Jump to content

Okulları Kar Tatili Yapan İller


tabele

Recommended Posts

Arkadaşlar Bu yazılan yerlerden hariç kar tatili yapılan ilçe iller bulunursa postun altına yazabilirler. Nitekim bir çok öğrenci bu forumda :D

Yoğun kar yağışı nedeniyle okulların tatil olup olmayacağı sorusu da yavaş yavaş yanıt buluyor. Valiliklerden tatil kararları gelmeye başladı

BALIKESİR

Yoğun kar yağışı nedeniyle Balıkesir genelinde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Balıkesir Valiliğinden alınan bilgiye göre, kar yağışının yaşamı olumsuz etkilediği Balıkesir ve ilçelerindeki ilköğretim okulları ile liselerde eğitime bir gün ara verildi.

İl merkezi ile bağlı ilçe ve köylerdeki okullarda 19 Şubatta ders başı yapılacağı belirtildi.

BARTIN

BARTIN'da yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar, pazartesi günü bir gün tatil edildi. Yoğun kar yağışı Bartın'da yaşamı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde kar kalınlığı 40 santimetreye kadar ulaştı. Kent merkezinde araçlarında zincir bulunmayan sürücüler yolda kalınca, araçlarını yol kenarlarına çekerek gidecekleri yere yürüyerek ulaştı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Bartın Valiliği, Ulus İlçesi dışında, kerkez ilçe diğer tüm ilçelerdeki ilk ve orta dereceli okulları yarın bir günlüğüne tatil etti.

BURSA

- Bursa'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı sebebiyle merkez ve ilçelerdeki tüm okullar pazartesi günü tatil edildi.

Bursa'da etkisini artıran kar yağışı sebebiyle okullar bir gün süreyle tatil edildi. Bursa Valiliği'nden yapılan yazı açıklamada, "Meteorolojiden alınan bilgilere göre, ilimizde yoğun kar yağışının yarın öğlene kadar devam edeceğinin öğrenilmesi sebebiyle taşımalı sistemde meydene gelecek ciddi aksamaların ve öğrencilerimizin güvenliğiyle okula ulaşmalarında meydana gelebilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi amacıyla Bursa il merkezi ve ilçelerimizde 18 Şubat 2008 Pazartesi günü eğitim ve öğretimen bir gün süreyle ara verilmiştir. Olumsuz hava şartlarının devam etmesi halinde pazartesi günü durum yeniden değerlendirilecektir" denildi.

İSTANBUL

Saat 14:30'da bir değerlendirme toplantısı yapan İstanbul Valisi Muammer Güler, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul'da ilk ve ortaöğretimde yarın eğitime ara verildiğini açıkladı.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş merkez ve bağlı köylerde eğitime 1 gün, Andırın ilçesinde ise 2 gün ara verildi. Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Kürşat Kırbıyık, yaptığı açıklamada, hava muhalefeti nedeniyle Kahramanmaraş merkez ve merkeze bağlı köylerde eğitime 1 gün ara verildiğini belirtti.

Andırın ilçesinde ise yağış nedeniyle eğitime 2 gün ara verildiğini ifade eden Kırbıyık, diğer ilçelerdeki durumu daha sonra değerlendireceklerini kaydetti.

KASTAMONU

Kastamonu'da etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Dün gece etkisini artıran kar yağışı, özellikle Ilgaz'da tipiye dönüştü. Yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullar, pazartesi ve salı günü 2 gün süreyle tatil edildi.

KIRŞEHİR ÇİÇEKDAĞI

Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesindeki okullarda kötü hava koşulları nedeniyle 2 gün eğitim ve öğretime ara verildi.

Çiçekdağı Kaymakamı Sedat Eliuz, ilçede kar kalınlığının 35 santimetreyi bulduğunu, karla birlikte tipinin hayatı büyük ölçüde olumsuz etkilediğini söyledi.

Eliuz, "Yaptığımız değerlendirme sonucunda ilçemiz genelindeki ilköğretim, lise ve dengi okulların yarın ve salı günü tatil edilmesini uygun bulduk" dedi.

KOCAELİ

Kocaeli'nde yoğun kar yağışı nedeniyle ilköğretim okulları ve liseler ile Kocaeli Üniversitesi'nde yarın eğitime ara verildiği bildirildi.

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, il genelinde etkili olan yoğun kar yağışı dolayısıyla ilk ve orta dereceli okullar 18 Şubat Pazartesi günü tatil edildi.

Kocaeli Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise yoğun kar yağışı nedeniyle 18 Şubat Pazartesi günü bütün fakülte ve yüksek okullarda eğitime ara verildiği bildirildi.

Açıklamada, üniversitede eğitim ve öğretimin 19 Şubat Salı günü yeniden başlayacağı kaydedildi.

KONYA

Konya'daki yoğun kar yağışı nedeniyle, ilköğretim, lise ve Selçuk Üniversitesi'ndeki eğitime pazartesi günü bir gün ara verildiği bildirildi.

Kent merkezinde kar kalınlığının 30 santimetreyi geçmesi ve ulamışın olumsuz etkinlenmesi nedeniyle okullar, Pazartesi günü için bir gün süre ile tatil edildi. Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, yoğun kar yağışının dolayısıyla ilköğretim ve lise okullarında bir gün ders yapılmayacağını açıkladı. Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan açıkmada da kar yağışının devam etmesi nedeniyle pazartesi derslerin yapılmayacağı bildirildi. Tatilin devam edip etmeyeceğinin kar yağışının yoğunluğuna göre değişeceği öğrenildi.

SAKARYA

Sakarya'da da kent merkezindeki kar kalınlığı 20 santimi aştı. Adapazarı merkeze bağlı köyler diğer ilçelere bağlı 133 köyle ulaşım sağlanamadı. Kocaeli ile Sakarya Üniversitesi yarın için 1 günlük tatil kararı alırken, iki il valilikleri de il genelinde ilk ve orta dereceli okullar için 1 günlük tatil kararı aldı. Okulların salı günü de tatil edilip edilmeyeceğine yarın karar verilecek.

Sakarya Üniversitesi'nde eğitime ara verildi

Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ) yoğun kar yağışı nedeniyle Pazartesi günü eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildiği bildirildi.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, yaptığı açıklamada, kar yağışı nedeniyle Pazartesi günü eğitime ara verdiklerini belirtti. Üniversitede öğrenim gören pek çok öğrencinin il dışından geldiğini anlatan Durman, öğrencilerin ulaşım yönünden sıkıntı yaşamamaları açısından eğitime ara verme kararı aldıklarını vurguladı.

TOKAT

İLİMİZDEKİ YOĞUN KAR YAĞIŞI NEDENİYLE OKULLAR 2 GÜN SÜRE İLE TATİL EDİLMİŞTİR.

İlimiz merkez, ilçelerimiz ve bu ilçelerimize bağlı ilk ve orta dereceli okullarımız, yoğun kar yağışı nedeniyle 18-19 Şubat 2008 tarihlerinde 2 gün süre ile tatil edilmiştir. Tokat Valiliği

ZONGULDAK

Zonguldak'ta etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar, Valiliğin aldığı karara göre pazartesi günü bir gün süreyle tatil edildi. İlçelerde ise hava şartlarına göre Kaymakamlara yetki verildiği bildirildi.

Kaynak :Memurlar.Net

Link to comment
Share on other sites

İSTANBUL

İstanbul Valisi Muammer Güler, yarın İstanbul'daki tüm ilk ve orta dereceli okulların tedbir amacıyla tatil edildiğini açıkladı. Vali Güler, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan özürlü personel ile hamilelerin de idari izinli sayılacaklarını bildirdi.

ADANA

Adana'nın Tufanbeyli, Saimbeyli ve Feke ilçelerindeki okullarda ise eğitime 2 gün ara verildiği bildirildi.

ORDU

Ordu'da yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Ordu Hıfzıssıhha Kurulu'nca alınan karar gereği, il genelinde ilköğretim okulları ve liselerde yarın eğitime ara verildi.

Yetkililer, kar nedeniyle kapanan köy yollarını açma çalışmalarının sürdürüldüğünü belirttiler.

SAMSUN

Kar yağışı nedeniyle Samsun il merkezi ile ilçe merkezlerindeki okullar 1 gün, köy okulları ise 2 gün tatil edildi.

Alınan bilgiye göre, gece başlayan kar yağışı Samsun merkez ve ilçelerde günlük yaşamı olumsuz etkilerken İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla il merkezi ile ilçe merkezlerindeki okullar 18 Şubat Pazartesi günü (yarın) tatil edildi. Bu merkezlere bağlı köy okullarında tatil süresi 2 gün olarak belirlendi

Ondokuz Mayıs Üniversitesine (OMÜ) bağlı fakülte ve yüksekokullarda da eğitime 2 gün ara verildi.

Yetkililer, OMÜ'de derslere 20 Şubat Çarşamba gününden itibaren devam edileceğini bildirdiler.

YALOVA

Yalova kent merkezi ve ilçelerinde, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Yalova Valiliğinden alınan bilgiye göre, kar yağışının yaşamı olumsuz etkilediği Yalova ve ilçelerindeki ilköğretim ve liselerde eğitime bir gün ara verildi.

İl merkezi ile bağlı ilçe ve köylerdeki okullarda, 19 Şubatta ders başı yapılacağı bildirildi.

YOZGAT

Yozgat'ta yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ilköğretim ve liselerde eğitime 2 gün süreyle ara verildi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, düzenlediği basın toplantısında, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelindeki ilköğretim ve liselerde eğitime 2 gün ara verildiğini söyledi.

Vali Çiçek, ayrıca engelli devlet personelinin de iki gün süreyle izinli sayılacaklarını kaydetti.

19 Şubat salı günü akşam saatlerinde yeni bir değerlendirme yapacaklarını ifade eden Vali Çiçek, hava muhalefetinin devam etmesi durumunda eğitime verilen aranın uzatılabileceğini ifade etti.

Vali Çiçek, kar ve tipi nedeniyle elektrik verilemeyen Sorgun ilçesiyle 5 beldeye yeniden elektrik verilmeye başlanıldığını, 30 köye ise halen elektrik verilemediğini kaydetti.

ZONGULDAK

Zonguldak merkez ve merkez ilçeye bağlı köylerdeki ilköğretim okulları ve liselerde öğrenime yarın ara verildiği bildirildi.

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, AA muhabirine, dün akşam saatlerinden itibaren bölgede kar yağışı ve tipinin etkili olmasından dolayı merkez ilçe ve merkez ilçeye bağlı köylerdeki ilköğretim okulları ile liselerde yarın öğrenime ara verildiğini söyledi.

Erkmen, Ereğli, Alaplı, Çaycuma, Gökçebey ve Devrek ilçelerindeki okullar konusunda ise hava şartlarına göre kaymakamlara yetki verildiğini kaydetti.

TOKAT

Tokat il merkezindeki ilk ve orta dereceli okullarda olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi.

Tokat Vali Vekili Şükrü Çakır, AA muhabirine, kent merkezi ve ilçelerde etkili olan kar yağışının yarın da devam etmesinin beklendiğini söyledi.

Bazı ilçelerde kar kalınlığının 40 santimetreyi, bazı ilçelerde ise 70 santimetreyi bulduğunu belirten Çakır, il merkezindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 2 gün ara verildiğini ifade etti.

Çakır, şunları kaydetti:

'Yarın program devam edeceği için öğrenciler okula gelmek zorunda kalacaklardı. Bir kısım öğrencilerimiz taşımalı eğitim gördükleri için onlar gelemeyecekti. Öğrencilerimizin okula geldiklerinde üşümemeleri ve genel bir hastalığa yol açmamak için il merkezimizde ilk ve orta dereceli okullarımızı 2 gün tatil ettik. İlçelerimizde inisiyatif kaymakamlarımızda olduğu için duruma göre 2 veya 3 gün tatil edecekler.''

ÇORUM

Çorum'da aralıksız devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bir gün süre ile tatil edildi. Konuya ilişkin Çorum Valiliği bir basın açıklaması yayımladı.

Açıklamada 'Çorum'da devam eden yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolların kapanması sonucu ulaşımın sağlıklı bir şekilde sağlanamaması nedeniyle ilimiz merkezi ve merkeze bağlı Yatılı İlköğretim Okullarının yatılı öğrencileri, ilimiz merkezindeki taşıma merkezi olan ilköğretim okulları ile Merkeze bağlı belde ve köylerimizdeki ilköğretim ve birleştirilmiş sınıflı ilköğretim okullarımızda 18 Şubat 2008 pazartesi günü bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmesine karar verilmitir' denildi.

SAKARYA

Yoğun kar yağışı nedeniyle Sakarya'daki okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hava muhalefeti nedeniyle il genelindeki ilköğretim ve liselerde eğitime yarın ara verildiğini bildirdi.

Sakarya'daki ilköğretim ve liselerde 19 Şubatta ders başı yapılacak.

BURSA

Bursa kent merkezi ve ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Bursa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar devam edeceği belirtildi.

Taşımalı sistemde meydana gelecek ciddi aksamaların ve öğrencilerin güvenliği ile okula ulaşmalarında meydana gelebilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi amacıyla il merkezi ve ilçelerde, 18 Şubat Pazartesi günü eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verildiği kaydedildi.

BARTIN

Bartın'da kar yağışı nedeniyle merkez ilçe ile Amasra ve Kurucaşile ilçelerindeki ilköğretim okulları ile liselerde eğitime yarın ara verildi.

Bartın Valisi İsa Küçük, yaptığı açıklamada, dünden itibaren etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle merkez ilçe ile Amasra ve Kuruçaşile ilçelerinde ilköğretim okulları ve liselerde eğitim ve öğretime yarın ara verildiğini söyledi.

KOCAELİ

Kocaeli'de kar yağışı sebebiyle okullar bir gün tatil edildi. Kentteki bağlı tüm köylerin yolları ise kapandı.

Geceden itibaren zaman zaman tipi şeklinde yağan kar sabahın ilk ışıkları ile etkisini arttırdı. Kocaeli'ye bağlı 245 köy yolunun tamamın yollarının kapalı olduğu öğrenilirken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yolları 50 makina 30 tuzlama araçı ile açmaya çalışıyor. Kar yağışının etkisini yitirmemesi nedeniyle açılan yollar tekar tekrar kapanıyor.

Şehir merkezinde ise Körfez, Derince, Karamürsel ve Gölcük ilçeleri ile ulaşım sağlanırken Gündoğdu mahallesinde bulunan kalıcı konutlar ve Kocaeli Üniversitesi ile ulaşım zaman zaman sağlanamıyor. D 100 ve TEM Otoluyolu Karayolları ekipleri tarafından sürekli trafiğe açık tutulurken hafta sonu olması dolayısıyla trafikte seyreden araç sayısı oldukça az. Kar özellikle tarihi çınar ağaçlarının bulunduğu Demiryolunda eşşiz bir görüntü oluştururken yolda kar nedeniyle devrilen ağaçlar trafiği olumsuz etkiliyor. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen karın tadını çıkartan vatandaşlar doyasıya kartopu oynadı.

Kocaeli Valiliği yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde ilköğretim okullarını 1 gün süre ile tatil ettiğini duyurdu.

KONYA

Kar kalınlığı 40 santimetreyi bulan Konya'da ilk ve orta dereceli okullar ile üniversitede 1 günlük kar tatili ilan edildi.

Konya'da gece saatlerinde başlayan kar yağışı, aralıklarla etkisini sürdürüyor. Yoğun kar yağışı, birçok alanda olumsuzluklara neden oldu. Ulaşımın güçlükle devam ettiği Konya'nın merkez ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar ile üniversitede Pazartesi günü eğitime ara verildi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, öğrencilerin okullara gitmekte güçlü çekeceği belirtildi. Konya İl Milli Eğitim Müdür Halil Şahin, pazartesi günü öğleden sonra yeniden bir değerlendirme yapılarak, tatilin uzatılıp uzatılmayacağıyla ilgili karar verileceğini söyledi.

Konya'nın diğer ilçelerinde ise hava durumuna göre okulların tatil edilebileceği kaydedildi.

KASTAMONU

Kastamonu kent merkezi ve ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi.

Kastamonu Valisi Nurullah Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışının aralıksız devam ettiğini belirterek, kar kalınlığının sahil kesimi ve kent merkezinde 40 ile 50 santimetreye, iç kesimlerde ise 1 metrenin üzerine çıktığını söyledi.

İl genelinde 700'ün üzerinde yerleşim birimiyle ulaşım sağlanamadığını kaydeden Çakır, ilçeler de dahil olmak üzere tüm il genelinde ilköğretim ve liselerde eğitime 2 gün ara verildiğini bildirdi. Vali Çakır, il genelindeki ilköğretim ve liselerde öğrencilerin 20 Şubatta ders başı yapacağını kaydetti.

Köylere Hizmet ******ürme Birliği ve Karayolları Bölge Müdürlüğüne bağlı yaklaşık 100 araç ile kapalı yolları ulaşıma açmaya çalıştıklarını anlatan Vali Çakır, çevre il ve ilçelerle ulaşımda herhangi bir sorun olmadığını belirtti.

Çakır, Ilgaz Dağı'nda ise kar kalınlığını 1.5 metreyi geçtiğini ifade ederek, yağışın iki gün daha bölgede etkisini sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Bu arada, Çatalzeytin ilçesine 50 kilometre uzaklıktaki Esentepe mevkisinde bir yolcu otobüsü mahsur kaldı. İstanbul'dan dün akşam saatlerinde yola çıkan yolcu otobüsünün yaklaşık 7 saat mahsur kaldığı bölgeden, kar makinelerinin yolu açması sonucu kurtarıldığı öğrenildi.

BALIKESİR

Yoğun kar yağışı nedeniyle Balıkesir genelinde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Balıkesir Valiliğinden alınan bilgiye göre, kar yağışının yaşamı olumsuz etkilediği Balıkesir ve ilçelerindeki ilköğretim okulları ile liselerde eğitime bir gün ara verildi.

İl merkezi ile bağlı ilçe ve köylerdeki okullarda 19 Şubatta ders başı yapılacağı belirtildi.

KAHRAMANMARAŞ

Yoğun kar yağışı nedeniyle Kahramanmaraş merkez ve bağlı köylerde eğitime 1 gün, Andırın ilçesinde ise 2 gün ara verildi.

Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Kürşat Kırbıyık, yaptığı açıklamada, hava muhalefeti nedeniyle Kahramanmaraş merkez ve merkeze bağlı köylerde eğitime 1 gün ara verildiğini belirtti.

Andırın ilçesinde ise yağış nedeniyle eğitime 2 gün ara verildiğini ifade eden Kırbıyık, diğer ilçelerdeki durumu daha sonra değerlendireceklerini kaydetti.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime, Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesinde 2, Türkoğlu ilçesine bağlı bir belde ve köylerde ise 1 gün ara verildi.

Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Kürşat Kırbıyık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, elverişsiz hava koşulları nedeniyle Çağlayancerit ilçesi ve bağlı yerleşim yerlerinde ilköğretim ve liselerde eğitime 2 gün ara verildiğini belirtti.

Kırbıyık, kar yağışı nedeniyle Türkoğlu ilçesindeki bir belde ve ilçeye bağlı köylerde de eğitime yarın ara verildiğini kaydetti.

ÇANKIRI

Çankırı'nın Orta ilçesinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle okullar bir gün süre ile tatil edildi.

SİVAS

Yoğun kar yağışı nedeniyle Sivas'ta okulların 2 gün tatil edildiği açıklandı.

Sivas İl Hıfzısıhha Kurulu, il genelinde etkisini sürdüren kar yağışını değendirdi. Kurul, toplantı sonunda il genelinde ilköğretim ve orta dereceli okulların 18 ve 19 Şubat pazartesi ve salı günü olmak üzere 2 gün tatil edilmesine karar verdi.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde ilköğretim ve lise dengi okullar, olumsuz hava şartları sebebiyle yarın için tatil edildi.

Sivrihisar Kaymakamlığı, ilçede etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle ilköğretim ve lise dengi okulların pazartesi günü tatil edildiğini açıkladı. Öte yandan, ilçedeki 25 köy yolu yoğun kar yağışı yüzünden ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri, kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

KIRŞEHİR

Kırşehir'deki okullarda kötü hava koşulları nedeniyle eğitim ve öğretime 2 gün ara verildi.

Kırşehir Valisi Lütfullah Bilgin, AA muhabirine, kent merkezinde kar kalınlığının 15 santimetreyi bulduğunu, karla birlikte tipinin de hayatı büyük ölçüde olumsuz etkilediğini söyledi.

Bilgin, ''kar nedeniyle il genelindeki ilköğretim ve orta öğretim okullarının yarın ve salı günü tatil edilmesini uygun bulduk'' diye konuştu.

TUNCELİ

Yurdu etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle bazı il ve ilçelerdeki ilköğretim okulları ve liselerde eğitime ara verildi.

Tunceli'de Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, il genelinde ilköğretim okullarında ve liselerde eğitime 2 gün ara verildiği bildirildi. Açıklamada, ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan bedensel engelli personelin de 2 gün izinli sayılacağı, hamile personele de kurum amirlerince mazeret izni verilebileceği kaydedildi.

ÇANAKKALE

Çanakkale'nin bazı ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi. Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamada, Bayramiç, Yenice, Biga ve Çan ilçelerinde ilköğretim okulları ve liselerde eğitime yarın ara verildiği belirtildi.

MUŞ

Muş Valiliği, yoğun kar yağışı ve tipinin günlük yaşamı olumsuz etkilediği merkeze ve ilçelere bağlı köylerdeki ilköğretim okulları ve liselerde eğitime yarın ara verildiğini açıkladı.

TOKAT

Tokat'ın Almus ilçesinde Kaymakamlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, yoğun kış koşullarının hakim olduğu ilçe merkezi ile bağlı köy ve beldelerdeki okullarda eğitime 2 gün ara verildi.

Çankırı Valisi Ali Haydar Öner, Orta ilçesi hariç diğer ilçe ve il merkezinde eğitim öğretimin devam edeceğini, Orta ilçesinde tipi nedeniyle okulların Orta ilçe merkezi ve köylerinde bir gün süre tatil edildiğini söyledi.

DÜZCE

Kar yağışı nedeniyle Düzce'nin Cumayeri ilçesinde ilköğretim okulları ve liselerde eğitime yarın ara verildi.

Cumayeri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, gece başlayan kar yağışının yaşamı olumsuz etkilediği ilçede ilköğretim okulları ve liselerde eğitime yarın ara verildiğini açıkladı.

Düzce genelinde süren yoğun kar yağışı dolayısıyla Cumayeri ilçesinin ardından Gümüşova, Çilimli ve Kaynaşlı ilçelerinde de pazartesi günü okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Düzce Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, il genelinde şu an itibariyle kapalı köy yolu sayısının 62 olduğu bildirildi. Köy Hizmetleri ekiplerinin yol açma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

ADIYAMAN

Adıyaman Valisi Halil Işık, etkili olan kar nedeniyle köylerde okulların bir gün tatil edildiğini açıkladı.

Adıyaman ve ilçelerindeki yoğun kar nedeniyle İl Kriz Merkezi Adıyaman Valisi Halil Işık başkanlığında toplandı. İl Kriz Merkezi, merkeze bağlı köylerde ve Çelikhan ilçe merkezinde 1 gün, köy okullarında 2 gün, Gölbaşı, Besni, Tut ve Gerger ilçe merkezleri ve köylerinde bir gün tatil edilmesine karar verdi.

SİNOP

Sinop il genelinde kar yağışı nedeniyle okullar 2 gün süreyle tatil edildi. Sinop'ta 370 köy yolunun kar nedeniyle ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. Sinop'ta etkili olan kar yağışı ve tipi, hayatı olumsuz etkiledi.

BİTLİS

Bitlis'in Adilcevaz ilçesine bağlı köylerde ve taşımalı eğitim yapan okullarda eğitime 1 gün ara verildi. Adilcevaz Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, ilçede etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle köylerde ve taşımalı eğitim yapan okullarda eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Yetkililer, hava şartlarının elverişli olması halinde pazartesi günü eğitime devam edileceğini bildirdi.

Bitlis İl Özel İdaresi Yol Hizmetleri Müdürü Çetin Taşdemir de AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı nedeniyle, merkez ve ilçelere bağlı 290 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi. Yolu ulaşıma açılan bazı köylerin tipi nedeniyle yeniden kapandığını ifade eden Taşdemir, karla mücadele çalışmasını 10 ekiple aralıksız sürdürdüklerini belirtti. Meteoroloji Müdürü Mehmet Elkatmış ise kar kalınlığının kentte 60, yüksek kesimlerde 80 santimetreye ulaştığını bildirdi.

HABER 7-CHA-AA-İHA

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...