Jump to content

Acer Büyüyor


apoo

Recommended Posts

r_20080317133258_acer.jpg

Acer Inc.elde taşınan akıllı cihazların tasarımı ve üretiminde dünyaca tanınmış bir firma olan E-TEN Information Systems Co., Ltd. şirketini satın almak üzere kesin bir anlaşma imzaladığını duyurdu.

Bu anlaşmanın şartlarına göre, Acer Inc. E-TEN’in bütün bakiye hisseleri için yaklaşık 9 milyar NT USD tutarındaki toplam öz sermaye değerini temsil eden 1:1.07’lik bir hisse devir oranı sunacak. Yeni çıkarılan hisseler Acer’ın toplam bakiye hisselerinin yaklaşık %6’sını temsil edecek.Satın alma hem E-TEN hem de Acer yönetim kurulları tarafından oybirliği ile onaylanmış olup, Hissedarlar Toplantısından ve Devlete bağlı Düzenleyicilerden gelecek onaylar dahil standart kapanış koşullarına tabi bulunuyor. Satın almanın 2008 yılı üçüncü çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

“Bu stratejik satın alma Acer’ın eskiye dayanan yenilik geçmişinde diğer bir önemli dönüm noktasıdır” diyen Acer Inc. Yönetim Kurulu Başkanı J.T. Wang. “E-Ten’in satın alınmasıyla Acer’ın dünyadaki konumu güçlendi ve mobil segmentinde daha güçlü ve daha güvenilir bir varlık edindik.”

Acer Inc. Başkanı Gianfranco Lanci ise, “Dünya çapındaki akıllı telefon piyasasının 2011 yılına kadar %30’dan fazla büyümesi bekleniyor. Acer PC ve iletişim teknolojilerini birleştirerek ultra mobil segmentteki rekabeti arttıracaktır” yorumunda bulundu.

veteknoloji.com

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...