Jump to content

İzmir'de Caz Zamanı


tarihogretmeni

Recommended Posts

izmircazfestivalibuu1.jpg

İzmir Avrupa Caz Festivali, Mart'ta cazseverleri buluşturacak.

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı, tarafından bu yıl 15'incisi düzenlenen İzmir Avrupa Caz Festivali 5-15 Mart 2008'de yapılacak.

Festival, 5 Martta İsmet İnönü Sanat Merkezinde 6. Caz Afişi Yarışması Sergisi ve ödül töreninin ardından, dünyaca tanınmış Türk piyanist besteci Fahir Atakloğlu'nun 51. Grammy Ödüllerine aday gösterilen son albümü "İstanbul In Blue"yu seslendireceği konserle başlayacak.

Albümün Türkiye'de ilk seslendirilişi olacak konserde, sanatçıya yine dünyaca ünlü isimler olan davulda Horacio 'El Negro' Hernandez, basta Anthony Jackson, gitarda Wayne Krantz ve saksafonda Bob Franceschin eşlik edecek.

Festivalde açılışın ardından 7 Mart'ta İzmir Sanat'ta Avusturyalı grup "Wolfgang Muthspiel Trio", 10 Mart'ta İsmet İnönü Sanat Merkezinde İtalya'nın önde gelen caz topluluklarından "Musica Reservata Quartet" topluluğu, İzmirli cazseverlerle buluşacak.

İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde 11 Mart'ta Fransız "Charlier & Sourisse" Quartet konseri ile devam edecek festivalde, 12 Mart'ta Belçikalı topluluk "Fred Deplancq Quartet"in konseri yer alacak.

Festivalde 13 Mart'ta ise İzmir Sanatta ücretsiz olarak "Açık Caz Orkestrası" konseri verilecek.

Münihli usta cazcılardan oluşan "Unterbiberger Hofmusik" topluluğu konserde, izleyicilere sıra dışı bir caz yolculuğu sunacak.

Festival 15 Mart'ta Alsancak Limanı içindeki "Barny Blue"da, Fransız topluluk "Unitet Fools"un konseriyle sona erecek.

Festival kapsamında konser programlarının yanı sıra her yıl olduğu gibi bu yıl da atölye ve seminer çalışmaları yapılacak.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...