Jump to content

P4 Pc De Sorun


ScayWolkeR

Recommended Posts

Öncelikle olumlu yada olumsuz cevap verecek arkadaşların hepsine teşekkürler.

Sorun şu p4 pc de sistem ide sata aygıtları tarama yaptıgı anda pc otomatik olarak kapanıyor.

Değiştirilen parçalar deneme yaptıklarım yani

1.Anakart değiştirip denedim aynı sorunu gene verdi

2.Hdd değiştirdim gene devam etti

3.Ram leri değiştirdim sorun aynen devam

4.pc ye hiçbir hdd cdrom takmadan denendi en azından anakart ve ekran kartı sürekli çalıştıgı gözlendi.

Bu arada taktıgım tüm parçalar sıfır ayrıca belirteyim

Hdd ve ramler başka pc de denedi çalışıyor

Ekran kartlarıda onboard

Cevap verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler

Link to comment
Share on other sites

Dostum öncelikle CD-Rom ve harddisklerin jumper ayarlarını master ve slave konumunda iyi ayarlamalısın.Aynı IDE1 kablosu üzerinden harddiskleri , IDE2 kablosu üzerinden de CD-Rom ve diğer aparatları bağlamalısın. (Eğer tüm hepsi veya bir kısmı SATA ise master - slave ayarına ihtiyaç yok)

Bir de eğer yeni bir harddisk alıp onu bağlamak istiyorsan power supply'ın buna desteği yetmeyebilir.O yüzden bağlantıları teker teker yaparak sorunu bulman mümkün.

Ayrıca donanım tespiti durumunda BIOS'a ulaşabilirsen bağlantıları tekrar gözden geçir ve giriş yaparak otomatik olarak algılamasını sağla.

Link to comment
Share on other sites

İde sata aygıtları tararken demişsiniz..Yani ne yaparken?Kısaca PC ye herhangi bir aygıt - usb den mi,ide veriyolundan bir aygıt mı,sata veriyolundan bir aygıt mı- taktığınızda oluyor? Daha detaylı anlatırsanız umarım yardımcı olabiliriz.Örneğin power supply ınız yetiştiremiyor olabilir,kasaya montajlı bir usb konnektörü kısa devredir ya da bağlantıları yanlıştır,data vb kablolar bozuktur,kasada statik elektrik birikiyordur,power supplydan kaçak vardır,vs,vs.

PC nizi sökün space kasa yapın ve minimum donanımda kurun.Bu süreçten sonra adım adım donanım ekleyerek her aşamada sözünü ettiğiniz hatayı arayın.

Link to comment
Share on other sites

ilk açılıış ekranında cdrom ve hdd gibi aygıtları taramaya başladıgında pc tekrar kapanıyor.(ide sata aygıtlar dediğim tarama olayı bu)

jumper ayarlarını dogru bağladığımada eminim düne kadar calıştırıyordum çünkü.Ayrıca powerıda değiştirdim yukarıda belirtmeyi unutmuşum 3 adet power denedim gene aynı sorun

Link to comment
Share on other sites

belki basit belki denedin yada gözden kaçırdın ama sanki bana IDE yada sata kablolarını değiştirmemişsin gibi geldi.. bu olabilir..

4.pc ye hiçbir hdd cdrom takmadan denendi en azından anakart ve ekran kartı sürekli çalıştıgı gözlendi.

demişsin..anlattığına göre tek sorun aynı yada başka anakarta o ide sata kablolarıyla hdd cdrom taktığında oluyor.. kablo değiş ve sadece hdd sadece cdrom takarak asıl soruna yaklaş..

Link to comment
Share on other sites

kardeş kabloları değiş bide öyle dene.habide sistemi kasanın içinde değilde dışarda yada başka kasada çalıştır 1 ay önce bi kasa gelmişti.sistem açılır açılmaz tekrar restart atıyodu aynen değiştirmediğim parça kalmadı olmadı sistemi dışarıda çalıştırdım.sorun kalktı.sonra sistemi başa kasaya yerleştirdim sorun kalktı

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar verdiğiniz öneri ve bilgilere teşekkür ederim şimdi bazı dediklerinizi deneyeceğim.Ama kablolarında bazılarını değiştirmiştim ama genede deneyelim.

@rockfire üstündeki gigabyte idi sıfır denediğim biostar

Link to comment
Share on other sites

Arkadaslar simdi bastan yapdiklarimi yaziyorum

Elimde 5 tane pc var hepsi p4 farkli musterilerin ilk once hatanin anakarttan oldugunu dusunup 2 tanesine yeni anakart -power-ram- hdd - ıde ve sata kablolarini degişdirdim

ayrıca bu islemciler 775 socket ve 478 socket islem

kafamı kurcalayan aynı hatayı 5 pc ninde vermesi hepsini tek tek denedim simdi işlemcileri sipariş verecem ama işlemci hatalı olsa hic acmaması lazım diye düşünüyorum anakartı bir kutu uzerine koyup hic bir sey takmadan sadece işlemci varken ekran acıyor ve calısıyor sorunsuz ama hdd takınca ide ve sata sorgularmasında biosun ilk açılış ekranında kapanıyor eski anakartlarda hic acmıyordu bu pcler 2 sinin anakartını degişdirdim simdi acıyor ama geri kapanıyor

denemedigim yol kalmadı tecrube edinmiş arkadasların yardımlarını bekliyorum tsk simdiden

Link to comment
Share on other sites

biosları sıfırla

yani fabrika ayarına getir

sonra herşeyi baştan yavaş yavaş yap

ve problem çıktığı zaman yaz lütfen, bu tür problemler biosdan başlayabilir ide denetlmee sorunu olarak gözüküyor. eğer mainboardlar ; dışarıda ise yani bir karton kutunu veya plastiğin üzerinde ikende aynı hataları yapıyorsa bunu da belirt lütfen

Link to comment
Share on other sites

arkadasım kasanın icinde işlemci haric her parcayı denedim saglam işlemcide buldum bitane ondada aynısını yapdı simdi

ilk defa başıma böyle bişi geliyor dısarda denedim anakart yeni biosda sorun olmaması lazım eski anakartta hic acmıyor bunda acıp kapatıyor anakartı dısardada denedim kasadada tek birini cözsem hepsi aynı sorunda :drinks: ama cözemedim 2 gundur

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...