Jump to content

Ape Ve Cue Uzantılı Ses Dosyaları Ve Parçalanması


yedi

Recommended Posts

APE dosyaları, kayıpsız olarak sıkıştırılmış ses dosyalarıdır. Bir müzik CD 'sinin yaklaşık iki buçuk kat kayıpsız olarak sıkıştırılmışıdır. Bunu tekrar CD 'ye yazdığınızda birebir kopyasını elde edersiniz. Bu tek parça halindeki ses dosyasındaki şarkıları track 'ler halinde ayırmak istediğimizde kullanacağımız yöntemi anlatacağım..

Öncelikle ape uzantılı dosyamızı mp3 yada wav formatına çevirelim. (ki tercihen daha az yer kaplayan fotmat mp3) Bunun için birkaç program var ama ben MediaMonkey gold versiyonunu kullandım. Programın listeden ape dosyasını açıyoruz tolls menüsünden Conver Audio Fortmat i tıklayıp format seçimini mp3 yapıp işlemi gerçekleştiriyoruz.

Şimdi sıra geldi yine tek parça halindeki bu mp3 dosyamızı parçalara ayırmaya. Bunun için Medieval CUE Splitter programını kulanacağız. Programın yaptığı iş, parçaların sırasının süresinin adının yer aldığı cue uzantılı dosyadaki bilgilere bakarak tek parça dosyamızı bölümlere ayırmak. Tek parça halindeki dosyamızın formatı ne ise bölümlediği parçalarda aynı formatta oluyor.

Program türkçe destekli ücretsiz.

http://www.medieval.it/content/view/28/69/[/CODE]

bu adresten ulaşabileceğiniz gibi aşağıdaki linktede var.

cuesplitter_1.gif

cue ve mp3 uzantılı dosyamız aynı klasörde olsun. ape dosyamız ise aynı klasörde bulunmasın. Programla cue uzantılı dosyamızı açtığımızda tek parça mp3 dosyamızın adı aynı ise kendisi bulacaktır yoksa seçmenizi isteyecektir. Böl dediğimizde kayıt yapılacak klasörü onayladığımızda tek tek parçalarımız oluşturacak.

Not:Medieval CUE Splitter programı dll hatası verise, cd den ape elde edilirken kullanılan çeviricinin kullandığı dll ler sitemde olmadığı içindir bunun içinde Monkey's Audio 401b2 versiyonunu yüklemeniz yeterli.

[CODE]http://www.monkeysaudio.com/download.html[/CODE]

aşağıdaki linkte mevcut.

İçindeki Programlar :

Mediamonkey Gold 2.5.5.996

Medieval CUE Splitter Version 1.0

Monkey's Audio 401b2

[CODE]http://rapidshare.com/files/103033514/Programlar.rar.html[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...