Jump to content

Xp'yi Geri Verin!


Bilinchard

Recommended Posts

Microsoft'un halen dünya genelinde yaygın olarak kullanılan işletim sistemi XP yakında emekli olacak ama...

1504_savexp.jpg

Bilindiği gibi bir süre önce Microsoft bundan sonrası için XP'ye desteğin kesileceğini ve ağırlığın Vista başta olmak üzere, çıkacak yeni sürümlere verileceğini bildirmişti. Altı yaşındaki işletim sisteminin hayranları ise durumdan pek memnun değil.

Microsoft Vista'nın çıkışıyla birlikte bu Haziran ayından sonra raflardan kalkacak olan XP'nin yerine Vista kullanılması adına kullanıcılara önerilerde bulunuyor. Ancak XP taraftarları Vista'nın donanım gereksinimleri, geriye doğru yaşanılan bazı donanım ve yazılım uyumsuzlukları ve güvenlik uygulamalarını öne sürerek yeni sisteme sıcak bakmıyorlar.

Teknoloji yazarlarından Galen Gruman, "XP'yi kurtaralım" başlığıyla yazdığı dilekçe (http://www.tnctr.com/s/?tM0l) için şimdiden 100.000 imza ve binlerce yorum topladı bile. Kullanıcılar 2010'da çıkacağı düşünülen Windows'un yeni sürümü gelene kadar XP satışının ve desteğinin devam etmesini istiyorlar.

Gruman, Vista'dan XP'ye geri dönenlerin sayısının azımsanamayacak ölçülerde olduğuna dikkat çekerek büyük bir kitlenin isteğinin gözardı edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Öte yandan 2008'de satılan yeni bilgisayarların %94'ünde kurulu olarak Vista işletim sistemi geleceği öngörülüyor. İş bilgisayarlarında ise bu rakam %75 olacak.

Halen kullanılan bilgisayarlardaki tahminlere göre 2008'de tüketicilerin %60'ı bilgisayarlarında XP kullanmaya devam edecek. İş dünyasında ise %70 oranında kullanım sürecek.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...