Jump to content

Xp'ye Veda


isoforzabjk

Recommended Posts

3006_xp_275.jpg

Tepkilere rağmen Microsoft kararından dönmüyor. Bilgisayar üreticileri ve mağazalar bundan böyle yeni bilgisayarlarda, üzerinde Vista kurulu modelleri satabilecekler.

Vista'nın çıkışıyla birlikte alevlenen tartışmada hatırlanacağı gibi çok sayıda kullanıcı XP kullanmaya devam etmek istemiş, Microsoft ise kademeli olarak XP kullanımının kaldırılacağını açıklamıştı. XP'nin Vista'ya oranla çok daha kullanıcı dostu ve iyi bir işletim sistemi olduğunu savunanlar için XP'yi kurtarmak adına kampanyalar bile düzenlenmişti.

Yapılan son resmi açıklamada ise Microsoft bu kararını değiştirmeyeceğini ifade ederek bugünden itibaren satılacak olan yeni bilgisayarlarda Vista'nın kurulu olacağını duyurdu.

Dell ve Hewlett-Packard gibi büyük üretici markaların bünyesindeki bilgisayarlardan temizlenen XP yerine işletim sistemi olarak Vista kuruldu. XP'den vazgeçemeyen kullanıcılar, üzerinde Vista kurulu modelleri alarak yasal yollarla XP'ye indirgeme yapabilecekler.

Bunun yanında ufak bir kesim bilgisayar grubunda XP kullanımı bir süre daha devam edecek. Eee PC gibi düşük bütçeli dizüstü bilgisayarlarda geçerli olan bu süreç Ocak ayında sona erecek.

Daha önce yapılan resmi açıklamalarda XP satışının durdurulmasına rağmen tam anlamda teknik desteğin 2009'a kadar süreceği, sınırlandırılmış desteğin ise 2014'te son bulacağı açıklanmıştı.

Link to comment
Share on other sites

bence herşeyin yenisi iyisi... vista daha yeni daha yetenekli, bazı kişileri görüyorum kendi beceriksizliklerini işletim sistemlerine mal ediyorlar bence bu yanlış bi davranış, uzun zamandır vista kullanıyorum, pc'mde hem xp hem vista var, aralarındaki yetenek farkı zamanla anlaşılıyor, vista kullanıcıya daha çok seçenek sunuyor ve daha zeki, bazı kullanıcılar sistemi kendilerine özel hale getirmeye çalışırken bazı engellerle karşılaştılar buda onların zoruna gitti, başlarda bende kullanıcı engeleme seçeneklerine takılmıştım ama biraz inceleyince nasıl istediğim forma getireceğimi buldum, açılış ekranında uzun zamandır 2. seçeneği seçiyorum :clapping:

"başlatmak istediğniz işletim sistemini seçiniz

1.windows xp

2.windows vista"

Link to comment
Share on other sites

bence herşeyin yenisi iyisi... vista daha yeni daha yetenekli, bazı kişileri görüyorum kendi beceriksizliklerini işletim sistemlerine mal ediyorlar bence bu yanlış bi davranış, uzun zamandır vista kullanıyorum, pc'mde hem xp hem vista var, aralarındaki yetenek farkı zamanla anlaşılıyor, vista kullanıcıya daha çok seçenek sunuyor ve daha zeki, bazı kullanıcılar sistemi kendilerine özel hale getirmeye çalışırken bazı engellerle karşılaştılar buda onların zoruna gitti, başlarda bende kullanıcı engeleme seçeneklerine takılmıştım ama biraz inceleyince nasıl istediğim forma getireceğimi buldum, açılış ekranında uzun zamandır 2. seçeneği seçiyorum :D

"başlatmak istediğniz işletim sistemini seçiniz

1.windows xp

2.windows vista"

Her şeyin yenisi iyi değildir bunu öğren

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...