Jump to content

Visual Basic


ilhanxxx

Recommended Posts

  • Administrator
visual basic adı gibi yapabilenler kısıtlı. profesyonellerin işine yaramıyor

Yanlış yorum üsttedir.

Şöyle bir kaynak var. Bende eskiden kullanmıştım. ActiveSkin programın adı.

http://www.tnctr.com/s/?sVGZ

Link to comment
Share on other sites

kucuk bir hatırlatma nero programı visual basic ile yazılmıstır professional olarak cok da güçlü programlar yapılır ancak bası hususlara dikkat etmez isen yavas olur yazılımın en basit variable değişken yerine dim degisken1 as integer fln gibi görevlendirilimiş sekilde degişken tanımalamak performansı artırır.

görselliği artırmak konusunu bende baya merak ediyorum bize uzun uzadı delphi gösteriliyor visual basic bir dönem gördük uni de. delphide componenet yazarak görselliği artırabileceğimizi söylemişti hocamız..

her programlama dili ile hersey yapılabilr mesele birisi daha kolay birisi daha hizli birisi daha yorucu yapar

en güclüsü asmbly ancak onla da program yazmak yorucu zaman alıcı ve hata yapması cok kolay vb rahat bir dil ama vb .net kullanmanı tavsiye ederim .net platformunun baya getirisi var diyorlar .nete geçmeyeyi isddetle öneriyorlar ancak bu m$ in ticari bir atağı mıdır hakikaten zorunlu bir gereklilikmidir bilinmez..

vb yi hemen işe yarmaz ilan etmeyin..

--

programın kullanımı anlatmıs zaten adminimizin verdiği linkte basit bir olay komponen ekliyorsun bizim hocanın dediği olay componentini yazmıs adam arastırılırsa eminim diğer diller içinde vardır bu program.

--

sunu da söylemek isterim eğer programcılıktan ekmek yemek istiyorsanız kitap eğitim seti fln ile ugrasmayın girin öss yazın programlama (ki konya selcuk normal cıksılıları alıyor ben gibi)

2 yıl okuyun

yada mersinde acık öğretimi var orda okuyun..

cünki algoritma eğitimi almadan programlama yapmak mümkün pek mümkün dil. tüm programcılar programcılık mezunu dil ancak bu işin en sağlam ve en pratik yolu bu bence bir ustadan ustalık öğrenmek

unut tuzu sekeri bilmek bunları biribirine katmayı bilmek sizi ahçı yapmaz. bu da böyle dilin özelliklerini bilmek hangisi ne işe yarar onu bilmek malesef insanı programcı yapmıyor yapamıyor. ustadan ustalık öğrenmedikçe olmuyor

diyer bir yolda kitapla eğitim seti ile öğrenip daha sonra yazılım sirketine gidip para kaygısı olmadan gerekirse para bile almadan 2ay 5 ay ne kadar gerekiyorsa gidip orda program yazmayı grup calısmayı öğrenmek bir yazılımı bir kişi yapmaz genelde ortak çalısmayı öğrenmek cok önemli.. herseyden önce programcı olacaksanız kel olmayı ve kelliği kafaya takmamayı öğrenin önce bu meslek adama cok saç yolduruyor. 2 satır kod için 2 hafta arastırma yaptığımı bilirim. konu interbase (trigirlar okunumu böyleydi yazımı hatırlamıom türkçesi tetikleyiciler.)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...