Jump to content

Network Drive Ile Katılımsız Program Kurulumu


Recommended Posts

Merhaba Arkadaşlar,

büyükçe bir şirkette çalışıyorum ve şirketimizdeki sıfırdan kurulumları hızlandırmak/standartlaştırmak adına katılımsız kurulum konularına bende girmiş bulunuyorum. Şu ana kadar XP Pro orjinal kurulumunu sp3 entegre edilmiş ve bizlerin stndark kullanımındaki font/theme vb ayarları yaptırarak tamamlamış bulunuyorum ancak aşağıdaki birkaç konuda (temelde ilk iki konu bile yeterli olabilir) yardımlarınıza ihtiyaç duyuroyurm.

1- Sitenizde pek çok kişinin çocuk oyuncağı gibi yapabildiği SATA entegre etme işini maalesef beceremedim. Bu konuda sanıyorum birkaç kişiden yardım alabileceğim.

2- Bizim için asıl önemli olan ve sanıyorum sizlerinde ilgisini çekecek diğer bir konu ise: Bizler şirketimizde kurulumun hızlı ve sade şekilde cd'den gerçekleşmesi için gerekli adımları tamamladık, ancak kurulumun bitiş ve bilgisayarın ilk otomatik logon oluşunda bir MAP drive tanımlayıp program kurulumlarının oradan tamamlanmasını istiyoruz. Ben şu ana kadar ne denediysem ilk logon ekranında MAP drive'ı düzgün getiremedim, ancak o an itibariyle ctrl+alt+del deyip task manager'ı açıp manuel bir şekilde map drive'ı oluturursam ardından geriye kalan offise+symantec corporate edition+sap gui+lotus notes vb tüm programlarımızın otomatik kurulumunu sağlayabiliyroum. Sizlerden ricam bana şu otomatik map drive konusunda yardımcı olmanızdır.

3- yine sizlerin .NEt Framework, directX ve SP3'ten sonraki yamaları nasıl entegre ettiğinizi merak ediyorum. Ben mp11'i bile kurulum bittikten sonraki otomatik program kurulumları aşamasında yapabiliyorum ancak.

Aklıma gelenle şu ana kadar bu kadar ama sanıyorum sizlerden yeterli desteği alabilirsem ve bu kurulumları yüzümün akıyla gerçekleştrebilirsem, yüz bulup birkaç soruyla daha sizleri rahatsız edeceğim. Özellikle belirtmek istiyorum; Windows XP SP3 ingilizce kullanıyorum, Kullandığımız diğer tüm programlar ingilizce, ayrıca kullanmakta olduğumuz tüm kurulumlar orjinal lisanslıdır. Yardımcı olmak adına hazır paket kurulum iletmek isteyen arkadaşlar olursa diye bu konuyu belirtmek istedim, yabancı bir şirket olduğumuzdan lisanslama konusunda titiz davranıyoruz, BSA'nın gözü sürekli üzerimizde olduğu için.

Link to comment
Share on other sites

Merhaba Arkadaşlar, yeniden;

1- Sata sürücü entegre etme konusunda sitenizdeki anlatımlarla bir miktar yol katedip entegre edebldim. Denediğim 3 farklı sata'lı pc'den ikisinde problemsiz tanıyıp çalışırken üçüncüde hata veriyor. Sanıyorum daha geniş sürücü arşivine sahip paket bulmam gerekiyor (zati anlatımlarda da her sistemde %100 çalışmayabilir dsiyordu, herneyse bu konu siteniz vesilesiyle çözülecek gibi görünüyor.)

2- Bu konuyla ilgili sitenizde de dişe dokunur bilgiye rastlayamadım, halen bakınıyorum ancak sanıyorum bizim bu yöntem yerine genellikle 2 CD'lik veya dVd kurulumlar tercih edilmiş. Umudum var aranızdan birilerinin ilgisini çekecek diye düşünüyorum. (isteme sebebimiz açıktır sanıyorum, farklı 10 lokasyonda kurulum yapan arkadaşlarımız var, her birine bölgelerindeki fileserver'ı adresler şekilde modifiye edilmiş xindows xp+sp3 cd'leri göndereceğiz ve oraya ait fileserver üzerinden diğer herşey otomatik kurulacak. Böylelikle 10 ayrı bölgede 10 ayrı kişinin farklı farklı kurulum standartları çıkarması engellenmiş olacak. Tüm pc'lerimizde dvd olmadığı için DVD tercih etmiyorum.)

3- Bu konuda siteniz ve birkaç arkadaşın yayımlamış olduğu paketlerle halledilebildi. Temelde yaptığım hata standart kurulum yayımlamalarını kullanmamdan kaynaklanıyormuş, network install paketleri kullanınca çoğu programla ilgil sorun kendiliğinden hallolmuş oldu.

Teşekkürler.

Link to comment
Share on other sites

dilimin döndüğü kadar sana anlatacam wp11 nasıl entegre ettiğimizi

arslantayrt2.jpg

gerekli programlar

wp11türkçe

http://download.microsoft.com/download/c/0/6/c0691e20-5317-43e8-a9c1-ff0cb9f79053/wmp11-windowsxp-x86-TR-TR.exe[/CODE]

wmp11slips0.94i

[CODE]http://www.dosya.cc/wmp11slips0.94i.rar.html[/CODE]

ie7 entegre edilişi

arslantay2wd3.jpg

buradan ie7 addonu indir

[CODE]http://rapidshare.com/files/126393888/NR_IE7_Addon_2.0.0.7z[/CODE]

buradan entegratoru indir

[CODE]http://integrator.siginetsoftware.com/index.php?download[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Merhaba Arkadaşlar,

yapabildiğimi ilettiklerim yeniden farklı yönemlerle anlatılmış teşekkür ederim, ancak network üzerinden katılımsız kurulum konusunda maalesef hiçkimseden yanıt alamadım. Bu konu başlığında da belirtildiği üzere network üzerinden katılımsız kurulum konusundaki soru baz alınarak açılmıştır, bu çerçevede çözümü ve/veya önerisi olan varsa yaabilirse memnun olurum.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...