Jump to content

Bilgisayar Başında Nasıl Oturmalıyız


muhtar

Recommended Posts

G

Gmail Sanatını Merak Ediyorsanız Buyrun

Bilgisayar Başında Nasıl Oturmalıyız

Vaktinin büyük bir kısmını bilgisayar başında geçirenlerin rahatsız olduğu bir konudur bu. Bende dahil olmak üzere bir çok kişi bilgisayar başında oturmaktan yoruluyor, sıkılıyor ve rahatsız oluyordur mutlaka..

Bu rahatsızlığı biraz olsun üzerimizden atmak ve önlem almak için araştırmaya koyuldum. Sağa sola biraz baktımda hemen her sitede aynı şeyler yazılmış çizilmiş. Piyasa yazılarından farklı bir çalışma yapayım dedim kendimce.

Özellikle şunu aklınızdan hiç çıkarmayın bilgisayar başında oturmanın en temel kuralı dik oturmaktır. Kendinizi buna alıştırın ve sürekli dik oturmaya gayret edin. Gerçi ben sizlere diyorum ama benimde her zaman dik oturduğum söylenemez bazen yorulup sıkıldıktan sonra sandalyeye yayılıyorum bi güzel. Küçük küçük not kağıtlarına dik otur yazıp ekranının sağına soluna önüne arkasına heryerine yapıştırasım geliyor. Hani enazından her 10 dakika da bir dikkatimi çeker ve kendimi toparlarım diye düşündüm. Sizce nasıl fikir (:

Sürekli kullandığınız koltuğunda büyük etkisi var, sırtınızı dik tutacak fazla yüksek yada ingin olmayan koltuk seçimi yapın.

Elinizden geldiğince oturuş pozisyonuzu değiştirmeye çalışın. Sık aralıklarla değiştirirseniz daha sağlıklı olur.Yanlış oturma şekli değişik türde bel ve sırt ağrılarına neden olabiliyormuş.

Önemli olan bir diğer hususta herkesin bildiği gibi spor. Düzenli yapılan egzersizler ve spor daha sağlıklı ve dinamik olmanızı sağlayacaktır.

Özellikle bel fıtığı ve başka nedenlerden dolayı bel rahatsızlığı bulunan kişilerin dikkat etmesi gereken altın kurallar var.

Bel sağlığı için 100 Tavsiye

Noroloji uzmanı olan Doç.Dr. Ahmet YILDIZHAN tarafından hazırlanmış olan bu özel dökümanlar sağlıklı bel için mutlaka gerekli.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...