mermi kullanır.

svdfullfr4.th.jpg

Genel Özellikler :

Çeşidi : Keskin Nişancı Tüfeği

Ülke : Rusya

Tasarımcı : Evgeniy Fedorovich Dragunov

Tarih : 1963

Fiziksel Özellikler :

Namlu Uznuluğu : 610 mm

Uzunluk : 1225 mm

Dürbün : PSO1 NCO1

Ağırlık : 4,55 kg

Atış Özellikleri :

Namlu Çapı : 7,62

Mermi Türü : 7,60x54mm R

Merminin Çıkış Hızı : 830 m/san

Azami Menzil : 1300 m

Etkili Menzil Dürbünlü : 1000 m

Atış Değeri : 3-6 mermi/dk

Basit tasarımı bakım istemiyen yapısı ve kalaşnikofa benziyen görünümü sakın sizleri aldatmasın silah zamanının en etkili menzili olan 800 metrenin 2 katı etkili menzile sahip bir silahtır ve şarjör büyüklüğü sayesinde hedefine defalarca atış yapabilmektedir.Silah max payne 2 oyununda mona sax ın kullandığı keskin nişancı tüfeğidir.

İkinci olarak amerikan yapımı m107 keskin nişancı tüfeği var.Aslında ona tüfek demek hakaret olur.Kedisi 50 kalibrelik ölçüsü ile bir toptur.İnsan hedeflerine karşı pek kullanılmayan bu silah genelde elektirik trafoları,radar istasyonları,şehirde ise kaçan suçluların motorlarını susturmada kullanılır.İnsana isabeti halinde uzuvları parçalamaktadır.

kalekalipkntidef052tql7.th.jpg

Kale kalıp firması tarafınan tasarlanıp üretilen yüzde yüz yerlisermaye kullanılan bu silah ilk olarak İDEX fuarında görücüye çıktı.Gece görüşlü dürbünede sahip silah etkili bir menzile sahip.Silah 5 mermi alıyor ve 1800 metre mesafeye etkili atış yapıyor.silahın fiyatı 2000-2500 dolar civarında ve en basit amerikan tüfeğinin yarı fiyatında.Ama iş silahın parçalarında,silah özel dürbünü ile ve birkaç ek parçası ile fiyatı 20000 dolar.Buda bir keskin nişancı tüfeğinin dürbününün ne derece önemli olduğunu anlatmaya yetiyor.

kalekalipkntidef053tyg1.th.jpg

Silan havacılıkta kullanılan aleminyum ve titanyumdan imal edilmiştir.Silahın kalibresi ise 50 dir.buda yeterince ürkütücü bir rakamdır.

kalekalipptpex2.th.jpg

Silahın teknik özellikleri:

Namlu çapı:12.7mm

Kütle: 14kg

Boy: 147cm

Namlu boyu: 73cm

Etkili menzil: 1800m

Şarjor kapasitesi: 5 adet

Sökülebilir dipçikli

Sökülebilir çatal ayak ve arka ayak

Ayarlanabilir yanak dayama

Ayarlanabilir omuz dayama

Picatinny rail bağlı

Umarım silahımızı yakında film ve oyunlarda görmek nasip olur.

Şimdi bir tüfek varki sırada gerçekten bunu askeri yetkililer,üreticiler bile bir sınıfa koyamıyor.Top desek değil,nişancı tüfeği desek değil.Tam bir ucube.Bildiğimiz tek şey bu şeyle ölüm kesin.RT-20 keskin nişancı tüfeği aslında bir antimateryal tüfek.

623c839gu3.th.jpg

Şu an yeryüzünde bulunan en güçlü tüfek budur. RT-20 dünyada "el topu" (hand canon) diye biliniyor.

.50 kalibrelik mermisi ile M107 bunun yanında su tabancası gibi kalmaktadır.

20mm çapındaki (.78 kalibre) mermisi sadece normal ve zırhdelici değil, yüksek güçlü patlayıcılı, sabotlu veya yangın mermisi gibi enteresan özelliklerde olabilmekte.

Dünyada sabotlu mermi atabilen tek nişancı silahı olduğu için, uygun atışla tanklara karşı bile kullanılabilmektedir.

Peki bu garip şekilli şey nasıl kullanılıyor?

Öncelikle silahın müthiş atış gücünün karşılığında müthiş bir geri tepme kuvveti de ürettiğini unutmayan tasarımcılar, namlu nozüllerini geriye doğru yaptığı için yanma gazları bir miktar tepmeyi engelliyor ancak bu boyutta bir merminin tepmesini karşılayacak omuz kemiği henüz insan evladında olmadığı için, geri kalan gücü de dengelemek için silahın üstünde bulunan ve geriye doğru ağzı bulunan roket benzeri bir bölüm eklenmiş, bu bölümden silah arkaya doğru da tepiyor, böylece omzunuuz kaybetmeden atış yapabiliyorsunuz, ancak arkanızda kimse olmaması şartı ile. Geri tepme engelleme sistemi, geri tepmesiz toplar dışında 80mm altı hiçbir topda bile gerek görülmeyen bir sistem. Bunun sebebi ise çok basit, bu tüfek bu özelliği sebebi ile kapalı mekanlarda, arkada mühimmat varken, arkada personel varken kullanılamıyor.

645eea9ta0.th.jpg

Mermisi böyle birşey. Üstteki .50 kalibrelik dev bir mermi olsa da, alttaki mermi bu silahın kullandığı 20mm lik standart mermisi yanında M16 mermisi gibi kalıyor, merminin sadece çekirdeğinin 11 santimetre boyunda olduğunu söylersek kovanı ile birlikte tam boyutunu sanırım aklınızda canlandırabilirsiniz. Çekirdek ağırlığı da 130 gram.

Silah bir tür bazuka gibi tutulup ateşleniyor, gerçekten uzun olan namlusu sebebi ile, silah mekanizması ve merminin ateşlendiği bölüm, silahın en arkasında kalıyor ve diğer silahların aksine dipcik silahın en arkadaki değil ortalardaki bir parçası.

İnanılmaz büyük atış enerjisi sebebi ile silahın şarjor ve yükleyici mekanizmaları bulunmuyor, her seferinde sahra topu misali hazneyi açıyor, kovanı çıkarıyor, yenisini koyup kapatıyorsunuz.

68a05e3wj4.th.jpg

Çekirdek Boyutu : 20x110mm

Çalışma Sistemi: Elle kurma, elle yükleme

Namlu: 920 mm

Ağırlık: 19.2 kg

Boyu: 1330 mm

Menzil: 800 metre

Namlu Çıkış Hızı: 850 m/s

Geldik en sonuncuya.ne demişler assolistler en son çıkar.Her ne kadar herkesin iyi gördüğü sevdiği bir silah olsada,keskin nişancıların dünya üzerinde sevdikleri hatta aşık oldukları tek bir tüfek vardır.Oda Alman harikası Walther 2000'dir.

81534167vu1.th.jpg

Bu silahın en önemli yanı boyu 1 metre dahi değildir.Harika bir dizayna sahiptir ve boyu sayesinde inanılmaz bir seriliğe sahiptir.Tek kusuru silah tam 7 kilodur buda diğer tüfeklere oranla onun obez bir yapıya sahip olmasına neden olur.Hem boyu kısa hem şişman onu tek yapanda budur zaten.Silah ateşlendiğinde tok bir ses çıkarır ve hedefi etkisiz hale getirir.Mükemmel ötesi bir eloktronik dürbünle kullanılır.Silan hitman oyununun vazgeçilmez suikast silahıdır.Hitmanı oynayıpta bu silahı kullanmayan kullanıpta vazgeçebilen yoktur.

hmbgallerywall01800x600uq7.th.jpg

Teknik özellikler:

Kalibre:..............................300 Win mag, .308 (7.62x51mm NATO), 7.5x51mm Swiss

Boş ağırlık:..........................6.95 kg

Uzunluk:.............................905mm

Namlu uzunluğu:...................650mm

Kapasite:............................6 fişek

Çalışma şekli:......................Yarı otomatik

Standard dürbün..................Schmidt & Bender 2.5-10x56mm

waltherwa20000wikb0.th.jpg

Obir efsane

25910659df5.th.jpg

Link to comment
Share on other sites

resimler biraz daha büyük olsaymış süper olacakmış çalışma prensipleri ilede ayrıntılı bilgiler olsaydı her birinin bizdeki özel harekatlarda yok ,bu kadar çeşit olduğunuda bilmiyordum özellikle o assolist olan alman silahının güzel olmuş bir silah sever olarak saol.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...