Jump to content

Sun Microsystems Ve Vmware Oem Anlaşması Imzaladı


apoo

Recommended Posts

r_20080321005311_sun.jpg

Sun Microsystems, sanallaştırma çözümleri seçeneklerini zenginleştirmek üzere gerçekleştirdiği OEM anlaşmalarına bir yenisini ekledi. Sun artık VMware altyapı ürün paketini, Sun donanım sistemleri üstünde tam bir destekle sunuyor. Böylece kurumlar, Sun'ın x64 sunucularının yüksek performans, ölçeklendirme ve enerji verimliliğine yatırım yaparken; VMware'in aktif kaynakları, operasyonel verimlilik ve iş becerilerini iyileştirmek üzere geliştirmiş olduğu güçlü sanallaştırma çözümlerinden de faydalanabilecekler. İki lider teknoloji şirketinin yaptığı bu anlaşma, entegrasyonu sorunsuz bir şekilde tamamlanmış, bütünüyle destekli çözüm paketi sayesinde sistem entegratörleri ve kanal iş ortaklarına da avantajlar sunacak.

Anlaşma kapsamında Sun Microsystems ve VMware, Sun sistemleri üstünde VMware ürünlerinin sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlamak üzere programlarını sürdürecek. İki şirket Solaris işletim sisteminin VMware sanallaştırma yazılımı üstünde hala birinci sınıf konuk işletim sistemi olarak çalışmasını sağlamak ve VMware Altyapısını Sun x64 sistemleri üstünde, birinci sınıf sanallaştırma veri merkezi çalıştırma ve yönetim birimi yapmak üzere de çalışmaya devam edecek. Şirketler ayrıca sistem yönetim konfigürasyonu yanında karşılıklı olarak ürünlerinin yönetimi ve kurulumu üzerine işbirliği yapmayı da planlıyorlar.

Sun Microsystems Başkan Yardımcısı John Fowler, düşük yatırım maliyeti ve işletme harcamaları, iş sürekliliği, güvenlik ve çevreye daha duyarlı bir veri merkezi olması gibi avantajları nedeniyle, VMware sanallaştırma yazılımının Sun x64 sunucu ve veri saklama sistemleri üstünde yoğun talep gördüğünü söyledi. Sun’ın yaratıcı tasarım, performans ve ölçeklenebilirlik yönünden x64 sektör lideri olduğunu kaydeden Fowler, VMware OEM anlaşması ile Sun’ın sanallaştırma portföyünü genişleterek bilişim yatırımlarının geri dönüşünü ve kapasite kullanımlarını en üst seviyeye çıkarmak üzere VMware sanallaştırma yazılımını kurumların hizmetine sunduklarını belirtti.

VMware ve Sun Microsystems’ın ortak çalışmaları hakkında daha fazla bilgi edinmek için http://www.vmware.com/sun adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sun Microsystems Türkiye’den VMware’e destek

Öte yandan Sun Microsystems Türkiye, VMware’in 26 Mart Çarşamba günü İstanbul’da düzenleyeceği “Virtual Channel Partner Event 2008”e sponsor oldu. VMware tarafından Çırağan Oteli’nde gerçekleştirilecek etkinlikte VMware üst düzey yöneticileri şirketin Türkiye stratejileri, Türkiye pazarının kendileri için önemi ve sanallaştırma faaliyetleri ile ilgili bilgiler verecekler.

Sun Microsystems Hakkında

Kurulduğu 1982 yılından bu yana "Bilgisayar Network'tür" sloganının çizdiği vizyon doğrultusunda ilerleyen Sun Microsystems, kurumlara işlerini internete taşıma olanağı sağlayan sektör lideri donanım, yazılım ve hizmetler sunuyor. Sun'ın yeniliği paylaşma ve topluluklar yaratma felsefesi, bilgiişlemin bir sonraki dalgasına, yani "katılım çağı"na öncülük ediyor. Dünya çapında 100'ün üzerinde ülkede faaliyet gösteren Sun Microsystems ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için www.sun.com ya da tr.sun.com adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

veteknoloji.com

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...