Jump to content

Rapidshare Kapatılcak Mı?


Bilinchard

Recommended Posts

24516175pk5.jpg

Almanya'da, Alman müzik telif hakkı sahipleri ittifakı GEMA, Rapidshare'a açtığı davayı kazandı. GEMA'ya göre Rapidshare yasadışı dosya paylaşımına alet oluyor ve bundan da epeyce gelir elde ediyor.

Mahkeme kararı Rapidshare'ı GEMA repertuarında bulunan çalışmaların paylaşılmasını engellemek zorunda bırakıyor. GEMA basın duyurusunda tehditkar bir ifadeyle kararlılığını göstermiş: yasadışı olduğu belirtilen paylaşımları engellemek için Rapidshare'ın popülerliğini kaybetme, hatta tamamen kapanma pahasına önlemler alması gerekliliği.

Rapidshare ise içeriğin yasal konumundan kullanıcıların sorumlu olduğu savunmasını kullanmaya çalışmış ama başarısız olmuş.

Link to comment
Share on other sites

ben rapidi hiç sevmiyorum hem kapatılsa rapide benzer binlerce site var onlar kullanılır...

ama rapid zaten devlet destekli bir site site içinde bulunan dosyalardan sorumlu tututlamazdır diye anlaşmaları var rapid bu işten her şekilde sıyırılır:D..

devletin desteği arkasında olan ve nerdeyse TÜRKİYE'nin hzına eşit olan ve kalitede sınır tanımıyan bir siteyi kapatmaları zor zaten rapid free kullanıcıların göndermiş olduğu uploadları ve dosyaları siliyor sadece preler silinmiyor onlarda kayıt olurken sözleşmede rapid hiç bir şekilde paylaşılan dosyalardan sorumlu tutulamaz diyr bir madde var ve kullanıcılar üye olurken bunu işaretliyolar.

--

hem yasakla yasakla nereye kadar bırakın kalsın ya :D

biz bilgi paylaşımı özgürlüğüne inanırız ama bu gidişle internetten bile soğutcaklar bizi duyduğum bir habere göre türk telekomda stelerden film ve müzik indirenler tesbit ediyor bunların tesbiti bittiğinde adsl hesapları iptel edilip mahkemeye verilcekmiş böyle giderse biz yandık ya...

ama neyse fazla konuştum film indircem modemi resetlemem lazım :D

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...