Jump to content

Windows Xp'nin ömrü Uzuyor


mehmetkul007

Recommended Posts

xp%20logo.jpg

Microsoft, bugün yaptığı açıklamada düşük bütçeye hitap eden bilgisayarlara yönelik sistemlerde Windows XP kullanımının bir süre daha uzatılacağını duyurdu.

Özellikle bilgisayar üreticileri ve kullanıcılar tarafından gelen baskılar sonrası Microsoft geri adım attı ve XP'nin yaşam süresini uzatma kararı aldı. XP'nin yerine getirilen Windows Vista'nın sistem kaynakları gereksinimi nedeniyle düşük bütçeye hitap eden masaüstü bilgisayarlarına çok uygun olmaması da şirketin bu kararı almasında etkili oldu.

Nisan ayında benzer bir süreç Asus Eee PC gibi ucuz ve ufak dizüstü bilgisayarlar için başlatılmış ve XP'nin satışı için süre ileri tarihe çekilmişti.

Microsoft, Tayvan'da düzenlenen Computex Fuarı'nda aynı olayı bu sefer de ucuz masaüstü sistemleri için de uzatacağını açıkladı. Buna göre PC üreticileri Windows XP içeren sistemleri 2010 yılına kadar piyasaya sürebilecekler.

Microsoft halen aralarında Acer, ASUS, BenQ, Dell, Gigabyte, HP ve Lenovo gibi isimlerin de yer aldığı 20'den fazla PC üreticisiyle çalışıyor.

Link to comment
Share on other sites

Bende Vista Kullandım Ama Hiç Memnun Değilim XP ile 5 Dakika da yapacağın işi vista ile 10 dakkada yapıyorsun.

Örnek Dosya Kopyala taşıma hızı Program Oyun yükleme gibi işlemleri çok ağır yapıyor.

Link to comment
Share on other sites

31540xpb.jpg

Microsoft beklenen açıklamayı yaptı: Ucuz bilgisayarlar Vista'yı kaldıramaz, o zaman XP yaşamaya devam etmelidir.

Büyük bilgisayar üreticileri bir bir ucuz mini-dizüstü bilgisayarlarını piyasaya çıkarırken, Microsoft'un Windows XP planları bir defa daha değişti. Nisan ayında tamamiyle Linux yönünde ilerlemeye başlayan ucuz dizüstü ya da diğer adlarıyla NetBook/NetTop pazarını kaybetmenin verdiği korkuyla Windows XP'yi minik bilgisayarlara yerleştirme sevdasına düşmüştü, bugün Computex fuarında piyasaya sunulan mini-dizüstü bilgisayarlar ile birlikte Microsoft'un yaptığı açıklama ise Windows XP'yi bir süre daha göreceğimizin garantisi oldu. Microsoft'un "Müşterilerimiz ve iş ortaklarımız Windows XP'yi netbookları ve nettopları üzerinde görmek istedikleri konusunda bizi ikna ettiler, işte bu yüzden, hem müşterilerimiz hem de iş ortaklarımızın selameti açısından biz bu küçük minik sevgili dizüstü bilgisayarlara desteğimizi sürdüreceğizdir. evet." açıklaması her ne kadar bu "süre"nin ne kadar uzatıldığı konusunda bir fikir vermiyor olsa da, Windows XP için sonun gelmediğini bilmek güzel.

Kaynak: www.milliyet.com.tr

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...