Jump to content

Teröre Hayır Diyenler Susmayın Dur Deyin


kepnek

Recommended Posts

Arkadaslar öncelikle sunu belirtmeliyim ki burada yazılanların hiç bir siyasi amacı yoktur sadece ilk günlerden son günlere gelen kanlı eylemlerin odagı teröre karsı bir isyandır!!!

RAKAMLARLA GERÇEKLER 

Öğe Başlığı  Tıklamalar  
Ele Geçen Terörist Sayısı  4791  
Ele Geçen Silah ve Mühimmat Sayısı  2973  
Bölgemizde Meydana Gelen Olaylarda Güvenlik Kuvvetleri - Vatandaş Kaybı  2818  
Bölücü Örgüt Mensuplarının Eylemleri Sonucu Ölen ve Yaralanan Kamu Görevlileri  2180  
Bölücü Örgüt Mensuplarınca Yapılan Tahribatlar  2002  
bu bilgi genclik ve terörizm adlı kitaptan alınmıstır

tem1.JPG

TERÖR

Terör ve terörizm konularında farklı yaklaşımlar sergilenmektedir. Bu nedenle, kavramları zihinlerde berraklaştırabilmek için yerli ve yabancı kaynaklarda yer alan tanımların birlikte incelenmesinde fayda vardır.

Kökünü Latince "terrere" sözcüğünden alan terör deyimi "korkudan sarsıntı geçirme" veya "korkudan dehşete düşmeye sebep olma" anlamlarına gelmekte olup, ilk defa Dictionnarire de I'Academie Française'nin 1789 yılında yayınlanan ekinde rastlanmaktadır. Nitekim, 1789 Fransız ihtilali sonrasının dönemi tarihçilerince "terör rejimi-rejime de la terreur" olarak anıldığı bilinmektedir.

Türkçedeki karşılığı "yıldırma, korkutma" olan terör kelimesi Fransızca Petit Robert sözlüğünde "bir toplumda bir grubun halkın direnişini kırmak için meydana getirdiği ortak korku" anlamında yer alırken, Siyasi Terimler ve Örgütler sözlüğünde "kamu otoritesini veya toplum yapısını yıkmak için girişilen korku ve yılgınlık saçan şiddet hareketleri" olarak belirtilmektedir.

3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 1.maddesinde « Terör » aşağıdaki şekliyle tanımlanmıştır.

Bunları Unutmadık!!!!

Terör tanımı (Değişik Başlık:18.07.2006/26232-5532/1 md.)

Madde 1- (Değişik Birinci Fıkra:19.07.2003/25173-4928/20 md.) Terör; cebir ve şiddet kullanarak; baskı, korkutma, yıldırma, sindirme veya tehdit yöntemlerinden biriyle, Anayasada belirtilen Cumhuriyetin niteliklerini, siyasî, hukukî, sosyal, laik, ekonomik düzeni değiştirmek, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmak, Türk Devletinin ve Cumhuriyetin varlığını tehlikeye düşürmek, Devlet otoritesini zaafa uğratmak veya yıkmak veya ele geçirmek, temel hak ve hürriyetleri yok etmek, Devletin iç ve dış güvenliğini, kamu düzenini veya genel sağlığı bozmak amacıyla bir örgüte mensup kişi veya kişiler tarafından girişilecek her türlü suç teşkil eden eylemlerdir.

(Mülga İkinci Fıkra:18.07.2006/26232-5532/17 md.)

(Mülga Üçüncü Fıkra:18.07.2006/26232-5532/17 md.)

terörizm.jpg

TERÖRÜN UNSURLARI

İdeolojik Unsur

Terörün öncelikle bir ideolojik alt yapısının olması gerekmektedir. İdeolojik unsur, örgütün hareket noktasını oluşturmaktadır. Örgüt, benimsediği ideoloji doğrultusunda hareket etmekte, stratejisini buna göre belirlemektedir.Terör örgütlerinin siyasi eğitim adını verdikleri faaliyetlerin amacı, örgütün dayandığı temel ideolojiyi örgüt mensuplarına benimsetmek ve örgütün hedefleri doğrultusunda bilinçlendirmektir. İdeolojik eğitim de diyebileceğimiz bu süreçle örgüt mensuplarının örgüte bağlılıkları sağlanır.

Günümüzde terör örgütlerinin dayandığı başlıca ideolojiler arasında, Marksist-Leninist-Maoist ideoloji (Komünizm), Milliyet (etnik) kaynaklı ideoloji (Faşizm, Kürtçülük, Ermeni Milliyetçiliği gibi), dini kaynaklı ideoloji gibi farklı kaynakları temel alan, ancak hedef olarak rejim değişikliğini veya bölünen topraklar üzerinde yeni bir devlet kurmayı amaçlayan ideolojiler yer almaktadır.

Örgüt Unsuru

3713 sayılı Kanunun 1. maddesinin 1. fıkrasında “Terör” tanımı yer almakta, “terör” tanımı incelendiğinde ise, terör suçunun örgütle işlenebileceği, 7. fıkrasında ise Cebir ve şiddet kullanılarak; baskı, korkutma, yıldırma, sindirme veya tehdit yöntemleriyle, 1 inci maddede belirtilen amaçlara yönelik olarak suç işlemek üzere, terör örgütü kuranlar, yönetenler ile bu örgüte üye olanların Türk Ceza Kanununun 314 üncü maddesi hükümlerine göre cezalandırılacağı ifade edilmektedir.

Örgüt; organize bir yapı içerisinde, aynı ideolojiyi benimseyen ve aynı hedefe yönelmiş kişilerden oluşur. Günümüzde terör örgütleri, çoğunlukla örgüt lideri ile ona bağlı üst düzey sorumlular ve daha alt düzeydeki bölge, il ve birim sorumlularından oluşmaktadır.

Örgütsel yapılanmada illegal teşkilatlanma ve gizlilik esastır. Bu aynı zamanda örgütün temel güvenlik ihtiyaçlarına yönelik bir yapılanmadır. İllegal faaliyet, legal alanda öne çıkan sempatizanların illegal alana kaydırılmaları ile beslenir. Böylece, operasyonlarla ortaya çıkan kadro kayıpları, yeni ve deşifre olmamış örgüt mensuplarının illegal kadrolara aktarılmasıyla giderilmeye çalışılır.

pkk_sehit1b.jpg

Şiddet Unsuru

Terörün en önemli unsuru, şiddet unsurudur. Terör örgütleri şiddeti, ideolojileri doğrultusunda belirledikleri hedeflere ulaşmada önemli bir araç olarak görmekte, "silahlı propaganda" adı da verilen terör eylemlerini, mevcut anayasal düzeni değiştirmek için kaçınılmaz bir yöntem olarak benimsemektedirler. Terör örgütleri, gerçekleştirdikleri şiddet eylemleri ile topluma korku salarak, halkta bıkkınlık ve yılgınlık duygusu oluşturup, vatandaşın devlete olan güvenini sarsmayı ve kaos ortamı yaratmayı hedeflemektedirler.

teror.jpg

Kardes içinde yasadıgımız bu topraklarda din dil ve ırk ayrımı yapmaya calısan kimselere sesleniyorum bu kavga bu kan ne zaman duracak daha kac cocuk babasız kac ana evlatsız kalacak ve daha kaç can yanacak !!!!

satt70.jpg

sizinle gurur duyuyoruz mehmetcik

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşım yazınızı okumadım tam olarak. Kafam biraz daha dinginken okuyacağım. Sonuç olarak terörün her türlüsüne karşı olmamız gerekiyor.

Yazıyı okumamama rağmen çocuk ölülerinin bulunduğu resmi kaldırdım. Bu gibi resimler çok ağar ve bazı insanlarda ruhsal sorunlara yol açabilmektedir. Bu sebepten özellikle de gençlerin olduğu bu forumda bu gibi psikolojik etkisi ağır olan resim, yazı gibi paylaşımlarımıza dikkat edelim.

Anlayışınız için teşekkürler.

Link to comment
Share on other sites

Arkadaslar her gecen gün nice canlar verdigimiz teröre karsı daha duyarlı olmaya davet ediyorum sizleri!!!!

Orada adresini sasırmıs kursunlara hedef olanlar biz yada bizim yakınlarımızda olabilir hiç unutmayın

Ülkesi Ugruna Al Bayragın Altında Canını Ortaya Koyan Herkes Kardesimizdir

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...