Jump to content

İlk Yerli Tankımız


Kaizen07

Recommended Posts

İlk milli tankımız 2012'de hazır!

otokar-dan-milli-tank-icin-iddiali-mesaj.jpg

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, 2006 yılı finansal sonuçlarını ve 2007 hedeflerini açıkladı.

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın modern ana muharebe tankı ihtiyacının karşılanması amacıyla başlatılan Milli İmkanlarla Modern Tank Üretimi Projesi'nin 2012 yılında tamamlanmasını ve proje maliyetinin ise toplamda 500 milyon dolara mal olacağını söyledi.

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, 2006 yılı finansal sonuçlarını ve 2007 hedeflerini açıkladı.

41 MİLYON YTL KAR

Görgüç, şirketlerinin kurulduğundan bu yana en yüksek karına geçen yıl ulaştığını ve 41 milyon YTL kar elde ettiğini belirterek, 2006’da Türk savunma sanayinde ihracat lideri olduklarını söyledi. Otakar’ın 2006 yılı cirosunun 338 milyon YTL, ihracatının da 112 milyon dolar ve satış adedinin de 3 bin 780 olarak gerçekleştiğini kaydeden Görgüç, yeni ürünlerle, yeni pazarlara açılımla, teknoloji yatırımları ve verimlilikle sürdürülebilir büyümeyi yakaladıklarını ifade etti.

BU YILKİ CİRO HEDEFİ 300 MİLYON DOLAR

Bu yılki ciroda 300 milyon dolar, ihracata da 120 milyon dolar hedeflediklerini dile getiren Serdar Görgüç, ticari araçlarda yeni modellerle iç pazarda ve Avrupa’da büyümeyi, savunma sanayindeki başarısını sürdürmeyi amaçladığını kaydetti.

Görgüç, geçtiğimiz yıl savunma sanayinde gerçekleştirdikleri ihracatta sektör lideri olduklarını belirterek, “2007 için savunma sanayinde yeni pazarlara açılmayı hedeflemiştik. Bu hedefimiz doğrultusundaki çalışmalarımızın sonuçlarını almaya başladık. 2007’nin ilk üç aylık diliminde, savunma sanayinde aldığımız 53 milyon dolarlık sipariş ile de, geçen yılın ihracat rakamının yarısını, bu sürede gerçekleştirdik” dedi. Görgüç, zırhlı araçlarının Türkiye dahil 15’ten fazla ülkenin ordusu tarafından kullanıldığını, önümüzdeki 5 yıllık dönemde taktik tekerlekli zırhlı araç ihracatında artış beklediklerini kaydetti.

Bu yılın başında tanıtımını yaptıkları Doruk modelini mayıs ayında piyasaya sunmaya hazırladıklarını vurgulayan Görgüç, ticari araçlarda geçtiğim yılsonu pazara sundukları Sultan 1255’in beğeniyle karşılandığını, satışlarının iyi olduğunu, halk otobüsü versiyonunun da Türkiye’nin birçok yerinde toplu taşımacılıkta kullanılmaya başlandığını dile getirdi.

Serdar Görgüç, yılın ilk üç ayında toplam değeri 170 milyon dolar olan iki büyük sipariş aldıklarını, bunlardan birinin, Otokar’ın bugüne kadar bir kerede aldığı en büyük zırhlı araç siparişi olduğuna dikkat çekerek, son siparişlerle birlikte zırhlı üretim hattında iki yıl boyunca tam kapasite çalışacaklarını bildirdi. Türk zırhlı tankı Cobra ile farklı ülkelere açılacaklarını kaydeden Görgüç, Cobra’da yedek parçaları ve eğitimlerle birlikte sipariş toplamının 167.5 milyon YTL olduğunu söyledi. Görgüç, Cobra’nın TSK’da yaygınlaştığını dile getirdi.

Görgüç, ticari araç pazarında bu yıl daralma beklediklerini, buna paralel olarak orta boy otobüslerde de daralma olabileceğini söyleyen Görgüç, geçtiğimiz yılla karşılaştırdıklarında, orta boy otobüsle bu yılın ilk ayının başarılı geçtiğine dikkat çekti.

İLK MİLLİ TANKIN MALİYETİ 500 MİLYON DOLAR

Geçtiğimiz cuma günü sonuçlanan Milli Tank Projesi'ne de değinen Görgüç, Milli Tank Projesi'nde sözleşme görüşmelerine başladıklarını ifade etti. Fikri mülkiyetleri Türkiye’ye ait olan, TSK’nın ihtiyaçlarını karşılayabilecek tank tasarlamak için mühendislik güçleri ve AR-Ge imkanlarına sahip olduklarını belirten Görgüç, sözleşmeyle ilgili hukuki çalışmaların sürdüğünü, bunun ise ortalama 4 ay gibi bir sürede tamamlanmasını öngördüklerini söyledi. Görgüç, proje maliyetinin kesin olmamakla birlikte 500 milyon dolara mal olacağı tahminini aktarırken, ilk milli muhabere tankının ise projenin tamamlanacağı 2012 yılında teslim edileceğini kaydetti. Milli ana muhabere tankına yönelik öncelikli mühendislik çalışmaları yürüteceklerini, bunun tamamlanmasıyla birlikte yatırım yapacaklarını ifade eden Görgüç, tankın özelliklerinin TSK tarafından belirlendiğini, gizlilik nedeniyle açıklayamayacaklarını ancak motorunun ise dizel olacağını ifade etti. Görgüç, yeni nesil tankların özelliklerini ve teknolojisini üretecekleri tankta kullanacaklarını vurgulayarak, milli çabalarla gerçekleştirecekleri tank için Türkiye’de var olan alt yapıyı seferber edeceklerini, ASELSAN gibi Türk firmalarının görev alacağını bildirdi. Görgüç, verilecek tank sayısının da projenin tamamlanmasının ardından ayrı bir sözleşmeyle belirleneceğini belirterek, milli imkanlarla üretilecek Modern Tank Projesi'nin tüm haklarının Türkiye’ye ait olacağına dikkat çekti.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın modern ana muharebe tankı ihtiyacının karşılanması amacıyla başlatılan Milli İmkanlarla Modern Tank Üretimi Projesi'nde de değerlendirme çalışmalarının sonucunda Otokar A.Ş firması ile sözleşme görüşmelerine başlanmasına karar verilmişti.

otokartcw5.jpg

Link to comment
Share on other sites

tabi bir kaç mühendistimiz daha öldürmezlerse birde firtina adında bizim tankımız vardı.. panelleri fln dısardan geliyordu ama vardı. bu %100 mü acep.. hayırlısı ve inş sonunda muvaffak oluruz.

Link to comment
Share on other sites

tabi bir kaç mühendistimiz daha öldürmezlerse birde firtina adında bizim tankımız vardı.. panelleri fln dısardan geliyordu ama vardı. bu %100 mü acep.. hayırlısı ve inş sonunda muvaffak oluruz.

Türkiyede yetişen Değerli Makine Mühendisi Syn Prof. Dr. Necmettin Erbakan Tarafından yapılan Leopard tankı aslında ilk türk tankıdır fakat o zamanın Genelkurmay başkanı sunulan tank projesini kabul etmeyip reddettiği için bu proje Alman hükümetine yönelmiş orada hayata geçmiştir.Dünyanın en mukemmel tankı olarak lanse Edilen Leopard tankı -50 dereceye dayanıklı antifizli motoru ile bu alanda rakipsizdir.Böyle Değerli Projelerin yitp gitmesine mi yanalım yoksa yaban ellerde hayat bulmasına mı.

Leopard Tankı Hakkında:

Leopard 2 Alman yapımı ana muharebe tankı. 1970'lerde geliştirilmeye başlanan tank, 1979'da Alman ordusunun bünyesine katılmış ve Leopard(şimdiki adı Leopard 1) tankları ile değiştirilmiştir. Değişik çeşitlemeleri Alman ordusu tarafından kullanılmaktadır. Ayrıca birçok Avrupa ülkesi de bu tankı tercih etmektedir.

Tankın iki gelişim süreci vardır. Leopard 2A4 tipine kadar olanları düz bir kule (→ İngilizce, turret. Ayrıca döner top - taret) sahipken Leopard 2A5 tiplerinden itibaren eğimli kuleye geçilmiştir. Bütün tipler elektronik atış düzeneğine, lazer hedefleyicilerine, tamamen sabitlenmiş topa ve termal kameraya sahiptirler. 4 metre dalış yapabilir ve solukluğu (→ İngilizce schnorchel. Ayrıca şnorkel), sayesinde suyun içinde kalabilir, 1 metre yüksekliğindeki duvarları aşabilir. 1500 beygir gücünde V12 dizel motoruna sahiptir, bu motor tankın 70 km/s hız yapmasına olanak sağlar.

Gelişim süreci SSCB'nin geliştirdiği yeni nesil tanklara karşı yeni bir ana muharebe tankına ihtiyaç duyan Alman ordusu 1970'lerde Leopard tankına Rheinmetall L 44 120 mm'lik topunu takarak bu ihtiyacını giderebilieceğini düşünüyordu. Ancak sonraları ABD ile birlikte MBT-70 süper tank tasarısına girildi. Bu tank devrim niteliğinde bir tasarıma sahipti ancak yüksek maliyeti nedeniyle bu tasarı geri çekildi.

1974 yılında 17 ilk-örnek (→ Fransızca prototype. Ayrıca prototip) arasından seçilen yeni tank tipi önceki tasarımdan daha iyi zırha, daha büyük bir topa, geniş mühimmat kapasitesine sahipti.

ABD 1976 yılında bu yeni tank tasarısı ile ilgilendiğini belirtti. Bunan sonucunda ABD için birkaç deneme modeli üretildi. Bunların kuleleri farklı iken diğer bölümleri aynıydı. Kuleler ABD standartlarına getirilmek için L7A3 105 mm'lik topu ve Hughes atış denetleme düzeneği ile donatıldı. Ayrıca bu modelin Rheinmetall 120 mm'lik topu ile olan çeşitlemesi de yapıldı. Başka tiplerde de bu iki top çeşidi değişmezken Hughes-Krupp Atlas Elektronik EMES 13 atış sistemi denendi.

ABD'ye ulaşan ilk ilk-örnekler XM1(M1 Abrams ilk-örnek adı) ile karşılaştırıldı. Leopard 2'lerin atış gücü ve hareket kabiliyeti olarak XM1'den daha iyi olduğuna karar verildi. Ancak yapılan sınamalarda Leopard 2'nin zırhının XM1'den daha kötü olduğu anlaşıldı. ABD XM1 tasarısında karar kıldı. Bugün Leopard 2 tanklarının zırh olarak da XM1'lerden daha iyi olduğu bilinmektedir.

Türk Silahlı Kuvvetleri Leopard 2A4 tanklarından 298 adet satın almıştır.Toplam maliyeti Türkiye'ye 429 milyon doları bulmuştur. Türkiye'ye teslim edilen tanklar yenileme ve modernizasyondan uygulanmıştır. Böylece Türkiye envanterinde encok Leopard 2 tankı bulunduran 3.ci ülke konumundadır ( Almanya 2007 den itibaren sadece 2A6 kullanmaya başlayacaktır.) Almanya 2006 sonuna kadar tank taburlarının sayısını 6' ya indirecektir.

800px-Leopard2_a5_front.jpg

Necmettin Erbakan Kimdir?

Baba tarafı Adana'nın Kozan ilçesinin tanınmış ailelerinden. İlk öğrenimine Kayseri'de başlamasına karşın babasının tayin olması dolayısıyla Trabzon'da bitirdi. İstanbul Erkek Lisesini birincilikle bitirdi . İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi'nden 1948 yılında mezun oldu. Fakülte'ye 2.Sınıf'tan başlamıştı. Üniversite yıllarında okula mescid açılmasına öncülük etti. Aynı yıl aynı yerde Motorlar Kürsüsünde Asistan oldu.

Üniversite yıllarında okula mescid açılmasına öncülük etti. Aynı yıl aynı yerde Motorlar Kürsüsünde Asistan oldu. Üniversite tarafından 1951'de gönderildiği Almanya'nın Aachen Technische Hochschule'de (Aachen Teknik Üniversitesi) doktorasını yaptı. Alman Ordusu için araştırma yapan DVL Araştırma Merkezi'nde Prof. Dr. Schmidt ile çalışmalar yaptı ve Alman Üniversiteleri’nde doktorasını verdi, 1953'de Doçentlik sınavını vermek üzere İstanbul'a döndü. 27 yaşında 1954'de İTÜ'de Doçent oldu. Araştırmalar yapmak üzere tekrar Federal Almanya'nın Deutz fabrikalarına gitti. Leopar tanklarını geliştirme çalışmasında araştırma başmühendisi olarak görev aldı (1951-54). Mayıs 1954-55 arasında askerlik yaptı. Tekrar Üniversiteye döndü. 1956-1963 arasında 200 ortaklı ilk yerli motoru üretecek olan Gümüş Motor'u kurdu ve Motor üretimini gerçekleştirdi. 1965'te Profesör unvanlarını aldı. 1967'de Odalar Birliği Genel Sekreterliği'ne seçildi. Aynı yıl Nermin Erbakan'la (1943-2005) evlendi.

1969'de Konya'dan milletvekili seçildi. 1970'de Milli Nizam Partisi'ni kurdu, ancak parti kısa bir süre sonra Anayasa Mahkemesi tarafından kapatıldı. 11 Ekim 1973'de MNP kadrosuyla Milli Selamet Partisi'ni kurdu. 1974-1978 döneminde üç ayrı kaolisyon hükümetinde başbakan yardımcılığı yaptı. Bu dönemde, Kıbrıs Barış Harekatı'nın yapılmasını savundu.

12 Eylül'de bir süre İzmir Uzunada'da gözaltında tutuldu. 15 Ekim 1980'de 21 MSP24 Temmuz 1981'de serbest bırakıldı ve beraat etti. yöneticisiyle birlikte 'MSP'yi illegal bir cemiyete dönüştürmek ve laikliğe aykırı davranmak ' suçlamasıyla tutuklandı.

1982 Anayasası gereğince 10 yıl siyaset yapma yasağı aldı. 1987'de halk oylamasıyla tekrar siyasete döndü. 19 Temmuz 1983'te kurulan Refah Partisi'ne daha sonra genel başkan seçildi. 1991 seçimlerinde Konya'dan milletvekili oldu.

Refah Partisi 1995 seçimlerinde 158 milletvekili ile birinci parti oldu. DYP-ANAPDYP ile kurduğu REFAHYOL hükümetinde 28 Haziran1996'da başbakan olarak göreve başladı. Bu dönemde, Türkiye tarihinin ilk denk bütçesi yapıldı. İlk 8 ay planlanan şekilde uygulandı. Bu dönemde, D-8 adlı büyük bir organizasyonun liderliği gerçekleştirildi. Hazinenin, iç piyasaya borçlanma ihtiyacını ortadan kaldıran "Havuz Sistemi" uygulamasını başlattı. Memura her ay, enflasyon + büyüme oranında zammı otomatik olarak verme anlamına gelen s.mobil sistemini uygulamaya başladı. Memur, emekli ve işçiye % 110 ile % 200 oranlarında üst üste zamlar gerçekleştirildi. Esnafa yüklü miktarlarda kredi imkanı sağlandı. koalisyonu başarısız olunca

21 Mayıs 1997'de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, RP'nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu ve RP kapatıldı. Hakkında açılan davalardan (kayıp trilyon davası) aldığı hapis cezaları ilerleyen yaşı gözönüne alınarak ev hapsineMilli Görüş Hareketi'nin 2001 yılında bölünmesinden sonra Erbakan'ın da desteklediği Milli Görüş'çü kanat Recai Kutan başkanlığındaki Saadet Partisi'ni, yenilikçi kanat ise 2002 seçimleri'nde iktidara gelen AK Parti'yi kurdu

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...