Jump to content

Windows Vista Da Çok Dayanmadı


HoT_JaZz

Recommended Posts

winvista_hack_promo.jpg

Tamamen yamalanmış Mac OS X Leopard'ı iki dakikada indiren güvenlik uzmanları, güvenliği iyice artırılmış, Servica Pack 1'li Windows Vista'yı da al aşağı ettiler.

CanSecWest organizasyonunun üçüncü ve son gününde, bir hack denemesi de Windows Vista'nın tamamen yamalanmış sürümü üzerinde başarılı oldu.

Shane Macaulay isimli güvenlik uzmanı, geçen sene Mac OS konusunda uğraşı vermiş bir katılımcı. Bu sene ise dört saatlik bir uğraşıdan sonra Windows Vista Service Pack 1 yüklü bir makineyi hack etmeyi başardı.

Hack girişiminin başarılı olmasını sağlayan açık ise Adobe Flash eklentisi tarafından sağlanmış.

Macaulay, üzerinde Windows Vista kurulu Fujitsu U810 dizüstü bilgisayar ve üçüncü gün 5000 dolara inen para ödülüyle evine doğru yola koyuldu.

Tahmnimizden Uzun Sürdü

Önceki Mac OS Leopard'a yapılan saldırı haberimizde Winows'la birkaç dakika, hack için yeterli mi, diye sormuştuk. Görünene göre, bilinen açıklar kullanıldığında, SP1 yüklü Vista, Mac OS X Leopard'dan biraz daha dayanıklı.

CanSecWest organizasyonunda, uzmanların indirmeye çalışıp da başarılı olamadığı bir de üçüncü bilgisayar mevcut. Acaba bu bilgisayar hangi işletim sistemini kullanıyor?

Kaynak : www.shiftdelete.net

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...