mavikiz Posted October 14, 2006 Share Posted October 14, 2006 > >> >> BEYLERDEN YEMEK TARÝFLERÝ > >> >>> >> >> BASÝT YEMEKLER > >> >> Domatesli Biberli Yumurta > >> >> Büyükçe bir tavaya yað domates ve biber koyup bir sigara > >> >>yakýyoruz. > >> >> Sigaranýn külü yere düþmek üzereyse yumurtalarý eklemenin zamaný > >> >>gelmiþ demektir. Yumurtalarý kýrýp sigaramýzý bitiriyoruz. Piþmiþtir > >> >>herhalde ocaðýn altýný kapatýyoruz. > >> >> Biberli Domatesli Yumurta > >> >> Her gün domatesli biberli yumurta yemekten > >>sýkýldýðýmýzda yapabileceðimiz > >> >> bu enfes yemek týpký biberli yumurtalý domates gibi piþiriliyor. > >> >> Makarna > >> >> Bir tencere dolusu sýcak suya makarna poþetini boþaltýp maç > >> >>izlemeye baþlýyoruz. >>>>>>Ýlk yarýnýn ortalarýna doðru kalkýp altýný > >> >>kapatýyoruz.Tencerenin içinden seçtiðimiz makarnayý fayansa fýrlatýyoruz. > >> >>Yapýþýrsa piþmiþ demektir. > > >>>Devre arasýnda hala içinde su kaldýysa tencerenin > >> >> kapaðýný kapatýp lavabodaki en kirli tabaðýn üzerine doðru > >> >>döküyoruz. > >> >> (o zaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar çatalla > >> >>yenebiliyor) > >> >> Üzerine ketçap döküp yiyoruz. > >> >> Not: Fayansa fýrlattýðýnýz makarnayý bi ara oradan alýn. Sayýca > >> >> fazlalaþtýklarýnda bazen hangisini fýrlattýðýnýz karýþýyo. > >> >> Tuzlu Makarna > >> >> Yapýlýþý ayný makarnaya benziyor. Tek farký bu kez makarnalarý > >> >>suya atmadan önce tuz koymayý akýl ediyoruz .. Öyle daha güzel > >> >>oluyor. > >> >> Pilav > >> >> Pilav aslýnda basit bir yemek deðil. Aranan kriterler var. Tuzlu > >> >>yumuþak ve tane tane olmasý gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirinçleri tek > >> >>tek piþirdiðinizde tane tane oluyorlar ama uzun sürüyor. Maharet > >> >>hepsini bir arada piþirebilmekte; ama çok da sorun etmeyin. Nasýl olsa içine > >> >>yoðurt koyup bulamaç haline getirdiðimizde hepsi birbirine yapýþýyor. > >> >>Kýsaca yað koyup üzerine pirinç ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyup > >> >> piþiriyorsunuz. Hem bunu süzmeye de gerek yok. > >> >> Patates Kýzartmasý > >> >> En kolay iþlerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi > >> >>kesiyorsunuz ve kýzgýn yaða atýyorsunuz. Tek yapmanýz gereken altýný zamanýnda > >> >> kapatmanýz Yoksa tencere alev alabiliyor. Bu yüzden sadece tvde pembe dizi > >> >>varken yapýn. Bir de diðer yemeklerin aksine bunu tencerede > >> >>yiyemiyoruz. Mutlaka tabaða koymak gerekiyor. Onun dýþýnda çok kolay. > >> >>> >> >> ORTA ZORLUKTAKI YEMEKLER > >> >> Hazýr Pizza > >> >> Pizzamýzý fýrýnýmýza atýp piþmesini bekliyoruz daha sonra > >> >>fýrýndan çýkarýp yanýk yerlerini býçakla kazýyoruz. Dikkat edilmesi gereken tek > >> >>þey kazýrken üzerindeki malzemeleri mutfak tezgahýna yapýþtýrmamak. > >> >> Hazýr Köfte > >> >> Bu da nispeten zor bir yemek. Bir miktar sývý yaðý teflon tavaya > >>> >koyup köfteleri içine diziyoruz. Köfteler tavayla ayný renk olmadan > >> >>altýný kapatmak gerekiyor. O yüzden baþýnda beklemek lazým. > >> >> ZOR YEMEKLER > >> >> Konserve Türlü > >> >> Bir miktar yað ve salçayý tencereye koyup konservenin > >> >>içindekileri döküp > >> >> üzerine su koyuyoruz. Piþmesi çok uzun sürüyor. O sebeple > >> >>baþýnda beklemiyoruz. Gidip tv izliyoruz. Her seferinde yandiklari için > >> >>henüz tadýna bakamadým ama konservenin üzerindeki resme bakýlýrsa > >> >> güzel bi þeye benziyor. > >> >> Tavuk > >> >> Yapýlýþý makarna gibi. Sýcak suyun içine atýyoruz arada piþip > >> >>piþmediðine bakmak için hayvanýn kaba etine çatal saplýyoruz. Bu yemek > >> >>piþtikten bir iki gün sonra üzeri jelibon gibi oluyor. Bu yüzden > >>piþirirken isteðe baðlý olarak bolca toz þeker eklenebilir. > >> >>> >> >> ULTRA ZOR YEMEKLER > >> >>> >> >> Kýymalý Bamya > >> >> Konserve türlüye benziyor ama içine daha önceden kavrulmuþ kýyma > >> >> konulmalý. Kýyma kavurmak çok zor ve zahmetli bir iþ. Bu yüzden > >> >>makarna piþirmeyi öneriyorum. > >> >>> >> >> PÜF NOKTALAR> >> >>> >> >> 1-) Yemekleri daima tencerenin içinden yiyin. Böylelikle tabak > >> >> kirletmemiþ olursunuz. 2-) Asla sade pilav yapmayýn. Domatesli pilav yaptýðýnýzda> >> >>altýný > >> >> tuttursanýz bile renginden anlaþýlmaz. 3- ) Mutlaka soðanlý bir yemek yapacaksanýz asla soðana dokunmayýn. > >> >> Özellikle rendelediðinizde elleriniz çok kötü kokuyor. Bunun yerine > >> >> soðana ekmek tahtasýyla beþ altý kez vurmayý deneyin, ayný iþi görür. 4-) Patates kýzartacaksanýz soyduðunuz patatesleri asla > >> >>yýkamayýn. Kýzgýn yaða attýðýnýzda çok kötü patlýyorlar. 5-) Yemekler asla kendi baþlarýna hareket etmezler. Þayet geçen > >> >>ay yaptýðýnýz tavuk kendi kendine kýmýldamaya baþladýysa kurtlanmýþ > >> >> demektir.Sakýn yemeyin. 6- ) Sebzeleri piþirdikçe vitamin deðerleri düþer. Mümkün > >> >>olduðunca çið tüketin. 7-) Karpuz tabaða koyulmamasý gereken bir meyvedir. Ýkiye ayýrýp > >> >> ortasýndan kaþýkla yiyebilirsiniz.Tencere kapaðý en mükemmel > >> >>tabaktýr. 8-) Buzdolabýnýn sebzelik olarak adlandýrýlan kýsmý yemeyi düþünmediðiniz > >> >>>þeylerin saklanmasý için idealdir. Bu bölüme konan þeyler nasýl > >> >>olsa bir süre sonra unutulur. 9- ) Sebzeliðin kapaðýný sýký kapatýrsanýz çürüyen þeylerin > >> >>kokusu dolaba daha az yayýlýr. 10-)Spagetti paketini açmak için paketi ortasýndan sýkýca > >> >>kavrayýn ve altýný tüm gücünüzle fayansa vurun. Paketin üst tarafý > >> >>yýrtýlacaktýr.Belki bu iþlem sýrasýnda makarna unufak olabilir ama risk almaya > >> >>deðer. Özellikle misafirlerin yanýnda yaparsanýz tavsiye ediyorum. Öyle > >> >>daha güzel, bu size çok maço bir hava verir. 11-) Saðda solda kulaðýma çalýnýyordu. Mutfak robotu denen biþey varmýþ. > >> >> Birden içimi bir heyecan kapladý. > >> >> Ya, madem bu iþin robotu var ben niye koþturuyorum yýllardýr > >> >>diye sinirlendim. Hemen gidip aldým bi tane. Eve gelip kutusundan > >> >>çýkardýðýmda itiraf etmeliyim ki hayal kýrýklýðýna uðradým biraz. Ben > >> >>açýkçasý ufo gibi biþey bekliyodum, bu bildiðimiz tencerenin plastiði. > >> >>Ýçindede vantilatör gibi biþey var. > >> >> Bununla birlikte bi ton plastik ývýr-zývýr daha çýktý içinden > >> >> ama bi iþe yarayacaklarýný sanmýyorum. Neyse fiþini taktým > >> >> denemek için bi tane soðan attým içine. Bakalým ne yapacak diye > >> >>bekledim. > >> >> Kabuklarýný bile soyamadý =( Paramparça etti býraktý. > >> >> Sinirlendim attým bi kenara yazdan beri duruyor orda. Bir ara > >> >>yýkayýp vantilatör gibi olan þeyi bilgisayarýma takmayý düþünüyorum. > >> >>Belki fan olarak iþ görür. Onun dýþýnda tamamen para tuzaðý. Ýlerde > >> >>çýkarsa mutfak androidi almayý düþünüyorum.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AegeaN BluE Posted January 31, 2007 Share Posted January 31, 2007 > >> >> Konserve Türlü > >> >> Bir miktar yað ve salçayý tencereye koyup konservenin > >> >>içindekileri döküp > >> >> üzerine su koyuyoruz. Piþmesi çok uzun sürüyor. O sebeple > >> >>baþýnda beklemiyoruz. Gidip tv izliyoruz. Her seferinde yandiklari için > >> >>henüz tadýna bakamadým ama konservenin üzerindeki resme bakýlýrsa > >> >> güzel bi þeye benziyor. yahu o deðilde konserve fasülyede dibi tutma gibi bir sorun yok ama o sonradan eklenen patatesler piþmiyo arkadaþ. tüp bitti yemek hala piþmedi. yanarým yanarým ona yanarým... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.