Jump to content

Deefrizi Deliyor Dikkat


huso_321

Recommended Posts

Güvenlik Şirketleri, Verilerinizi Rehin alan Yeni Trojan konusunda uyardı

LURHQ, Symantec, McAfee ve Trend Micro tarafından bir cryzip* olarak görülmekte. Kaspersky bu Trojan’a Zippo adını verirken Panda Laboratuarları ZippoCryptor ismini kullanıyor.

Trojan henüz geniş bir alana yayılmamış gözükmekte. McAfee, Panda Labs ve Symantec, Trojan için düşük risk değerlendirilmesi vermiş durumda ve tüm bu firmalar Trojan’ı saptamak üzere kötü amaçlı yazılım tanımlama dosyalarını güncellediler.

Trojan bir kez bulaştığında, kullanıcıya ait bilgileri şifre korumalı bir zip dosyasına kodlama yapıyor. Bu erişimi mümkün olmayan dosyaya ek olarak, kurbana "AUTO_ZIP_REPORT.txt." başlıklı bir fidye notu bırakılıyor.

Sözü geçen not, kullanıcıları sıkıştırılmış zip dosyalarına ait şifreyi kırmaya çalışmamaları konusunda uyarıyor. Notun dediğine göre bilgilerinizi geri almanın tek yolu görünüşe göre Trojan’in yazarı tarafından oluşturulmuş olan bir E-Gold hesabına "fidye" tutarı olan 300 Doları yatırmak.

CryZip’i kısaca tanımlamak istersek , bulaştığı makinedeki belirli dosyaları arayarak onları sıkıştıran ve oluşturduğu yeni arşivi bir şifre ile koruyan bir Trojandır diyebiliriz.

arkaş 32 bilgisayara format çektim 3 günsonra yine geldi 5 makina çökelti gitti easycafe kendi kendine kapıyor açılıyor makina afedersiniz top oluyor

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...