Jump to content

Dormen 8 Yıl Sonra 'perde' Diyecek


tarihogretmeni

Recommended Posts

haldundormenbfq6.jpg

Moliere'nin eseri "Kibarlık Budalası"nda seyirciyle buluşacak.

Moliere'in ölümsüz eseri ile barok müziğin tanınmış bestecilerini biraraya getiren "Kibarlık Budalası" Haldun Dormen'i de 8 yıl aradan sonra seyirci ile buluşturacak.

İstanbul Metropolitan Sanat ve Kültür Platformu ile Tiyatro Kedi, dünya tiyatrosunun klasiklerinden biri olan "Kibarlık Budalası"na yepyeni bir uyarlama yaptı.

Tiyatro ile klasik müzik konserini buluşturacak oyunda, Şef Oğuzhan Balcı yönetimindeki 15 kişilik İstanbul Metropolitan Oda Orkestrası, "Barok Dönem"in dev bestecileri Vivaldi, Bach, Albinoni ve Boccherini'nin eserleri ile Lully'nin bu oyun için yaptığı özel besteleri seslendirecek.

Türk tiyatrosunun ustalarından Haldun Dormen'in 8 yıl aradan sonra yeniden sahnelere döndüğü "Kibarlık Budalası"nın uyarlamasını İpek Kadılar Altıner yaptı.

Hakan Altıner'in sahneye koyduğu oyunun müzik direktörü ise Arda Aydoğan imzası taşıyor.

Oyunda, Haldun Dormen'in yanı sıra Tarık Papuççuoğlu, Ebru Cündübeyoğlu, Özlem Çakar, Abdül Süsler, Elif Çakman, Dilek Aba, Oral Özer, Erez Ergin Köse rol aldı.

"Kibarlık Budalası"nın üç özel galası 27 Şubat, 3 ve 10 Mart'ta Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Anadolu Oditoryumu'nda sahnelenecek.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...