Jump to content

Bilim Adamından Evrim Teorisini çökerten Buluş


metefor

Recommended Posts

prof.dr. galin biserof asenof ilginç bir buluşa imza attı

bir müslüman meslekdaşının her canlı ALLAH'ı tespih etmektedir sözünü

laborotovar ortamında testetmeye karar vermiş.

Kuran-ı Kerimi araştıran Asenof aşağıdsaki ayet sebebi ile

sivri sineği bu işe en uygun hayvan olabileceğini varsaymış.

ayete şu

“Şüphesiz Allah, bir (dişi) sivrisineği de, ondan üstün olanı da, (herhangi bir şeyi) örnek vermekten çekinmez. Böylece iman edenler, kuşkusuz bunun Rablerinden gelen bir gerçek olduğunu bilirler; inkâr edenler ise, ‘Allah, bu örnekle neyi amaçlamış?’ derler. (Oysa Allah,) Bununla birçoğunu saptırır, birçoğunu da hidayete erdirir. Ancak O, fasıklardan başkasını saptırmaz.” (Bakara Suresi, 26)

Sivri sinekler saniyede 1000-2000 kez kanat çırpmaktalar ancak sinirler en fazla saniyede 100 sinyal yollayabilmekteler.Her bir sinyalde kanat otomatik olarak 10-15 kez kanat çırpmaktaymış. Asenof bu sivri sineğin kanat sesini önce lazerli bir mikrofon yardımı ile kaydetmiş ;ardındanda sesi yavaşlatarak insan kulağının algılama ve konuşma ritmine indirgemiş .

sesi dinlediğinde kulaklarına inanamamış.

sizde dinlediğinizde inanamayacaksınız, link aşağıdadır

http://rapidshare.com/files/119330930/sounnth.rar.html

Kaynak: Bulgar TRUD gazetesi 25.04.2008

Link to comment
Share on other sites

Evrim & Evrim Teorisi

Evrim kuramı insan aklının en önemli başarılarından biridir. Belki de en önemlisidir. Evrim kuramıevrim sayesinde maddenin 13.7 milyar yıllık serüveninde arada hiç bir boşluk kalmayacak şekilde değişim ve dönüşümünü gözleyebiliyor ve anlayabiliyoruz. Charles Darwin'in 1850'li yıllarda bilimsel bir temele oturttuğu kuram, o günden bu güne hiç bir bilimsel kurama yapılmayan ve belki de yapılmayacak olan eleştirilere ve acımasız saldırılara uğramıştir. Bu saldırılar günümüzde daha da artmıştır. Kökeni ABD'de bulunan evangelist bir hareketin başını çektiği ve üçüncü dünya ülkelerine ihraç etmek istediği evrim karşıtı, bilim dışı ve baştan sona safsatayla dolu olan yalanlar ve çarpıtmalarla kafa karışıklığı yaratılmak ve bir boşluk oluşturulmak istenmektedir. Oluşturulacak boşluğa kendilerini ve safsatalarını oturtmak istemektedirler. Bunun yansımalarını ülkemizde de görmek mümkündür. Bedava kitap kampanyaları ve internetten yayılan yoğun bir bilgi kirliliğiyle insanımızı kandırmaya ve bilimsel gerçeklerden koparmaya çalışmaktadırlar. Bilimden yana tavır alan insanlarımızın bir şeyler yapması gerektiğini düşünüyoruz. İnsanlarımızın doğru ve güvenilir bilgilye ihtiyaçları olduğunu düşünüyoruz.

Yazıyaz Nedir, Evrim dosyasında bu ihtiyacı karşılayacak bir çalışma içindedir. Bu konuda bir çalışma grubu oluşturulmuş ve konu ile ilgili olarak bilim insanlarımızla ilişkiye geçilmiştir. Evrimin mekanizmaları olan mutasyon ve doğal seçilim bir yana, canlılığın yaklaşık dört milyarlık serüveni, inorganikten organiğe (cansızdan canlıya), hücre oluşumu, çok hücreli yaşam, çeşitlenme, sudan karaya çıkış, bitki ve hayvanların karalardaki evrimi, suyosunları, damarlı bitkiler, kara yosunları ve eğreltilerden itibaren günümüze gelen bitki yaşamı, aynı zamanda amfibiyenlerden sürüngenlere, kuşlara, memelilere kadar uzanan hayvansal yaşamın evrimi olabildiğince detaylı bir şekilde dosyamızda yer alacaktır. Jeolojik zamanlar, Kambriyen patlaması ve günümüzde, konuyla ilgili haberler de bu bölümün içinde değerlendirilecektir.

Bu bölümü daha da "zenginleştirmek" adına yazı, makale ve çeviri olarak katkı vermek isteyenler sitemizdeki iletişim kanallarını kullanarak bizimle ilişkiye geçebilirler. Ayrıca bu bölümü daha fazla kişinin görmesi ve bilgilenmesi adına sitelerinizde link vermeniz karanlığa karşı bir ışığın da sizler tarafından yakıldığı anlamıza gelecektir.

Hurafe toplumundan çıkabilmenin yolunun duyarlı ve bilimin yol göstericiliğine inanmış insanların ortak çabalarıyla gerçekleşeceğini düşünüyoruz.

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar evrim teorisi günümüzün en büyük uydurmalarındandır.Gerçekleri saptırmak amacıyla uydurulmuştur.Size bir örnek vereceğim.En basit bakteri de bile 600 farklı protein bulunur.Canlı için yararlı bir proteinin rastgele oluşma olasılığı,Bir maymunun daktiloda insanlık tarihini yazması kadar düşük bir olasılıktır.Tuşlara rastgele basacak.

Canlılarda bazı özel sistemler vardır.Bu sistemler bütün parçalarıyla birlikte varolması gerekir birinin olmaması diğerlerini anlamsız kılar.

Örneğin DNA kopyalamanmasında rol alan onlarca enzim buna örnektir.İnanın bir DNA kopyalanmasını detaylarıyla bir okuyun göreceksiniz her aşamasının önceden planlandığı sonucu çıkacaktır.İki DNA ipliğinin birbirine dolaşmasının engellenmesi bile düşünülmüş.

Evrenin luşumu ile ilgili araştırma yapan Stephen Hawking bir sözü var bu konuda;

Büyük patlama olayında eğer saniyenin milyonda birinin milyarda biri kadar geçikme olsaydı,patlama gerçekleşmezdi.Herşey büyük çekimle tekrar geri dönerdi.

Kısaca arkadaşlar evrim teorisi ateistlerin bir oyunudur.Bu oyuna gelmeyin.İçine birkaç gerçek bilgi koyup onu yanlış ve taraflı yorumlayanların tezgahıdır.Saygılarımla

Link to comment
Share on other sites

Hurafe toplumundan çıkabilmenin yolunun duyarlı ve bilimin yol göstericiliğine inanmış insanların ortak çabalarıyla gerçekleşeceğini düşünüyoruz.

%100 katılıyorum uyanın artık hangi çağda yaşıyoruz :D

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar evrim teorisi bilimin hurafesidir.Öyleki kral çıplak diye bağırıyorsunuz ama hala buna inanmak isteyen veya inanmak zorunda olan kesimce gerçekmiş gibi sunuluyor.Ben bu dolmayı yemem.Yüce Allah Açık açık ben yarattım diyor çıkıyor biri evrim var diyor.Ben de inanacağım öyle mi?Vallahi Yüce Allah arşta kendini gösterse biz büyülendik(şimdikiler ise gökyüzündeki bir ışık oyunu derler)derler.Yine inanamazlar.Evrim teorisini ortaya atan Charles Darwin "eğer gözün anatomisini bilseydim bunları söylemezdim"diyor.

Kısaca ben ideolojik düşünerek bu hurafeyi destekleyen bilim adamlarına inanmıyorum.Allah ne dediyse o

Bilimde her ortaya atılana %100 doğrudur inanın diye birşey yoktur.Onlar bu hipotezi ortaya atmış ve bu hipotez son araştırmalarda iyice çürütülmüştür.Aslında zaten çürüktü .Saygılarımla

Link to comment
Share on other sites

Yaradılış, bütün kutsal dinlerde vardır.Darwin denen ve bilim adamı bile olmayan birinin bir kafatasının bilmem kaçta birinin üzerinden yürüttüğü bir "Evrim teorisi" zırvasına hala bazı kimselerin inanabiliyor olması da manidardır.Bu kafatası için belirlenen zamanın da yanlış olduğu ortaya çıkmıştır. Çünkü o zamanki teknik imkanlarla günümüz elbette kıyaslanamaz.Bu teoriye "Ateistler, bir zamanların sosyalist ideologları" kuvvetle sarılmışlardır. Amaç bu teoriyi kabul ettirmekten çok, insanlardaki din duygusunu ve inancını zaafa uğratmaktır.

Din ve bilim hiçbir zaman birbirinin düşmanı veya alternatifi olmamıştır. "Dinsiz ilim topal, ilimsiz din kördür."

Yukarıda kardeşimin verdiği linkte duyduğunuz sese inanmayabiliriz. Hatta gerçekten din adına sapık şeyler söyleyenler de olabilir ama bu onları bağlar, dine bilmem kimin suçunu yükleyemezsiniz. Dine inanmak ve inanmamak da insanların kendi bilecekleri şeydir. Zaten öyle olmasaydı, Allah herkesi muma çevirir,herkes inançlı olurdu ama insan olmanın anlamı kalmazdı.Darwin amcalarına inananlar da tabii ki inanmakta serbesttirler, ancak düşünen insanoğlunun şu muazzam kainatın yaratıcısının kim olduğu sorusuna da cevap bulması gerekir.Bazılarının dediği gibi, "Kendiliğinden oluşma" gibi bir zırvayı inanıyorum ki onlar da kabul etmiyorlar.Fakat şu insandaki kör nefis, insana inanmadığını bile söyletebiliyor, yalana göz yumdurabiliyor.

"Dinde zorlama yoktur." Bilim adına safsatalarda da olamaz tabii ki.Bilime boynumuz kıldan ince.Bilimi dinden uzak tutmaya çalışan körlerin inandığı dine de inanmıyoruz.Bizim dinimiz,ilim, irfan, güzellik dinidir.

Link to comment
Share on other sites

Evrim teorisinin hala çok fazla açığı var.Örneğin, o dönem koşullarında rastgele oluşan kimyasal tepkimeler sonucu ortaya çıkan canlı hücre bugunkü elverişli labaratuvarlarda ve bilinçli kişilerce neden oluşturulamıyor.Başka bir örnek ise geçiş fosili dediğimiz canlıların evrimindeki fosiller neden ortaya çıkarılamıyor.Çıkarılıp evrim teorisine kanıt olarak gösterilenler neden daha sonradan tıp literatüründen çıkarılıyor.Ama buna rağmen Charles Darwin'i bir bilimadamı olarak saymayanlar yanılıyorlar.Bence Darwin'in tek ve önemli bir doğrusu var o da "Doğal Seleksiyon"

Edit: Ayrıca ilk maddenin ortaya çıkışı ve ya bigbange yol açan gaz ve toz bulutlarının oluşumu nasıl olmuştur?Bunlar enerjinin kütleye dönüşümüyle ortaya çıkan gaz ve toz bulutları ise bu büyük enerji nereden gelmiştir?

Link to comment
Share on other sites

Evrim teorisi ideolojik bir konudur.1. dünya savaşı bu yüzden başladı (Güçlü olan zayıf olanı yer misali)

Bilimsel kelimesi biraz araştırırsanız bilimsel=yanlışlanabilir bilgi demektir.Doğruluğu kesin olarak iddia edilemeyen bilgidir.Teori ile başlar deney ve gözlemle hayat bulur.Evrim teorisine ceset bulamadılar ama kendi sınırsız iştahlarına çok uygun bir kılıftı.O kadar çok hoşlarına gitmiştiki bir türlü vazgeçmek istemediler.

Şu anda herşey kendi kendine oldu diyemiyorlar, buna rağmen evrimi cümlelerinin arasına sıkıştırmadan da vazgeçmediler.Çünkü inkar edecekleri bir Allah var,onlara sınır koyacak bir Yaratıcı var.

Bir sınır yoksa hiç sınır yoktur.

Link to comment
Share on other sites

selamun aleyküm arkadaşlar

ilk öçnce şunu belirtmek istiyorum

Hurafe toplumundan çıkabilmenin yolunun duyarlı ve bilimin yol göstericiliğine inanmış insanların ortak çabalarıyla gerçekleşeceğini düşünüyoruz.
diyen arkadaşım bilimin aslı kur'andır günümüzde modern cihazlarla ve teknolojinin son ürünü olan makine ve bilgisayarlarla yeni yeni bulunan ama 1400 yıl önce kur'an da belirtilmiş olan bir çok konu hakkında belgeseller bile çekilmiştir

üstelik çoğu bilim adamının kütüphanesinde baş köşede bulundurduğu kitapta kur'andır. şimdi sevgili kardeşlerim bir insan nasıl olurda maymunlardan meydana geldiğini veya balıklardan meydana geldiğini düşünebilir ve hangi mantık evrim teorisinin tüm delil ve kaynaklarını yalanlayan fakat bütün evrim teorisinin kuranın bu delillerinin bir tekinin hatta bir tek cümlesine bile verecek cevabı bulunmayan bir teoriye inanır evet sadece teoridir aslı yoktur körelmiş zihniyetlerin kendilerinin bile inanmadığı ama sırf islama karşı düşmanlıklarından dolayı bu safsatalarla insanların aklını bulandırdığı ve bunlarıda bilim diyerek bilimide lekelediği koca bir saçmalıktır bu evrim teorisi o yüzden güzel kardeşlerim bu saçmalıkları okuyacağınıza açın bir kur'anın mealini okuyun asıl gerçekleri görün o yüce Yaratanın sözlerinde en ufak bir çelişki yoktur ama evrim teorisi baştan başa çelişkidir uyanın diyen arkadaşlarıma sesleniyorum evet uyanın uyanın ki bu islam düşmanlarının oyunlarına gelmeyelim uyanınki bilim diye uyutmaya çalışanların tuzağına düşmeyin açın bakın onlar gibi kur'ana bilmi kur'andan öğrenin

Link to comment
Share on other sites

Delinin biri ( Charles Darwin ) bi kuyuya taş atıyor. Bizde cıkarmaya çalışıyoruz. Bilim herşeyi açıklayacak diye bir şey yok hayatta. Açıklasa zaten yaşamanın bi anlamı kalmıyor?

Edit : Bu bir Teoriden Ziyade ancak bir hipotez olabilir. Neticede Teorininde bir haysiyeti var. :D

Link to comment
Share on other sites

evrim teorimcilerinin uykusunu kaçıran ve bir türlü cevap veremedikleri en önemli konu ;

İnsan gözü, 40 temel parçadan oluşur ve en gelişmiş kameradan çok daha kusursuz bir görüntü ve netlik sağlar. Gözün görebilmesi için bu 40 temel parçanın hepsinin aynı anda birden var olması ve uyum içinde çalışması gerekir. Bu parçalardan biri olmasa göz göremez. Bütün bunlar basit ve dandik bir teoremle çürütülemez kanıttır...

Link to comment
Share on other sites

doğadaki tüm canlılar evrenin tek gerçeği olan allahı zikrederler.

buna bütün kalbimle katılırım.

insanın sol elinin avuç içine baktığımızda AL ye benzer bi yazı var.

yine insanın sağ eline baktığımızda ise LAH ye benzeyen yazıyı görürüz.

iki avucunuzu birleştirdiğinizde göreceksinizki avucunuzun içinde ALLAH yazısını göreceksiniz.

Link to comment
Share on other sites

Konunun Bilgisayar Dünyası Genel > Eğitim forumuyla ilgisini göremedim. Önce bunu söyleyeyim.

Bu ses dinleyenin kelime dağarcığında olan bir kelimeye benziyor olabilir. Mesela ana diliniz Norveççe olsaydı farklı bir kelime telaffuzu söz konusu olabilirdi.

Dine inanmak ve inanmamak gibi iki temel başlangıca göre hareket edilmeli bence. Eğer platform yanlışsa sonsuza kadar tartışabilirsiniz. Bu her iki tarafın da fikr-i sabitine(eğer öyleyse!) bir etki yapmayacaktır.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...