Jump to content

Yavru Vatanda 3g Dönemi


apoo

Recommended Posts

r_20080314160317_gsm.jpg

Turkcell’in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren iştiraki Kıbrıs Mobile Telekomünikasyon Ltd. Şti. (KKTCell), 3. Nesil altyapı lisansı aldı

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Salih Usar, KKTC Maliye Bakanı Ahmet Uzun, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Telekomünikasyon Dairesi Başkanı Feridun Üstün ve KKTCell yönetiminin hazır bulunduğu imza töreni bugün (14 Mart) Lefkoşa’daki Maliye Bakanlığı binasında yapıldı. KKTCell 3. Nesil altyapı lisansı için 10 işgünü içinde 10 milyon ABD doları ödeyecek.

KKTCell olarak uzun zamandır bekledikleri bir hedefi gerçekleştirmenin mutluluğu içinde olduklarını belirten KKTCell Genel Müdürü Gürkan Sarıoğlu, en geç Haziran başında 3. Nesil Deneme Şebekesi üzerinden test görüşmelerinin yapılabileceğini belirtti. Sözleşme uyarınca Kuzey Kıbrıs’ta 3. Nesil sistemi yedi ay sonra devreye girecek.

3. Nesil iletişim teknolojileri ile birlikte KKTCell aboneleri, mobil geniş bandın sağlayacağı hız ile birlikte yüksek hızda mobil internet ve data transferi, görüntülü görüşme, mobil TV ve pek çok farklı katma değerli hizmetlerden faydalanma imkânına kavuşacaklar. 3. Nesil iletişim teknolojileri bir turizm ülkesi olan KKTC’nin benzer ülkelerin bu teknoloji ile sahip olduğu rekabet avantajına kavuşmasını da sağlayacak.

veteknoloji.com

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...