Jump to content

Eset Antivirüs'e Bir ödül Daha


apoo

Recommended Posts

20080617095632_eset.jpg

ESET, Virus Bulletin'den 50. VB100 ödülünü kazandığını açıkladı.

Virus Bulletin ilk VB100 ödülünü 1998 yılında verdi ve her yıl çeşitli rakipleri Linux, Windows, Windows Serverlar ve Novell Netware gibi değişik platformlarda yarıştırıyor. Bir antivirus yazılımı VB100 logosunu gösterebilmek için iki koşulu yerine getirmelidir:

1- Tüm yaygın virüsleri hem gerçek zamanlı taramada hem de isteğe bağlı taramada tespit edebildiğini göstermeli

2- Bir set temiz dosyayı taradığı sırada hiç false positive tespit etmemelidir.

1998 yılındaki ilk VB100 ödülünden bu yana ESET’in antivirus yazılımları %96 üzerinde bir başarı yakalamıştır (piyasanın en yüksek oranı). Birçok antivirus üreticisinin başarı oranı %50 – 75 aralığındadır.

Bu ayın test başlığı olan Linux için ESET File Security bu başarıyı, en güncel imzaya sahip yazılımların dahi tespit edemediği zararlı yazılımların proaktif olarak tespit edilmesini sağlayan gelişmiş bir sezgisel tarama motoru olan ThreatSense® teknolojisinin desteği ile yakaladı.

ESET’in çözümü geleneksel yaklaşımların aksine zararlı yazılımların sınırlı bir sanal ortamda serbest bırakılması ve gerçek zamanlı olarak izlenmesi tekniğine dayanıyor. Bu şekilde ESET zararsız dosyalar ile en zorlu, gizli ve sinsi zararlı yazılımlar arasındaki farkı ayırt edebiliyor.

veteknoloji

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...