Jump to content

Öss'de Baraj Sistemi Değişti


Bilinchard

Recommended Posts

osym.jpg

ANKARA (ANKA)- ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan YÖK Genel Kurulu'nda ÖSS baraj puanlarıyla ilgili karar alındığını bildirerek, yeni baraj sistemine ilişkin olarak “Çok daha fazla kişi 160 ve 185'in üzerinde puan alabilecek” dedi.

YÖK Genel Kurulu'na gelen ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Yarımağan, toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yarımağan, baraj kararın alındığını belirtirken, “Karar alındı, açıklayacaklar. Ben yetkili değilim. Öğrencilere iyi haberi YÖK açıklayacak” dedi. Önerinin kendisini tatmin edip etmediği yönündeki soruya ise Yarımağan, “Öneri beni tatmin etti. Görüş alışverişinde bulunduk” dedi.

Yarımağan, barajlar konusunda kendisinin önerdiği puanlama sisteminde değişikliğin olup olmayacağı yönündeki soruya ise “Yani çok daha fazla öğrenci 160 ve 185'in üzerinde puan alabilecek. YÖK açıklamayı yapacak. Ben daha sonra bununla ilgili teknik açıklamayı yapacağım” yanıtını verdi.

Mevcut düzenlemede, öğrenciler ön lisans tercihi yapabilmesi için ÖSS'den en az 165, lisans tercihi yapabilmesi için ise 185 puan alması gerekiyor.

AA

-------------------------------------------------------------------------------------------

Yök açıklama yaptı: 2 yıllık : 145 puan 4 yılık : 165 puan'a çekildi. Her iki taraftan da 20 şer puan düşürüldü!

Link to comment
Share on other sites

İyi de sorun insanların barajı geçip geçememe sorunu değil ki. Barajı geçip üniversiteye başlasanız bile önünüzdeki en büyük engel eğitim kalitesinin düşüklüğü. Sorun üniversitelerdeki eğitimin niteklili olmaması. Bu yönde düzenlemeye gidilmesi gerekir.

Link to comment
Share on other sites

Barajı düşüreceklerine üniversitedeki imkanları arttırmaya çalışsalar. Halen ülkemizde ünviersiteye başlanınca tüm problemlerin bittiği gibi bir görüş var. Dünyada ilk 500 e giren üniversitemiz yok. Yeni üniversiteler açarak ilk 500 e girilmez eğitim kalitesi arttırılmaz. Önce varolanları kaliteleştireceksin daha sonra üniversite açacaksın. Yazık değilmi o kadar insanın emeğine yıllarına. Boşu boşuna yıllarını verdikleri senelere.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...