Jump to content

En Nefret Ettiğiniz Icat


Pc.KoPaT19

En nefret ettiğiniz icat hangisi  

113 members have voted

  1. 1. en nefret ettiğiniz icat

    • Cep Telefonu
      3
    • Bilgisayar
      4
    • Tütün mamülleri
      34
    • Alkol
      15
    • Silah
      18
    • Nükleer Enerji
      8
    • Fast Food
      2
    • Televizyon
      6
    • Diğer
      4
    • Hepsi:)
      19


Recommended Posts

Nükleer Enerji sonrası alien gibi çocuğunuz olursa o zaman ah edip ağlamayın...

Burası Türkiye. İhmaller cenneti. Bir Nükleer Santrali düşünmek bile istemiyorum...

Hele ki yıllarca atıkları kalabiliyorken...

bırakın bu çevreci ayaklarını

alien mış fazla film izleme bak filmle gerçeği ayırt edemiyon :drinks:

Link to comment
Share on other sites

bırakın bu çevreci ayaklarını

alien mış fazla film izleme bak filmle gerçeği ayırt edemiyon :rolleyes2:

Öncelikle üslubunuza dikkat edin kimse burada ayak falan yapmıyor. Alien filminin de konuyla alakası zaten yok belli ki seyretmemişsin. Türkçemizde "mecaz" vardır. Siz mesaja değil mecaza takmışsınız ama mecazı da anlayamamışsınız zaten. Ben değer verdiğim konularda savunma yaparım. Bildiğim gördüğüm şeyleri paylaştım. Siz şimdi uzun diye bunu da okumazsınız ama ben yazayım. Bilimsel Olarak anlatayım bari. Sinemayı sevmediyseniz.

ATIK içinde bulunan 239 plutonyum izotopu 24 bin yıl beklese bile ışımaya devam ediyor. Bazı ağır metallerin ışıma etkisi ise yüz binlerce yıl geçse bile yalnızca yüzde 4-5 oranında azalıyor. Bu yüzden atıklar yer altında depolandıktan sonra en az 300 yıl boyunca sızıntılara karşı denetlenmek zorunda. Uzmanlar toprak altında bulunan son depolama tesislerinin her türlü deprem ve yeraltı su baskınlarından uzak bölgelerde yapılması gerektiğine dikkat çekiyor. Ülkemizde ise bu atıklar Toros Dağlarına gönderilecek.

Marmara Üniversitesi Enerji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tanay Sıtkı Uyar, Nükleer Mühendisi, Türkiye'nin bir nükleer santrale ihtiyacı olmadığını söylemiş.

Ayrıca mesela Amerika nükleer atıklarını santrallerinin yanındaki soğutma havuzlarında halen bekliyor. Amerika'da Sürekli depoların başka bir ülkede toplanması konuşuluyor. Siz de bu olaya bulaştığınız zaman bedelini ödersiniz. Türkiye kendi nükleer atıkları olduğu gibi başka ülkelerin atık deposu olma tehdidi altında da kalabilir.

Nükleer Enerjinin ekonomik olduğu söyleniyor fakat, uranyum rezervlerinin 40-50 yıl sonra tükeneceği biliniyor. Yani uranyum önümüzdeki yıllarda daha da pahalı bir alternatif olacak. Bu pekte iyi bir yatırım olmadığını da gösteriyor.

Türkiye'nin kömür yatakları bu enerjiye alternatif daha sağlıklı bir çözüm olabilir. Ayrıca su, rüzgar ve güneş gibi tükenmesi mümkün olmayan kaynaklar bu iş için biçilmiş kaptan. İmkanlarımız var neden riske giriyoruz? Birilerinin cebi dolsun diye...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...