Jump to content

Mor Ve Ötesi 7. Oldu


mavikiz

Recommended Posts

285974.jpg

Türkiye, 18 ülkenin yarıştığı ikinci yarı finalde, finale kalan 10 ülke arasında yer aldı. Türkiye’nin ismi 9. olarak açıklandı.

Finale kalan diğer ülkeler ise Letonya, Hırvatistan, Arnavutluk, Portekiz, İsveç, Danimarka, Ukrayna, İzlanda ve Gürcistan oldu.

Yarışmadan sonra kazanan tüm grup ve şarkıcılar sahneye çıkarak sevinçlerini paylaştılar.

11 BİN KİŞİNİN ÖNÜNDE CANLI PERFORMANS

19 ülkeyle birlikte ikinci yarı finalde 3. sırada sahneye çıkan Mor ve Ötesi, 20 bin kapasiteli Belgrad Arena Spor Salonu’nda, yaklaşık 11 bin kişinin önünde canlı performans yaptı.

Parçalarını sunarken sahnede zıplayan gitaristleriyle dikkati çeken Mor ve Ötesi, salonda aralarında Türklerin de bulunduğu binlerce kişiyi coşturdu.

Yaklaşık 3 dakika süren performans sonunda salonda bulunan seyirciler Mor ve Ötesi’ni ayakta alkışladı. Türk, Azerbaycan, Yunan, Makedon ve İsveç gibi bayraklarının salonda çoğunluğu oluşturması dikkati çekti.

Ümit Ünal tarafından her bir grup üyesinin özelliklerine uygun olarak hazırlanmış siyah giysileriyle, vokal ve gitarda Harun Tekin, basgitarda Burak Güven, bateride Kerem Kabadayı ve solo gitarda Kerem Özyeğen Mor ve Ötesi grubu olarak sahnede parlak bir performans sergiledi.

Mor ve Ötesi, Avrupa Yayın Birliği EBU ve Sırp Resmi Televizyon İstasyonu RTS tarafından organize edilen ve 20 canlı kameranın kullanıldığı yayında, şarkısını sunarken ünlü koreograf Beyhan Murphy tarafından hazırlanan mimik ve jestlerle de ayrıca beğeni topladı.

Şekip Davaz tarafından hazırlanan ve sahnenin arkasını süsleyen kırk hokkabaz görüntüsü, yarışmada seyircilerin gözünde değişik bir görüntü yarattı.

Yarışmayı TRT 1 ve TRT-INT canlı olarak yayınladı.

Yarışmanın finali, 24 Mayıs Cumartesi günü yapılacak.

Link to comment
Share on other sites

Tüm dünyanın dikkat kesildiği Eurovision sonuçlandı. Türkiye Mor ve Ötesi'nin 'Deli'siyle 7. olurken geceye ülkelerin birbirine verdiği oylar damga vurdu. İşte alıp verdiklerimiz

Tüm dünyanın sonucunu dikkatle beklediği 53. Eurovision Şarkı Yarışması’na komşu ülkelerin birbirlerine verdiği oylar damgasını vurdu. Müzik kalitesinde çok siyasi çekişmelerin sonucunu etkilediği yarışmada Türkiye ile Ermenistan'ın birbirlerine verdiği oylar tartışma konusu oldu.

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da yapılan 53. Eurovision Şarkı Yarışması’nda “Deli” adlı şarkıyla ülkemizi temsil eden “Mor ve Ötesi” 138 puan toplayıp 7. olurken, 25 ülkenin yer aldığı yarışmanın birincisi “Believe” adlı şarkıyla Rusya oldu.

KOMŞULARIN SİYASİ TAVRI

Gecede alınan sonuçlardan çok komşu ülkelerin dayanışması ön plana çıktı. Türkiye yarışmaya ilk defa katılan Azerbaycan’a 12 tam puan verirken Azerbaycan da Türkiye’ye aynı puanla karşılık verdi. Yarışma sonucunda Türkiye’de en çok konuşulan konu ise siyasi olarak her türlü gerilimi yaşadığımız komşu Ermenistan’a verilen "10 puan" ve karşılığında alınan "0" sıfır oldu. Aynı şekilde 7 puan verdiğimiz komşumuz Yunanistan’da Türkiye’ye 0 puan verdi…

Bize puan veren ülkeler arasında genel olarak gurbetçilerimizin yaşadığı topraklar yer alırken, başta 10 puan verdiğimiz, Ermenistan ve 7 puan verdiğimiz Yunanistan olmak üzere; Kıbrıs, İsrail, Sırbistan, Malta, Karabağ gibi siyasi ve stratejik olarak bağlantılı olduğumuz ülkelerden sıfır puan aldık...

GURBETÇİLER ÇALIŞTI

12 tam puanı Azerbaycan’dan alan Türkiye’ye; İngiltere 8, Fransa 10, Almanya 10, Belçika 10 puan verdi. Toplamda ise 20 ülkeden ise hiç puan alamadık.

BOSNA’DAN ZULME 12 PUAN

Yarışmada bir diğer dikkat çeken ülke ise Bosna Hersek oldu. Savaş yıllarında en büyük desteği bizden gören Bosna-Hersek Türkiye’ye 8 puan verirken, yıllarca zulmü altında yaşadığı Sırbistan’a ise12 tam puan verdi…

TÜRKİYE PUAN VEREN ÜLKELER VE VERDİKLERİ

Azerbaycan 12

Almanya 10

Arnavutluk 10

Fransa 10

Hollanda 10

Belçika 10

İngiltere 8

Romanya 8

Bosna Hersek 8

Makedonya 7

İsviçre 6

Gürcistan 6

Bulgaristan 5

Macaristan 5

Danimarka 4

Ukrayna 4

San Marino 4

Finlandiya 4

Beyaz Rusya 3

Rusya 2

Norveç 2

TÜRKİYE'YE SIFIR ÇEKEN ÜLKELER

Polonya, Slovenya, Ermenistan, Çek Cumhuriyeti, Malta, İrlanda, Estonya, Letonya, Sırbistan, İsrail, Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti, Moldova, İspanya, Yunanistan, İzlanda, Portekiz, Andorya, Hırvatistan, İsveç, Litvanya, Karadağ.

Link to comment
Share on other sites

Bu yarışma müzikalite açısından bana göre sıfırdı.daha çok ülkeler arası siyasal ve ekonomik ilişkiler ortaya çıktı.

Ülkelerin komşuları ile paylaştığı puanları göz önüne alırsak komşu fakiri olduğumuz apaçık ortada.

Dün gece yarışmada müzikalite açısından çok ii bir performans sergiledik..Buna karşı komşularımız dediğimiz ülkerin

gazabına uğradık..İspanyanın çiki çiki bilmemne adlı parçası bile bazı ülkelerden tam puan alabiliyorsa bu işin altında

çok şey ararım ben

Link to comment
Share on other sites

..., Sırbistan, İsrail, Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti..

güzel yazmışsında arkadaşım güney kıbrıs rum cumhuriyeti diye bir ülke yoktur, kıbrıs rum kesimi vardır, bu ayrıma dikkat edelim

Link to comment
Share on other sites

haklısın ayrıca Kıbrıs rum kesimi bu yarışmaya dahil ediliyorda kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti neden bu yarışmaya dahil edilmiyor..yarışmanın adı avrupa şarkı yarışması bu yarışmada ermenistan gibi israil gibi ülkelerin ne işi var peki?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...