Jump to content

29 Ekim'de uçaklar bedava...


emily

Recommended Posts

Ulaþtýrma Bakaný Binali Yýldýrým, hava yollarý þirketlerinin 29 Ekim’de vatandaþlarý bedava uçuracaklarýný ancak uygulama kapsamýnda kaç kiþiyi ücretsiz uçuracaklarý konusunda çalýþmalarýn sürdüðünü söyledi.

Yýldýrým, sektörü izleyen gazetecilere PTT Genel Müdürlüðünde iftar yemeði verdi ve sorularý yanýtladý.

Bakan Yýldýrým, uçaklarýn gövdelerine alýnan reklamlara vergi konulup konulmayacaðýna iliþkin soruyu yanýtlarken, gövdeye alýnan reklamlarýn resim ve tabela vergisine girip girmediði konusunun tartýþýldýðýný, bu konuda Maliye Bakanlýðýnýn görüþünün gerektiðini belirterek, bunun dýþýnda uçaklara herhangi bir verginin söz konusu olmadýðýný ifade etti.

Ýstanbul’a yapýlacak üçüncü köprü için 2007 yýlý bütçesinde ödenek ayrýlýp ayrýlmadýðý sorusu üzerine Yýldýrým, 3. köprü konusunun Bakanlar Kurulu’nda ya da 2007 bütçesinde konuþulmadýðýný, bu köprünün zaten Yap-Ýþlet-Devret modeliyle

yapýlacaðýný, o nedenle genel bütçeyi ilgilendirmediðini bildirdi. Yýldýrým üçüncü köprünün yeri ve baðlantý yollarý konusunda Bayýndýrlýk ve Ýskan Bakanlýðýnýn etüd çalýþmalarýnýn devam ettiðini ifade etti. Bakan Yýldýrým, Ramazan Bayramý tatilinin neden uzatýlmadýðý sorusunu yanýtlarken, Türkiye’nin kalkýnmakta olan bir ülke olduðunu ve çalýþýlmasý gerektiðini kaydetti. Türkiye’nin tatilin en fazla olduðu ülke olarak gösterildiðini vurgulayan Yýldýrým, tatil edilmeyen iki günde üretimin durmamasý ve hizmetlerin aksamamasýnýn ülkenin geleceði ve refahý açýsýndan önemli olduðunu, iþlerden soðumamak gerektiðini ifade etti.

UÇAKLAR ÜCRETSÝZ

Bakan Yýldýrým, 29 Ekim’de uçaklarýn ücretsiz yolcu taþýmalarý çalýþmalarýna iliþkin bir baþka soruyu yanýtlarken, þirketlerin bu tarihte halka þükran borcunu ödeme amacýyla ücretsiz uçma çalýþmasý yaptýklarýný, ancak bunun vatandaþlarýn bütün gün boyunca bedava uçacaklarý anlamýna gelmediðini ifade etti.

Yýldýrým, "Hava yollarý þirketleri, 29 Ekim’de vatandaþlarý bedava uçuracaklar ama kaç kiþiyi bedava uçuracaklar bu konuda çalýþýyorlar" dedi.

kaynak->milliyet

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...