Jump to content

Masaüstündeki Bütün Belgelerin Isimleri Yeşil Harf


fuzu-lee

Recommended Posts

arkadaşlar, sistemimi administrator oturumunda kullanıyordum, şifrem de vardı tabi. kurduğumdan beri masaüstündeki bütün belgelerin isimleri yeşil harflerle yazılıydı. hatta masaüstüne kopyaladığım herşeyin adı yeşil harflere bürünüyordu. birkaç hafta kullandıktan sonra yeniden format çekeyim dedim ama yeni sistemde de aynı olay oldu. hatta yedeğini aldığım yerde bile yine yeşil harflerle yazılı ve sahipliğini değiştiremiyorum. bunun üstesinde gelebilecek çok arkadaşlarımdan bir tanesi bana yardımcı olursa (mümkünse acil) çok sevinirim.

şimdiden çok teşekkürler.

Link to comment
Share on other sites

benim bir kere başıma gelmişti çok zor açmıştım valla.

nasıl açmıştın?

ben şu an yine administrator oturumunu kullanıyorum ve parolam da önceki sistemimdekinin aynı. yine de erişim engellendi diyor.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...
  • 2 ay sonra...

Sanırım hard diskinin C sürücününün özelliklerinde bu sürücüde "Disk Alanından Kazanmak İçin Bu Sürücüyü Sıkıştır" işaretli. Bilgisayarıma gir harddiskinde işletim sisteminin kurulu olduğu ( muhtemelen yerel disk C 'dir) bölümde sağ tıkla özelliklere gel ve en altta "Disk Alanından Kazanmak İçin Bu Sürücüyü Sıkıştır" kısmındaki kutucuk işaretli ise işareti kaldır ve tamam de. Bilgisayarının performansına harddiskinin bu bölümünün boyutuna ve doluluğuna bağlı olarak 15 dakika ila 1 saat sürecek bir işlem sonrasında bu yeşillikler gidecektir ...

Link to comment
Share on other sites

Bence o değil veri içeriğini şifrelemiş arkadaş farkında olmadan. Eğer formattan önceki sertifakaların yoksa üstüne bir bardak buz gibi soğuk su iç. Çünkü geri almak malesef mümkün değil...

Daha önce hiç başıma gelmeyen bir olay bu. Acaba bilgisayarı bir linux cdsi ile başlatsa yeşil renkli klasörlere ulaşılabilir mi? Bazı durumlarda windowstan giremediğim hatalı bölümlere linux cdsi ile girip programlarımı kurtarmıştım.

Link to comment
Share on other sites

Bence o değil veri içeriğini şifrelemiş arkadaş farkında olmadan. Eğer formattan önceki sertifakaların yoksa üstüne bir bardak buz gibi soğuk su iç. Çünkü geri almak malesef mümkün değil...

yok abi benim de sertifikalar filan silinmişti geri almıştım ama hem benim hem pcnin anası ağlamıştı nasıl aldığımı da hatırlamıyorum işte sorun orda.çünkü çok uzun zaman oluyor.

Link to comment
Share on other sites

Hemen anlatayım sana nasıl açacağını. Öncelikle klasör seçeneklerinden basit dosya yaplaşımını kapat aktif olmasın. Daha sonra yeşil olan herhangi bir dosyaya sağ tık özellikler yap güvenşik sekmesine gelip kullanıcıları kaldırabiliyorsan kaldır ve kendi kullanıcı adını ekle olmazsa eğer gelişmişe tıkla ordan eski kullanıcıyı kaldır kendininkini ekle Sahibi sekmesine gelip kendine sahiplik ver alttaki kutucuğu işaretle denetimler ksımındaki kutucuğu da işaretle .

Şuan ezberimde olmadığı için ne var ne yok yap dedim ama bunları yaparsan olacak :)

Link to comment
Share on other sites

@Migrop

Yeşil dosyaların sahibi önceki kullanıcı olduğundan dolayı kullanıcı ekleyip kaldırması mümkün değil. Ben 5 gb resim kaybetmiştim ve denemediğim yol kalmadı açmak için fakat imkansız. Google da EFS (Encrypted File System) diye aratırsanız ne olduğunu anlarsınız :)

@Macintosh

Bir sürü Live CD ile denedim olmadı linux kurup denedim oda olmadı. Şifrelenmiş dosyaları kımıldatmak dahi mümkün değil. Bu arada profosyonel yontemlerle bu dosyaları kurtarabilecek birini bulabilirseniz banada muhakkak yazınız.

Link to comment
Share on other sites

kardeşim yine olmassa birde makinaya fdisk atarak dene. senin dediğin gibi d yi kullananları gördüm. Harddiskten yer kazanmak için. onlarında yazıları yeşildi ama makinaya format attığımızda onlar gidiyordu. Kurtulmakta sorun çekiyorsan fdisk at derim. Böyle durumlarda kurtulmanın tek yolu öldürmektir :)

Link to comment
Share on other sites

Biryerde dolaşırken tesadüfen gördüm. Sanırım bu konuyla alakalı diye buraya yazayım dedim. Birebir alıntıdır.

Windows XP'de bir dosya veya klasörün sahipliği nasıl alınır

Bu makalede, erişim izniniz olmayan bir dosya veya klasörün sahipliğini nasıl alacağınız anlatılmaktadır.

Erişiminiz olmayan bir dosya veya klasöre erişmeniz gerekirse, bu dosya veya klasörün sahipliğini almalısınız. Bunu yaptığınızda, erişebilmek için güvenlik izinlerini değiştirirsiniz.

Bir klasörün sahipliği nasıl alınır

Not Bilgisayarda, yönetimsel kimlik bilgileri olan bir hesapla oturum açmış olmalısınız. Microsoft Windows XP Home Edition çalıştırıyorsanız, bilgisayarı güvenli modda başlatmalı ve Güvenlik sekmesine erişebilmek için Administrative hakları olan bir hesapla oturum açmalısınız.

Windows XP Professional kullanıyorsanız, Basit Dosya Paylaşımı'nı devre dışı bırakmalısınız. Varsayılan olarak, Windows XP Professional, bir etki alanına bağlı olmadığında Basit Dosya Paylaşımı özelliğini kullanır.

Bunu yapma hakkında ek bilgi için, Microsoft Knowledge Base'deki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki makale numarasını tıklatın:

Please register to see this content.
Windows XP'deki bir paylaşılan klasörde basitleştirilmiş paylaşım nasıl devre dışı bırakılır ve izinler nasıl atanır (Bu bağlantı, bir kısmı veya tamamı İngilizce olan içeriğe işaret edebilir.) Bir klasörün sahipliğini almak için, şu adımları izleyin:

  • 1. Sahipliğini almak istediğiniz klasörü sağ tıklatın ve Özellikler'i tıklatın.
    2. Güvenlik sekmesini tıklatın ve Güvenlik iletisinde (görüntülenirse) Tamam'ı tıklatın.
    3. Gelişmiş'i ve sonra da Sahibi sekmesini tıklatın.
    4. Ad listesinde, kullanıcı adınızı veya Administrator olarak oturum açtıysanız Administrator'ı ya da Administrators grubunu tıklatın. Bu klasör içeriğinin sahipliğini almak isterseniz, Alt kaplardaki ve nesnelerdeki sahibi değiştir onay kutusunu işaretleyin.
    5. Tamam'ı tıklatın ve aşağıdaki iletiyi aldığınızda Evet'i tıklatın:
    Klasör adı dizini içeriğini okuma izinleriniz bulunmuyor. Dizin izinlerini, size Tam Denetim atayan izinlerle değiştirmek ister misiniz?
    Evet'i tıklatırsanız tüm izinler değiştirilecek.
    Not Klasör adı, sahipliğini almak istediğiniz klasörün adıdır.
    6. Tamam'ı tıklatın, sonra da klasör ve içeriği için istediğiniz izinleri ve güvenlik ayarlarını yeniden uygulayın.

Bir dosyanın sahipliği nasıl alınır

Not Bilgisayarda, yönetici kimlik bilgileri olan bir hesapla oturum açmış olmalısınız.

Bir dosyanın sahipliğini almak için, şu adımları izleyin:

  • 1. Sahipliğini almak istediğiniz dosyayı sağ tıklatın ve Özellikler'i tıklatın.
    2. Güvenlik sekmesini tıklatın ve Güvenlik iletisinde (görüntülenirse) Tamam'ı tıklatın.
    3. Gelişmiş'i ve sonra da Sahibi sekmesini tıklatın.
    4. Ad listesinde, Administrator'ı veya Administrators grubunu ve sonra da Tamam'ı tıklatın.
    Dosya sahipliği, artık yöneticiye veya Administrators grubuna aittir. Bu klasör altındaki dosya ve klasörlerin izinlerini değiştirmek için, adım 5'e gidin.
    5. Ekle'yi tıklatın.
    6. Seçilecek nesne adlarını girin (örnekler) listesinde, dosyaya erişim izni vermek istediğiniz kullanıcı veya grup adını yazın. Örneğin, Administrator yazın.
    7. Tamam'ı tıklatın.
    8. Grup veya kullanıcı adları listesinde, istediğiniz hesabı tıklatın ve bu kullanıcıya atamak istediğiniz izinlerin onay kutularını işaretleyin.
    9. İzinleri atamayı tamamladığınızda, Tamam'ı tıklatın.

kaynak.png Microsoft Bilgi Bankası Makalesi 308421

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...