Jump to content

Sigara İçiyor Musunuz?


Bilinchard

Sigara İçiyor musunuz?  

51 members have voted

  1. 1. Sigara İçiyor musunuz?

    • Evet
      18
    • Hayır
      30
    • Arada Bir
      3


Recommended Posts

Sigara İçenler Siz Hangi Gruba Giriyorsunuz?

sigara1csjd2.jpg

Otlakçılar: Otlakçılığın ne olduğunu biliyoruz diye ukalalık edecek varsa, sonsuza dek sussun hemen. Bunlar başka otlakçılar. Sigara paketi taşırlar ama yanlarında asla çakmak taşımazlar. Kazara çakmak taşıyorsanız, "Şu ateşini versene" diye bunaltırlar. Hele de otlakçı arkadaşınız pipo içiyorsa, 3 otlakçılıkta çakmağınızı tüketeceği için iyice sinir olursunuz.

* Ulusalcılar: Amerikan tütününün insanı kanser edeceğine olan inançları tam olduğu için yerli malı Ballıca Tekel 2000 gibi sigaraları tüttürürler. Eğer yabancı marka bir sigara içiyorsanız sizi kınamakla yetinmeyip Amerikalılar'ın sigaranın içine bağımlılık yaratan maddeler koymasından başlarlar; içindeki zehirlerin tamamının isimlerini bir solukta sa***** sigara içtiğinize içeceğinize pişman ederler.

* Hep Bırakıcılar: Her gün son kez içerler. Her yeni gün sigarasız hayatlarının ilk günüdür. Öğle olmadan yeniden sigaraya başlarlar. Akşamüzerine varmadan da yarın bırakma kararı alırlar. Genelde onlar sigarayı değil sigara onları bırakır.

* Yarımcılar: Sigarayı yarısına kadar içip söndürürler. Ölümcül zehirlerin sigaranın filtreye yakın bir kısmında toplandığına inanırlar. Yarısına kadar içerek sigaranın zararlarından korunduklarına inanırlar. Sigarasını filtresine kadar içenlere acıyan gözlerle bakarlar.

* Statücüler: Evlerine zor ekmek ******ürseler bile ceplerinde piyasadaki en pahalı sigarayı taşırlar. Otlakçılık yapmaya kalktığınızda feci bozulurlar, "Ama bu da su yakmıyor ki" diye laf sokarlar. Sigaralarını adeta puro içiyormuşcasına bir havayla içerler.

* Bahaneciler: Sigara otlakçılığı geleneğini sürdürürler. Hep bir bahaneleri vardır. En bilineni; 'doktor günde 3-4 taneye izin verdi, bu yüzden paket taşımıyorum'dur. Herkesin paket taşıdığı bir masa en sevdikleri masadır. Kalkmak bilmezler.

* Sigara Börekçiler: Bunlar sigarayı bırakmayı başarırlar ama bu sefer de sigara böreğine başlarlar. "Ispanak da ot tütün de. Neden tütünlü sigara böreği yok?" ağızlarından en sık duyulan cümledir. Aşırı sigara böreği tüketimi sayesinde kanlarındaki yağ artar. Sigaradan değil bu sefer de kızartmadan giderler.

* Modifikasyoncular: Bunlar paketin içinden çıkardıkları sigarayı direkt olarak dudaklarına ******ürmezler. Önce filtresi aşağı gelecek şekilde birkaç kez masaya verirler, sonra aynı sigarayı baş ve işaret parmakları arasında bir süre yuvarlarlar. Sonra ise ucundan

Link to comment
Share on other sites

Sigara içmiyorum çok şükür.Çevremde de elimden geldiğince içenleri uyarmaya, bıraktırmaya çalışıyorum.Bulunduğum ortamda sigara içilmesine tahammülüm yoktur.Gerekirse başka yere giderim bulunmam sigara içilen yerde.

Bir süre öncesine kadar bronşit hastalığım vardı.Nefes darlığı krizlerim oluyordu.Bu işte pasif içicilik durumu oluyor sanırım yakınımda içildiğinde feci etkileniyorum.2 sene kadar nefes açıcı sprey kullandım.Çok şükür artık nefes darlığı çekmiyorum.O kadar kötü bir durumdu ki ihmal edilmesi durumunda astım da olabilirdim.

Link to comment
Share on other sites

Hele ailenden birileri, sevdiklerin ise bu alışkanlığı olan, insan daha bir çok üzülüyor.Sigaranın zararlarını hem çok gördüm, yaşadım hem de çok önceden 1 youtube videosu izledim ve için cızz etti her zamankinden daha fazla...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...