Jump to content

Ultra Taşınabilir Ve Ucuz Dizüstü Devri


Bilinchard

Recommended Posts

Yapılan araştırmalar önümüzdeki birkaç aylık süreçte 7 ila 11 inç'lik dizüstü bilgisayarların satışlarında patlama yaşanacağını söylüyor.

0905_umpc_275.jpg

Araştırmalara göre Amerika başta olmak üzere pek çok ülkede kullanıcılar bu tarzdaki bilgisayarlara fazlaca rağbet etmeye başladı. Bunun temel göstergesi de farklı markaların ardı ardına tanıtımını yaptığı ultra taşınabilir bilgisayarları.

Genellikle 1kg civarında, 7 ila 11 inç arasında ekran boyuna ve standart dizüstü bilgisayarlardan daha küçük ölçülere sahip yeni nesil dizüstü bilgisayarlar 500$ ve civarı satış fiyatlarıyla da tüketicilere cazip geliyor. Çoğu kullanıcı da kablosuz internet erişim noktalarından faydalanmak ve kolayca veri taşıyabilecekleri bir bilgisayara sahip olmak gibi nedenlerle ikinci bilgisayar olarak bu ürünleri tercih ediyor.

İşletim sistemiyle gelen, üçüncü parti uygulamaları çalıştırabilen ve ek bağlantılarla mobil hayatı kolaylaştıran ürünler özellikle bu yaz aylarından itibaren ardı ardına raflarda tüketicilerle buluşacak. Intel'in yeni işlemcilerinin de çıkışıyla bu seviyedeki ürünlerle daha fazla karşılaşacağımıza kesin gözüyle bakılıyor. Yakın zamanda duyurusu yapılan Asus EEE PC (369$), MSI Wind (610$), HP 2133 (729$) ve Everex Cloudbox Max bu kategoride değerlendirilebilecek akla gelen ilk dizüstü modelleri.

Satışların geçen yıla oranla 500 bin ünite daha artacağı ve 2012'ye kadar 9 milyon ünitenin tüketicilerle buluşacağı öngörülüyor.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...