Jump to content

Çamaşır Makinesi Kız öğrenciyi Okula Döndürdü


sene07

Recommended Posts

Diyarbakır’ın Hani Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, okula kazandırmak istediği kız çocuğunun ailesini ikna etmek için aileye çamaşır makinesi hediye etti.

AA

Güncelleme: 15:49 TSİ 17 Mart 2008 Pazartesi

HANİ - Kaymakam Babahanoğlu, 11 nüfuslu Kana ailesini ziyaret ettiğini, ailenin tek kız çocuğu olan 12 yaşındaki Fatma Kana’nın annesinin rahatsızlığı nedeniyle okuldan alındığını söyledi.c

Haberin devamı

Fatma’nın annesinin uzun süreden beri beynindeki ur nedeniyle rahatsız olduğunu, yatalak olan annesinin yerine ev işlerini yapması için Fatma’nın ailesi tarafından okuldan alındığını kaydeden Babahanoğlu, Fatma’nın ailesini ikna ederek tekrar okula kazandırılması için aileyi ziyaret ettiğini bildirdi.

Ailenin mağdur olmaması ve Fatma’nın okul hayatına geri dönmesi için aileye çamaşır makinesi alacağına dair söz verdiğini ifade eden Babahanoğlu, “Kana ailesine Fatma’yı okula gönderdikleri için otomatik çamaşır makinesi aldık” dedi.

Hürriyet İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrenci Fatma Kana da okulda yapılan deneme tespit sınavında 70 öğrenci arasından ilk 5’e girmeyi başardığını, okuyup eczacı olmak istediğini söyledi.

Annesinin sürekli tedavi gördüğünü aktaran Kana, “Babam işsiz. Ekonomik durumumuz iyi değil. Evde temizliği ben yapıyorum. Çamaşırları da ben yıkıyorum. Kaymakama ev işlerini yaptığım için beni okula göndermeyeceklerini, çamaşır makinesi alması halinde okula devam edebileceğimi söyledim. Kaymakamımız da bu önerimi kabul etti. Çamaşır makinesini bize teslim etti. Onun sayesinde okuluma geri döndüm” diye konuştu.

ALINTI:

NTVMSNBC.COM

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...