Jump to content

Zippo Hakkında Herşey..


Sirius

Recommended Posts

Zippo Hakkında Herşey..

Zippo-Logo-copy.jpg

SADECE "HAVASIZ BIRAKILARAK" ÖLDÜRÜLEBİLEN TEK ÇAKMAK

ZİPPO'NUN TARİHÇESİ

vietnam savasi sirasinda, askerlerin zippo uzerine kendilerinin kazidigi sloganlar, savas sirasi ve sonrasinda zipponun ununu ve yayginligini iyice artirmistir. oyle ki, savasta kullanilan uzeri yazili zippolar savas sonrasinda inanilmaz bir alici kitlesinin saldirisina ugramislardir. piyasaya gercekten savasta kullanilan zippolarin yani sira, bir cok sahte zippoda surulmus ve isin bir sure sonra boku cikmistir.

cakmaklarin uzerine yazilan sloganlar da ayri bir guzellik tasimaktadir. savasin baslarinda yurdumu seviyorum, buraya ozgurluk getirmeye geldik geyikleri yazilirken, savasin ilerleyen safhalarinda ,askerlerdeki yilginlik,kandirilmis olma duygusu ve yukselen savas karsiti hareketle birlikte soyle nacizhane laflari gormek mumkun olmustur:

inandigimiz icin geldik

kandirildigimiz icin donuyoruz

tabi savas sonrasi donemde zippo firmasi bunu kendi urununun reklami amacli kullanmakta gecikmemis, fabrikasyon yazilama ile bin bir turlu zippo cesidi uretmis ve cakmagi ozgurluk,asilik, baskaldirma gibi bazi gaz dusuncelerle ozdeslestirmistir. bu gaz halen surmektedir, bu konsepte dusunuldugunde iki zippodan birinin uzerinde harley davidson olmasi sans eseri degildir.

tabi her şeye rağmen, muhteşem bir çakmaktır, size hissetmek istediğiniz duyguları verir ve aranızda duygusal bir bağ oluşur.

ZİPPO

2000'den sonraki üretimlerini eslkilerden kalite olarak gözle görülür biçimde düşük olmasına rağmen hâlen tek seferde yakan, elde oynaması alışkanlık edici çakmak.. diğerleri gibi bitince atmıyor, dolduruyor, doldurdukça daha çok seviyorsunuz. ayrıca sin city'deki bütün çakmakların zippo olması da güzel bir renk katar filme..

ZİPPO'NUN SERİSİ

her çakmağın altında üretim tarihini gösteren bir kod vardır.. 1933'ten 1957'ye kadar patent pending ya da patent kodu yazar. 57-65 arası noktalar, 66-73 arası düz çizgiler, 74-86 arası italik çizgiler (82'ye kadar sağa yatık, sonra sola), 86'den 2000'e kadar da roma harfleri (86'da ii ile başlayıp 2000'de xvi ile biter) ve 2001 ile birlikte tarihin son iki hanesi (01-02 gibi) yazılır..

ayrıca 1986'da üretim ayı da getirilmiş, sol tarafa a-b-c diye ocak-şubat-mart vs.. gösteren kodlar kazınmaya başlanmıştır..

ZİPPO'NUN BAKIMI

bozulduğu zaman (kolay kolay olmaz ama) ta amerikalara yollamanıza gerek yoktur. aldığınız yere ya da başka bir zippo satıcısına ******ürmeniz yeterlidir, eğer satıcı gıcık değilse oracıkta değiştiriverir iç mekanızmasını. söz konusu iç kısım ömür boyu garantilidir. dış mekanizmasınınsa hiç bir surette garantisi yoktur.

eğer elinizde sarf malzemesi yoksa uyduruk yerlerde bakımını yaptırmayın. orjinal gaz ve orjinal çakmaktaşı kullanın.

bir tüyo: eğer zipponuz tekliyorsa (çarka ilk basışta yanmıyor ya da çarka daha sert basmanızı istiyorsa -> bu zippo sahiplerinin en büyük sorunudur) çakmaktaşını iten yayı çıkarın ve esnetmek suretiyle uzatın, yayı takarken dikkatli olun ufak bir zorlama yayın eğilmesine ve çakmağın berbat olmasına yol açabilir.

Vietnam savaşı sırasında askerlere verilen zippolar..

chonghx4.jpg

tiengli3.jpg

pbrbe3.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...