Jump to content

Uzayda Hayat Var


apoo

Recommended Posts

r_20080321155653_uzaydahayatvar.jpg

Hubble Space Telescope bizim güneş sistemimiz dışındaki ilk organik molekülü keşfetti. NASA’ya göre bu buluş, diğer gezegenlerdeki yaşamı keşfetmek adına büyük bir buluş. Bilimadamları, keşfedilen metan organik bileşiğin hayatın oluşmasında gerekli olduğu düşünülen kimyasal reaksiyonların içinde yer alan bir parça olduğuna inanıyorlar.

Keşif; dünyamızdan 63 ışık yılı uzakta olan ve Vulpecula takımyıldızında bulunan HD 189733b adı verilen bir gezengende gerçekleşti. Hubble ayrıca, 2007’de NASA’nın Spitzer Space Telescope’unun gezegenin atmosferinde bulduğu su moleküllerinin varlığını da doğruladı.

Gezegen; bizim güneş sistemimizdeki devasa Jupiter boyutlarında olduğu ve kendi güneşine Mercury’nin bizim güneşimize olan yakınlığından daha yakın olduğu için “hot Jupiter” olarak adlandırıldı. Gezegenin güneşin etrafını dolanması sadece iki gününü alıyor... Gezegenin ısısı 926,667 Santigrat derece olarak ölçülmüş. Bu derece tahmin edebileceğiniz gibi bizim bildiğimiz yaşam değerleri için çok sıcak. Fakat bu keşif, metan ve diğer bileşiklerin galakside daha Dünya’ya benzeyen gezegenlerde bulunabileceği anlamına geliyor.

veteknoloji.com

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...