Jump to content

Sizce En Iyisi Hangisi?


surpassing66

Recommended Posts

merhaba arkadaşlar.ben ilk önce hosting ve domain arasındaki varkı anlamadım.bana bu konu da bir aöıklık getirirseniz sevinirim.ayrıca bir adres almak istiyorum.sizce en iyi ve kaliteli vede cebime göre bir siteyi sizce nerden almalıyım.ayrıca uzantı olarakta bilgi verirseniz sevinirim.

Link to comment
Share on other sites

Hosting Nedir?

Hosting : Bildiğiniz gibi her web sitesi bir bilgisayar üzerinden yayınlanmaktadır. Yani siz bir siteye girğiniz zaman direkt olarak o websitenin yayınlandığı bilgisayar ile bağlantıya geçmiş olursunuz.Kısacası sanal ev.Web sitemizi yaptık fakat nasıl yayınlayabiliriz.

Önümüzde iki seçenek var.Şıkları inceleyecek olursak

1-Kendi bilgisayarınızdan YAYIN

Kardeşlerim bunu yaparsınız belki 50 veya daha fazla para vermezsiniz ancak Şunları göz önünde bulundurmanız şartıyla

a) Teknik bilginiz

(Kendi bilgisayarınızın nasıl yayın yapacağını öğrenmelisiniz eğer böyle bir niyeti olan birisi varsa ki ben tavsiye etmiyorum. Bununla ilgili bir makale yazmayı da düşünüyorum.

:( İnternet ve Bilgisayar Donanım ,Sorunları

Bunu da şöyle açmak istiyorum.İnternetinizin hızlı olması , bilgisayarınızın iyi bir donanıma sahip olması aynı zamanda kendinize güveniyorsanız bu işe kalkışın derim.Bilgisayarınıza veya sitenizden yayınladığınız websitelerine saldırı olduğu zaman bunları egarde edebilecek misiniz ? Nitekim Hackle de az çok uğraştığım için hackerlar server hackleme yollarıyla donanımı veya koruması iyi olmayan serverlara sızarak kaç tane yayınlanan site varsa hepsini hacklemekte bilgisayarınaza keyloger gibi önemli korsan programları veya işletim sisteminizi yavaşlatacak virüsler göndermekte size tavsiyem eğer kendi bilgisayarınızı server yapmak istiyorsanız çok üst düzey bir korunmaya ihtiyacınızın olduğunu bilmelisiniz.

c) Diğer sorunlar

Kardeşlerim internet üzerinden girdiğiniz her türlü site bilgisayardan aktarıldığına göre ve bilgisayarda elektrikle çalıştığına göre demek ki websitenize girmek için yayın yapan bilgisayarın elektrik kesintisi hiç olmaması gerekir. Tabi bizim Türkiyemiz de böyle sorunlar çok olduğundan dolayıdır ki bu mümkün değil eğer jeneratör gibi uzun süre çalışabilecek bir güç kaynağınız varsa sorun değil.

2-Parayla Hosting almak?

En iyi yöntemin bu olduğunu düşünüyorum 50 ytl karşılığında sorunsuz websitenizi yayınlasınlarsınız.Tabi Hosting seçerken aynı zaman da dikkat edilecek hususlara da değinme istedim.

Hosting seçerken gerekli olan Hususlar...

- Server Hızı ( Bilgisayarın iletişiminin hızlı olması )

- Server şirketi Uzmanlarının teknik yönden iyi olması ( Hackleme,yayın da sorun çıkmaması )

- Müşteri hizmetlerinin En kısa zamanda sorulara cevap vermesi

Diyeceksiniz ki alanın falan özelliklerinin iyi olması gerekmez mi ? Bunlar kişiden kişiye değiştiği için bu tip özelliklerin hosting firmasının artısıdır.Kimisi az alan kimisi çok alan verir.Bu sizin ihtiyacınıza göre değişir.

Size uygun olanı seçersiniz.

Bu arada Traffic nedir ondan biraz bahsedecek olursak; siz bir sitenin anasayfasına girdiniz. server olan bilgisayardan bu bilgileri kendi bilgisayarınıza çekmiş olursunuz.Diyelim ki anasayfanın boyutu : 12 kb hosting firması da size aylık 3 gb traffic veriyorsa siz bunun 12 kb kullanmış olursunuz her sayfanın alan miktarı kadar bilgi çektiğiniz için aylık 3 gb geçtiği zaman bi daha ki aya kadar siteniz kapalı kalır.

Domain Nedir?

Domain kısacası isim hakkı bazıları paralı bazıları parasız

-paralı olanlar (com.net.org.vs)

- bedava olanları Değerli ziyaretçimiz

Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız

www.yonlendir.com

dan sağlayabilirsiniz.

Eğer paralı domain alacak olursanız size tavsiyem Değerli ziyaretçimiz

Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız

www.isimtescil.net

ben kullanıyorum hızlı ve güzel hizmet veriyor ayrıca diğer firmalardan bir kaç tane daha extra özelliği var ( REKLAM DEĞİLDİR TAVSİYEDİR. )

Yönlendirme ?

Mynet.com dan bedava alanınızın olduğunu varsayalım Bunu bedava olarak yönlendir.com dan yönlendirebilirsiniz.Zaten basit girdiğiniz zaman görürsünüz benim için önemli olan paralı yönlendirmeler

Eğer parayla aldığınız bir isim hakkınız varsa siz bunu mynetten aldığınız bir hosting e yönlendirmek isyorsanız.Yönlendirmeyi iki şekilde yaparsınız. DNS , İP , DSNP

1.yöntem

DNS : Bu ayarlar için size isim.n7.com şeklinde hostingin bulunduğu bilgisayarın dns adresini yazarak yönlendirebilirsiniz.Ama çoğu bedava hosting firması DNS bilgilerini vermemektedir.

DSNP : Bu da şirketin atadığı bir yönlendirme şeklidir. Bütün hostinglerde bulunmaz.

IP: 125.135.35.01 şeklinde size 10 haneli numarayı verir bu sizin hostinginizin bulunduğu bilgisayarın IP adresidir.

2.yöntem

Veya şu şekilde yönlendirme yapabilirsiniz ( Bu özellik sadece bazı tescil firmalarında bulunur.örneğin mynetten aldığınız Curse.sitemynet.com adlı adresinize yönlendirme seçeneği verir orada isim hakkımı yönlendir diye bir buton bulunur.Bu butona tıklayarak oraya Değerli ziyaretçimiz

Linki görebilmek için Lütfen Üye Olunuz veya Giriş Yapınız yazarsanız mynetteki sitenize yönlenmiş olur.

Script Özellikleri

Script özellikleri yani yayın yapacağınız hosting firmasının kabul ettiği dillerdir. Html,php,asp,aspnet,java ,javascript gibi

Sitenizi asp ile yapmışsanız örneği sanalkurs forumu gibi Gülümseme

o zaman hostinginizin asp dilini kabul etmesi gereklidir. Hositng alan arkadaşlara buna dikkat etmesi gerektiğine inanıyorum.

İNŞALLAH YARARLI OLMUŞTUR.

Bu arada Türkçemin iyi olmaması ve cümlelerimin kırık veya eksik olmasından aynı zaman da makalemin faydalı olup olmadığını ölçmek için lütfen 10 üzerinden altına puan verirseniz sevinirim.Sizin fikirlerinizi dikkate alarak bi daha ki makalemi yazacağım.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...