Jump to content

Dünyanın Merkezine Dijital Yolculuk


apoo

Recommended Posts

20080716093259_3d.jpg

Animasyon olmayan ilk dijital üç boyutlu film cuma günü vizyonda...

Sinema tarihi yeni bir teknoloji ile tanışıyor. Animasyon olmayan ilk dijital üç boyutlu (3D) film 'Dünyanın Merkezine Yolculuk cuma günü vizyonda.

Film, Jules Verne'nin aynı adlı eserinden uyarlandı.Jules Verne'nin aynı adlı romanından beyazperdeye uyarlanan ve animasyon olmayan ilk dijital 3D (3 boyutlu) olma özelliği taşıyan ''Dünyanın Merkezine Yolculuk'' 18 Temmuz'da gösterime giriyor.

Jules Verne'nin ''Dünyanın Merkezine Yolculuk'' kitabını Michael Weiss, Jennifer Flackett ve Mark Levin sinemaya uyarladı. Başrollerinde Brendan Fraser, Josh Hutcherson ve ve Anita Briem'in yer aldığı filmde, Oscar ödüllü görsel efekt uzmanı Eric Brevig ilk kez yönetmenlik koltuğuna oturdu. ''Dünyanın Merkezine Yolculuk'', yaklaşık 100 sinemada Türkçe dublaj veya altyazı seçenekleri ile gösterime girecek.

Animasyon olmayan ilk dijital 3D film olma özelliği taşıyan filmde, biri çocuk üç maceraperestin, dünya yüzeyinin altına gerçekleştirdikleri yolculuk sırasında tanık oldukları inanılmaz doğa harikaları, karşılaştıkları akıl almaz tehlikeler, heyecan ve eğlence dolu bir şekilde konu ediliyor. Filmin görsel dünyası için yaklaşık 200 görsel efekt ve sinematografi uzmanı görev aldı. Efekt içeren 726 planın bulunduğu filmde, bunların 3 boyutlu yapılması için ekibin her plan üzerinde iki kere çalışması gerekti.

veteknoloji.com

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...