Jump to content

Sezen Aksu’dan Yeni Albüm


mavikiz

Recommended Posts

287476.jpg

Sezen Aksu, 3 yıl aradan sonra müzikseverlerle buluşacak yeni albümü Deniz Yıldızı ile ilgili ilk ipuçlarını 23 Nisan’da katıldığı NTV özel yayında vermişti. İnsanın ülkesinde ve dünyada yaşananlara kayıt kalamadığı, bunun etkisiyle albümün biraz fazla hüzünlü olduğunu söyledi.

Arto Tunçboyacıyan’ın prodüktörlüğünü yaptığı albümde 14 şarkı yer alıyor. En dikkat çekici şarkılardan biri, Sezen Aksu’nun Onno Tunç’a özlem dolu bir sitem gönderdiği “Yol Arkadaşım”... Aksu albüme ilişkin olarak şunları söylüyor:

“İlk kez bu kadar kişisel bir albüm yaptım. Genellikle uzak durmaya çalıştım böyle şeylerden. Çünkü kendi hayatımı kimseye yüklemek istemiyorum yani. Herkesin hayatı yeteri kadar yüklü olduğundan dolayı. Ama artık çok uzun yıllar geçti, açılabilirim artık size dedim. Çocukluğuma da ineceğim.”

Sezen Aksu, albümde yeni doğan yeğenine Deniz Yıldızı şarkısıyla merhaba derken, Hrant Dink’e Güvercin şarkısıyla selam yolluyor. Mehmetçikleri de unutmuyor “Küçücüksün Memet, bizi de dünyayı da affet” diyor.

Gazeteci Yıldırım Türker’in de 2 şarkı sözüyle katıldığı albümde, Roman, İzmir’in Kızları gibi hayatın eğlenceli yönlerini es geçmeyen parçalar da var. Ama şarkılar arasında öyle biri var ki, menajerlik sisteminden aksu’nun bile canının yandığını hissetmemek mümkün değil...

(NTVMSNBC)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...