Jump to content

Pc D:\ Ve E:\'yi Görmüyor [ÇÖzÜldÜ]


morning

Recommended Posts

Arkadşalar benim ilginç bir sorunum var.önce size diskin bölümlerinin yapısını göstereyim

Diskim 80 GB

- bölüm 1 25 GB C:\

- BÖlüm 2 8 GB J:\

- Extended Partition

--- Bölüm 3 18 GB D:\ [idi]

--- Bölüm 4 23 GB E:\ [idi]

Ne olduysa şu J:\den dolayı oldu.eskiden J:\ yoktu ben bölümleri resize yaparak 8 gblık bölüm açtım.Paragon ile yapmıştım bu işi.Sonra Bootus mı öyle bir programla baktım data loss warning bişeyler dedi[tüm disklere]. Hiç bir partition programı diskleri görmemeye başladı.Ancak Diskler Windows Kurulumu altında hiç bir sorun olmadan çalışıyordu.

Bugün sabah PC'de problem yoktu.Ubuntu indirmiştim deneyeyim dedim [müzikler D:\ de] müzik çalıcıyı açtım sonra baktım D:\ yok.mount edilmemiştir herhalde felan dedim[linux hakkında fazla bilgim yok] disk aracını açtım baktım ne D:\ var ne e:\ sonra ubuntuyla iligli bir sorundur dedim ve restart yapıp pc'yi açtım.Bir baktım sabah olan disklerim yok ve disk yönetim araçlarında şu anda o extended partition yok ve 41 gb boş gözüküyor :clapping: paragonda ise extended partitionda errorlar veriyor. Disklerdeki verilerin benim için hayati önemi var o yüzden hiç bir işlem yapamıyorum bir şey olacak diye.Hiç bir işlem de yapmadım zaten durduk yerde oldu bu olay.

Sorum şu: Bu diskleri tekrar partition işlemlerine sokmadan nasıl geri getirebilirim? Ve bu sorun neden oldu? Hangi Programı kullanmalıyım?

Edit:Sorun çözülmüştür

Buna benzer sorunu olup da yapamayan arkadaşlara yardımcı olabilirim

Link to comment
Share on other sites

morning kardeş ben de seni bunu icin uyaracaktım ama geç kaldım anlaşılan.ubuntuyu boottan kurmuşsun zannedersem.ve bu senin verilerinin birazının kaybolması demektir.ubuntudan disklere ulaşabilirsin tabi ubuntuyu silmedi isenubuntuda orta kısımdaki disk yönetiminden yapacaksın ama sana tam olarak verilerini kurtarmayı vaat etmiyorumhele sildi isen tek caren xp yi yeniden kurman olur buda diğer verilerinin gitmesi demektir. ben sana ubuntu ile ilgili bir site vereyim oraya bak.bu site ubuntunun türkçe sitesi ben bütün verilerimini üzerine bir bardak su ictim sen içmezsin insallah keşke ubuntuyu kurmadan önce bir sorsaydın. bilen arkadaşlar cevap verirdi.http://www.ubuntu-tr.org/ bu adres sana yardımcı olabilir tamam cözemezsen birdaha yaz yanlız ben ara ara girebiliyorum internete kusura bakma

Link to comment
Share on other sites

hayır ubuntuyu kurmadım livecd oalrak açtım zaten ubuntu+xp nasıl multiboot yapılacağını[hddden] bilmiyorum böyle bir şeye girişmem şu an için.dediğim gibi işte hiç bir işlem yapmadım D: ve E: ye.

şu anda active part recovery ile bakıyorum partitiona umarım sağ salim kurtarırım şu verileri :clapping:

Link to comment
Share on other sites

kardeş live cd taktın görmüyor diyorsun bence bir sorun olmuş live cd aynı cdden calışan xpler gibidir calıştırırsın sonra cd yi cıkarınca aynı eski haline döner bunu sende biliyorsun bence sen live cd de yanlışlık yapmış gibisin. live cd demek kurulu olan sisteme girememek değilki live cd yi taktığında diğer bütün diskleri c d e g f hepsini görürsünü onların partitionlarının simgeleri masaüstünde vardır tabi sen bunları masaüstünde ne işi var diye silersen onu xp üzerinde direk siler bu partitionların ne işi var masa üstünde deyip sildi isen xp dende silmiştir. boş alan diye gözükür.zannedersem sende aynısı olmuş.bir de hangi sürümü nü kullanıyorsun ubuntunun 7.10 mu 8.4 mü. 8.4 dü tavsiye ederim aynı windows programı gibi rahatlıkla kurup kaldırabilirsin program ekle kaldırdan ubuntu kac gb yer almasını istiyorsan gözükür program ekle kaldırda.tavsiye ederim ama ubuntu biraz sadedir.ubuntuyu indirdikten sonra iso winrar arşivini ac ve wubi diye bir programı var onunla hangi partitiona kuracağının ve ne kadar yer alması gerektiğini soruyor sana onunla daha rahat kurarsın beğenmedin kaldırmasıda kolay sana acılışta hangisi ile başlamak istiyorsun diyor. kusura bakma linux deyince bir den heyecan yaptım. senin konuyu dağıttım kusura bakma eğer olmazsa yarın yine yardımcı olurum. linux kuracaksan yardım ederim. tecrübemiz var Allah a şükür

Link to comment
Share on other sites

salih bilmiyorum sabah bişey yoktu pcde yaptığım dvdnin içinde ubuntu da vardı onu deneyeyim dedim livecd açtım herşey sorunsuz[ubuntu 8.04] ancak d:\ ve e:\ yi görmüyordu.livecd pc'ye bişey yapmaz zaten ubuntu boot menüde de söylemişler.

Yardımın için teşekkür ederim ama ubuntudan kaynaklandığını sanmam.O diskler tehlikeli dediği zamanda yedek alacaktım aslında ah şimdiki kafam olsa :clapping:

active taramaya devam ediyor tarasın bakalım bu sorunu yaşayan arkadşa varsa nasl çözdüğünü anlatabilir mi lütfen :clapping:

Link to comment
Share on other sites

Allah yardımcın olsun kardeşim. zor senin durumun veya verilerini nasıl bilemem ama benim 10000 kişilik verim tamamen silinmişti. hepsini tekrar yazdım zor keşke acronis ile yedek alsa idin. tekrar söylüyorum eğer linux kuracağım dersen her zaman ben yardıma hazırım. sana kolay gelsin inşallah bu sorundan kurtulursun.ha birşey daha senin asus eee pc icin yapılan xp bölümünde gördüm bunu tr yama ekliyebilirmiyiz sanalda deniyeceğim şu anda indiriyorum. birde birşey ilk yaptığın lite xp cok güzel iki arkadaşın bilgisayarına kurdum arkadaşlar sana dua ediyorlar.ellerine sağlık bu xpini de yedeğimde tutuyorum.memurluğuktan emekli olsam (35 sene daha var)hemen bir bilgisayarcının yanında işe başlarım.format ata ata uzman oldum yaaaa.

Link to comment
Share on other sites

normalde zaten 3 partition olarak geldi bana pc. iki işletim sistemini tek partitiona kurmayı sevmem,bu nedenle yeni bir partition açtım.büyük konuşmuyorum ama bir daha tövbe... partitionlarla oynamam herhalde :clapping:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...