Jump to content

Paypal Dan Eski Tarayıcılara Yasak


HoT_JaZz

Recommended Posts

paypal_logo.gif

İnternet üzerinden ödeme yapmanın güvenilir ve pratik yollarından birisi olan Paypal hizmeti, güvenliği artırmak için güncellenmemiş tarayıcılardan işlem yaptırmayacak.

Paypal, bir internet ödeme merkezi olduğu için olsa gerek, birçok olta saldırısının (phishing) da hedefi. Kullanıcıların kandırılmasını engellemek de, kullanıcıların kendileri kadar Paypal'ı da ilgilendiriyor. Bu konuda çalışan Paypal, eski tarayıcıları devre dışı bırakmaya kadar giden bir dizi uygulamaları yürürlülüğe sokacak.

Adım Adım Güvenlik

Birinci kademe tarayıcılar olarak anılan Mozilla Firefox 2, Microsoft IE 7 ve Opera 9.25 ve bu tarayıcıların daha güncel sürümleri Paypal'ı sorunsuzca kullanabilecek. İkinci kademe olarak anılan ve Paypal tarafından isim isim sayılmasa da önceki saydığımız tarayıcıların eski sürümleri, üzerinde Phishing koruması olmayan ve Extended Validation SSL desteği bulunmayan tarayıcılarla Paypal girişinde sorun olmayacak. Fakat gerekli güvenlik özelliklerini barındırmadıkları yönünde uyarı görüntülenecek.

En son olarak, üçüncü kademe olarak anılan tarayıcı grubu, yani çok eski ve güvenlik konusundaki zayıf tarayıcılarla Paypal'a girmek mümkün olmayacak. Bu konuda bir ayrıntı verilmese de IE 4 ve benzer kuşaktaki tarayıcıların bu sınıfa girdiğini düşünebiliriz.

Kaynak : www.shiftdelete.net

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...