Jump to content

Sembol Askere Ne Oldu?


kepnek

Recommended Posts

Yaralı bir Iraklı çocuğu kurtardığı fotoğrafıyla ünlenen ABD’li asker Dwyer, görevi bitince ülkesine döndü. Ama tanık olduğu korkunç olaylara dayanamadı .

Joseph Dwyer, 11 Eylül’den iki gün sonra ABD ordusuna yazıldı. 2003’te Irak’a gönderildi. Savaşın ilk günlerinde çatışma sırasında yaralanan Iraklı çocuk Ali’yi kucağında taşırken çekilen fotoğrafıyla ABD’lilerin sembolü oldu. Fotoğraf, ordunun propaganda aracı olurken Dwyer kahraman ilan edildi.

fft17_mf69755.Jpeg

Ancak, 4 aylık görev süresi bitip ülkesine döndüğünde bambaşka biriydi. Birçok çatışmaya girmiş, arkadaşlarınının parçalanmış cesetlerine tanıklık etmişti. Savaş öncesi sevgi dolu birisiyken, ilk önceleri dindar oldu. Sonra da karamsarlığı arttı. Alkolik ve esrarkeş oldu. Her gece kabuslar gören Dwyer, ‘Vietnam Sendromu’na yakalanmıştı. 2005’te trafik kazası geçirdi. Yolun ortasında bir bomba paketi gördüğünü söyledi. Gördüğü sadece halisilasyondu. Birkaç ay sonra da sağa-sola ateş etmeye başladı.

Polislerin 3 saatlik ikna çabası sonucunda kimse zarar görmeden silahı bıraktı. Bu kez de Iraklılarla savaştığını sanıyordu. Travmatik davranış bozukluğu tehşisi konan Dwyer, 31 yaşında aşırı dozda ilaç alarak ve bilgisayar temizlemede kullanılan gazı soluyarak intihar etti

Link to comment
Share on other sites

Bir hayat kuralı

Hiç bir şey için "benimdir" deme

Sadece de ki "yanımdadır";

Çünkü ne altın, ne toprak, ne sevgili,

ne hayat, ne ölüm,

ne huzur,

ne de keder

daima seninle kalmaz.....

Link to comment
Share on other sites

Neredeyse, Amerikalılara acıyacak hale geldik, sembol askermiş. 1 Sembol, 100.000 canavar.

Belki de fotoğrafı çektirdikten sonra Ali'yi öldürmüştür, kimbilir, Onun çin bunalıma girmiş olabilir.

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar konu tartışma çıkabilir diye kapattım (Sonuç olarak içinde siyaset olacak hissine kapıldım). Konuyu çöpe göndermememin nedeni ise psikolojik yanı olmasıdır. Bu açıdan konu incelenebilir.

Saygılarımla..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...