Jump to content

İnternet Download Manager Kulanımı


zigizigi

Recommended Posts

İnternet download manager ile RapidShare sitesinden hızlı sorunsuz ve kolay şekilde dosya indirmek için tabiki öncelikle programı indiriyoruz ve kuruyoruz.

Buradan indirebilirsiniz ; http://rapidshare.com/files/122003233/Internet_Dowwnload_Manager_5.12_By_Zigizigi_TNCTR.rar.html

Kurduktan sonra kendisi otomatikmen "Türkçe dil seçeneği bulunduğunu belirtiyor kurulsun mu" diye soruyor, siz ona evet deyin Türkçe 'yide kendi kendine yükleyip kuracaktır.

Öncelikle RapidShare sitesinden şifre istememesi için RapidShare hesabımızı programa tanıtıyoruz. "Seçenekler" kısmından "Site Bağlantıları" sekmesini seçip

"Ekle"ye tıklıyoruz. RapidShare kullanıcı adımızı ve iki kere şifremizi yazıp "Tamam"a basıyoruz. Böylece artık her downloadımızda bize kullanıcı adı ve şifre sormayacak;

49525892tm0.jpg

Daha sonra yüklemek istediğimiz her neyse RapidShare linklerinin tümünü seçiyoruz. Sağ tıklayıp "IDM ile indir" diyoruz;

93502431ty3.jpg

Daha sonra idmanın aşağıdaki penceresi gelecek. Çok güzel bir şekilde bu program sayesinde RapidShare linklerinin ölü olup olmadığını, boyutlarını ve türünüde kontrol edebiliyoruz. Böylelikle "Link checker"i kullanmıyoruz ve zamandan tasarruf ediyoruz.

1 numaralı kısımdan indireceğimiz her neyse dosya tipini görüyoruz. (ben burada saw 2 filminin partlarını indiriyorum)

2 numaralı kısımdan her bir partın boyutunu görüyoruz. bu boyutlar önemli çünkü fake link olsa her biri 5-6 Kb olarak görünür ve indirmekten vazgeçeriz. Zaten fake link olsa dosya boyutuda "explorer sayfası" olarak görünür.

3 numaralı kısmı işaretlersek dosyayı nereye kaydedeceğimizi kendimiz seçebiliriz.

4 numaralı kısımdan da tümünü işaretle deyip hepsini indirmeyi seçiyoruz.

48832490zu3.jpg

Bundan sonrada karşımıza aşağıdaki pencere gelir. Burada indireceğimiz her şeyin tümünü seçip sağ tıkla "Kuyruğa taşı" daha sonrada "Senkronizasyon kuyruğu"nu işaretliyoruz. Bunu yapmamızın sebebi indireceğimiz dosyaların sırayla indirilmesini sağlamaktır. Böylece hiç görmediğiniz hızlara ulaşabilirsiniz download sırasında.

Senkronizasyon kuyruğunu tıkladıktan sonra "Q" yani kuyruktaki dosyaların hepsi sarıdan yeşile döndü.

25705462mu7.jpg

Şimdide "İş Düzenleyici"mize gelelim. Aşağıdaki resimde olduğu gibi 1 numaralı kısımdan iş düzenleyicimizi açıyoruz.

Dosyaları senkronizasyon kuyruğuna eklediğimiz için 2 numaralı kısımdan "Senkronizasyon Kuyruğu"nu ve sonrada "kuyruktaki dosyalar" sekmesini tek tıkla seçiyoruz. Optimum hıza ulaşmak için (tabi kendi kullandığım kadarıyla) "İndirme eş zamanlı dosyalar" kısmını 2 olarak seçiyoruz. yani dosyaları ikişer ikişer indirecektir. ikisi bittiğinde daha sonraki ikiye geçecektir.

Hemen alttaki "Şimdi Başlat"a tıklarsanız dosyalarınız inmeye başlayacaktır.

51285269fh5.jpg

Ben burada 6 partlık bir dosyanın downloadı üzerinden anlattım. Tabiki bu işle uğraşan herkes bilirki bir günde indireceğimiz dosya sayısı 6 ile sınırlı değil tabiki

Peki biz gece uyumadan önce dosyaları indirmeye başladık. Gecenin bir yarısı inidirme bitecek ama bilgisayarım açık kalacak diye endişede etmeniz gerekmiyor. Aşağıdaki resimdeki gibi idman bunuda hallediyor.

İndirdiğimiz dosyalar senkronizasyon kuyruğundaydı değil mi? "İş Düzenleyici" kısmından solda "senkronizasyon kuyruğunu" tek tıkla seçiyoruz sonrada "iş düzenleyici" sekmesine geçiyoruz. Alt tarafta yuvarlak içine aldığım kısımdaki kutucukları işaretlerseniz indirilecek dosyalar bittiğinde bilgisayarınız kapanacaktır.

43480818ie0.jpg

Hepsi bu kadar. Download managerler içinde (flashget vs) en iyisi en kullanışlısı doğrusu.

Ayrıca siz internette gezinirken download yapacaksanız, idmandaki indirme hızınızıda azaltmalısınız çünkü gezinmek istediğiniz sayfalar download yüzünden oldukça yavaşlayacaktır. Bunuda aşağıdaki resimde görebileceğiniz şekilde yapabilirsiniz. Settings kısmında downloadın maximum ne kadar olması gerektiğine karar verirsiniz. "Turn on" kısmı sınırlayıcıyı devreye sokar "Turn off" ise tam tersi hız sınırını kaldırır.

73998353ly7.jpg

Kolay Gelsin.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 ay sonra...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...