Jump to content

Bilgisayarınızı Mahvedenin Resmidir!


excellence

Recommended Posts

106778.jpg

Bilgisayarınız için ciddi bir tehdit unsuru olan virüsleri çıplak gözle görmek ister misiniz? Bilgisayarınızın en büyük başbelası! Size göz ile görme fırsatı.

AP'nin haberine göre İngiltere'de bir sanat galerisi, teknolojiyi kâbusa dönüştüren bilgisayar virüslerinin resimlerini sergiliyor. Sergide baş belası elektronik postalardan Truva atlarına kadar pek çok virüs türü ifşa ediliyor.

Bir bilgisayar şirketiyle Rumen bir sanatçının ortak projesi olan sergi, bilgisayar tutkunlarına, sistemlerine zarar veren virüslerin neye benzediğini görebilme şansı tanıyor. Sergilenen farklı şekil ve renklerdeki virüsler, insan yapımı bir programdan çok birer canavarı andırıyor. Her virüs, karakteri temel alınarak resme dönüştürülmüş.

Kullanıcıların yasal bir kaynaktan geldiğini düşündükleri bir programı açmaya yöneltilmeleri yoluyla yayılan Truva atı, parlak sarı renkte resmedilmiş. Bu tehlikeli virüs organik bir görünüme sahip.

Kullanıcılar arasında yayılan ve yönlenilen bir siteden virüsleri indiren spam postalarsa yeşil renkte ve bir örümceğe benziyor. İlginç fuar, siber alemin düşmanlarını tanımak için iyi bir fırsat...

BİLGİSAYARINIZIN BAŞ DÜŞMANLARI

106763.jpg

106764.jpg

106765.jpg

106766.jpg

106768.jpg

106769.jpg

106773.jpg

moralhaber

Link to comment
Share on other sites

Unutmayalım virüs yazmak ve yazılan virüslerin amacına ulaşması da bir başarıdır. Her önüne gelen virüs yazamaz, yazsa bile başarılı olamaz.

Virüs yazmak çok basit, lâkin kaliteli yazmak çok zordur.

Gordon derki; "Virüs yazmak çok da karmaşık bir iş değildir ve kendi kendini çoğaltan bir program yazabilmek için üstün bir beceri gerekmez"

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...