Jump to content

Google'nin Sahibi


by.aslan

Recommended Posts

Sergey Brin

34 yaşındaki Sergey Brin, bundan 7 yıl önce California'da Menlo Park'taki bir garajda üniversiteden arkadaşı Larry Page ile Google'ı kurdu. Bu gün 18.5 milyar dolarlık bir servetin sahibi...

94345919tw6.jpg

Link to comment
Share on other sites

Google'ın anlamı :

"Google" adı, Amerikalı matematikçi Edward Kasner'in yeğeni olan Milton Sirotta tarafından bulunan "googol" kelimesi üzerinde oynanarak üretilmiştir. Googol, 1 rakamı ve onu izleyen 100 sıfır ile temsil edilen sayıdır. Googol çok büyük bir sayıdır. Evrende hiçbir şeyin googol'u yoktur; ne yıldızların, ne toz parçacıklarının, ne de atomların. Google'ın bu terimi kullanması, dünyadaki muazzam (ve sınırsız görünen) bilgileri organize etmek ve herkes tarafından erişilebilir ve yararlı kılmak olan misyonumuzu yansıtır.

Kaynak: Google

Link to comment
Share on other sites

benim bildiğim sınırsızın anlamı alfadır

googlenin bir ortağı daha vardır

googlenin bu kadar gelişmesinin sağlanmasının sebebide altavista, search, yahoo, gibi arama motorlarının olduğu dönemde google sadece ftp sitelerinin içeriğinide arama yapabilmesi gibi özelliği ekleyerek bu konuma geldi.

Link to comment
Share on other sites

onlar google yi kurdu da gelin siz bidonlara sorunkurdukları yıl resmen bi seye yaramaz bu proje dendi ve en büyük firmalardan biri bile dediği su " rakiplerimizin %60 ı kadar ii olsak bize yeter.."

onlar bunun iyi iş yapcagını bildiler mi yoksa elerindeki tek projemiydi borç harc terabyte lık hdd aldılar sonra vazgeçeceklerken yahoonukurucusu cocuk bunları cesaretlendiriyor destekliyor son microsystemin kurucusu olan adama gidiyorlar projeye ortak olun diyorlar ben ugrasamam diyor ve bunlara bir cek yazıyor cek google inc adına hatta o ara öle bir siskette yok parayı alabilmek için sirketi kuruyorlar vs..

ama acayip zorlanıyorlar kurana kadar..

Link to comment
Share on other sites

Bu ne kardeşim. Herkes sıfırdan gelmek zorunda mı ya? Neden youtube'da şöyle ünlü bir programcı kurmuyor? Di mi ama.. :) :)

Herhalde bu garaj bir efsane artık. e-bay'ı sor, o da garajda kurulmuş. Garaj insana ilham mı veriyor acaba? :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...