Jump to content

Hap Adamı Önce Güldürür Sonra Öldürür!


Bilinchard

Recommended Posts

Bağımlılık Nedir?

Bağımlılık; bir maddenin tüm kötü sonuçlarına rağmen, karşı konulmaz bir şekilde o maddenin aranmasının, kullanılmasının sürdürülmesidir. Bir hastalık olarak kabul edilen bağımlılığın temelinde genetik yatkınlık yanısıra; model alma, kötü aile ilişkileri, toplumsal ve ekonomik zorluklar, madde alımını kolaylaştıran çevreler hastalığın ortaya çıkmasında diğer nedenleri oluşturabilirler...

SENTETİKLER

1) EX TACY (Ekstazi)

Ekstazi uyarıcı bir maddedir ve genellikle tabletler halinde satılmaktadır. Farklı şekil ve görüntülerdedir. Üzerlerinde logolar bulunur: Araba, kelebek, süpermen, yonca,.. logoları. Şekeri andırırlar. Genellikle delikanlılar, gençler tarafından eğlence yerlerinde kullanılır.

Düşük dozda ekstazi, kişini kendisini iiyi, enerjik hissetmesine yol açar. Diğer insanlarla daha rahat ilişki kurabilir hale gelir. Özgüveni ve enerjiyi arttırır. Daha yüksek dozlarda dişler sıkılmay başlar, çenede ağrı oluşur. Bu yüzden bazıları ağızlarına emzik alırlar. Terleme, kan basıncında, kalp atım hızında artma, bunaltı, panik ataklar, görmede bulanma, bulantı, kusma ve epileptik nöbetler oluşabilir. Sonrasında uyku, bellek sorunları ve depresyon oluşabilir.

Eğlence yerlerinin kapalı, havasız, sıcak ortamlarında ekstazinin verdiği yüksek enerji ile yorulmak bilmeksizin saatlerce dansedilmekte, beden ısısı yükselmekte, terle kaybedilen sıvı yerine konmadığından, ısı çarpması, sıvı elektrolit kaybı, inme, böbrek ve kalp yetmezliği, epilepsi nöbetleri nedeniyle ölümler olabilmektedir.

Ekstazi ayrıca sarılık ve karaciğer hasarı yapabilir. Beyin hücrelerini öldürerek öğrenme ve bellekv işlevlerinde belirgin bozulmalara neden olabilir.

EKSTAZİ SIKLIKLA KULLANILDIĞI ZAMAN İHTİYAÇ GİDERMEZ 1 TANE YETMEZ SAYI HER GEÇEN GÜN ARTAR 3 - 5 GİDER SONU YOKTUR...

BULUNABİLİRLİLİK & KULLANIM

Özellikle gece kulübü ve elektronik müzik organizasyonlarında popüler olan Ecstasy tabletleri bulunabilirliği mümkündür. Tipik bir doz olarak 100-125 mg dört ila altı saat etkisini gösterir.

KULLANIM İŞARETLERİ

Ecstasy kullananların göz bebekleri genişler ve ışığa hassasiyet artar. Çeneyi sıkma ve diş gıcırdatma gözlemlenebilir efektlerdendir. Duyum artar ve kullanıcılar çoğu zaman bunu dans etme isteği, konuşma ve dokunarak ile gösterir. Kullanıcılar çoğu zaman abartılı şevkat hareketleri gösterebilir.

953.jpg

954.jpg

956.jpg2)CAPTAGON

Sentetik bir uyuşturucu türüdür.Önceleri Almanya'da yasal olarak üretilen bu maddenin üretimi, kötüye kullanımının artması üzerine durdurulmuştur.Üretiminin durdurulmuş olması ile birlikte yasal olmayan yollardan,yüksek kazanç elde etmek için çeşitli ülkelerde kaçak olarak üretilmeye başlanmıştır.

Piyasaya captagon ticari adı ile sürülen ve etken madde olarak fenetylline içeren bu uyuşturucunun özellikle Arap ülkelerinde kullanımı yaygındır.

Captagon üretiminde tespit edilen iki aşama vardır.Birincisi fetylline maddesinin imal edildiği kimyasal aşama,ikincisi ise elde edilen etkin maddenin tablete dönüştürülmesi olan fiziksel aşamadır.Yapılan araştırmalar göstermiş ki; yasadışı yollardan captagon üretimi yapan şahıslar, daha fazla uzmanlık,zaman ve laboratuar malzemesi gerektirdiğinden,fenetylline maddesini doğrudan temin edip, ikinci aşama olan ve çok uzmanlık gerektirmeyen fiziksel aşama devresinden itibaren üretime geçmektedir.

Önceleri etkin maddesi fenetylline olarak üretilen ve satılan captagonun, üretiminin yasaklanması neticesinde yasadışı yollardan gizli laboratuarlarda üretilmeye başlanması ile etkin maddesi ve içerisinde ne olduğu tam olarak bilinmeyen, ancak hapların üzerlerindeki captagon logolarından dolayı captagon adı ile satışı yapılan, farklı özelliğe sahip haplarda tespit edilmiştir.

3)METHAMFETAMİN

Amfetaminin çok aşırı bağımlılık yapan ve oldukça yüksek zehirleyici özelliği bulunan şeklidir.Kısaca METH olarak bilindiği gibi, şeffaf kaya gibi görüntüsü nedeniyle "ıce"(buz) olarak da bilinir.Etkisi, ne kadar kullanıldığına bağlı olarak 2-24 saat arasındadır.

4)LYSERGİC ASİD DİETHYLAMİD (L S D)

958.jpg960.jpg961.jpg

Çavdar mahmuzu (claviceps purpurea) genel olarak arpa, buğday, çavdar ve mısır gibi tahıl ürünleri üzerinde asalak olarak yaşayan zehirli bir mantardır. Bu mantarın dışı koyu mor, içi açık mor ya da pembe renktedir. Toprakta yetişen beyaz ya da krem renginde olan türleri de vardır.

1938 yılında İsviçre'nin Basel kentinde Sandoz İlaç Firması laboratuarlarında çalışan Albert Hoffman çavdar mahmuzundan bulunan çeşitli alkaloidlerden sentez yoluyla LSD elde etmiş bu maddeyle laboratuar araştırmaları ve hayvan deneyleri yapmıştır.

Mürekkeple yazı yazıldığında fazla mürekkebi emen kağıt gibi renkli, parlak, çıkartma gibi veya emici kağıt tabakalarında emdirilmiş olarak, renkli tabletler veya emici kağıt şeklinde, su gibi renksiz sıvı ve ince jelatin kareleri şeklinde satılır.

Tatsız, kokusuz olan LSD toz halinde yada çeşitli maddelere emdirilmiş halde de bulunabilir.

30 gram LSD 300.000 doz için yeterlidir. Bir toplu iğne başı kadar LSD; kullanan şahsın kendisinden geçmesini sağlaması için yeterlidir. Eğer bu miktar biraz fazla alınacak olursa insanı çıldırtır bunun devamında ise intiharlar ve cinayetlerin gelmesi kaçınılmazdır.

ROCHE (ROŞ)

Etken maddesi Rohipnol (Rohypnol) olan ve piyasada Diazem, Nervium olarak bilinen ilaç ailesinden olan, kullanıcılar arasında Roş olarak anılan bu madde merkezi sinir sistemi üzerine etkilidir. Bunaltı giderici, uyku verici, kalp ve solunum hızını, düşünceyi yavaşlatıcı bir etkisi vardır. Uygunsuz olarak kullanan kişilerde özellikle cinsel konularda saldırganca davranışlar görülebilir.

Roş Bir Tür Cesaret Hapıdır . Kullanan Kişinin Kendine Güveni Artar Deli Hapı Diye de Adlandırılır...

Roş alan kişi alkol almamış olsa da sarhoş gibi görünür. İçsel engelleri ortadan kalkar, yargılaması bozulur. Alkolle birlikte alınırsa film kopar ve kişi bu dönemde yaptığını anımsamaz

962.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...