Jump to content

Putin'in Hayatına Benzeyen Film Gösterimde


tarihogretmeni

Recommended Posts

putin1208fo8.jpg

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in aşk hayatıyla benzerlikler taşıyan film Moskova'da gösterime girdi.

"Öpücük" isimli film, genç bir KGB ajanının aşk hayatını ve siyaset yaşamında başkanlığa kadar yükselişini anlatıyor. Rus basınına göre film, devlet başkanlığı görevinden ayrılacak Putin'in kendini Rus halkına yakın gösterme girişimi.

Anatoli Voropayev'in çektiği filmde genç KGB ajanı, bir hostese aşık oluyor ve evleniyor. Çiftin iki kızları oluyor. Genç ajan politika kariyerinde ilerleyerek devlet başkanlığına kadar yükseliyor.

Filmde Putin'in adı hiç geçmese de başrol oyuncusunun yaşam öyküsü Putin'inki ile pek çok açıdan benzeşiyor.

Yapımcılar, filmin Rus liderin aşk hayatından çok bir siyasetçiye aşık olan bir kadının öyküsünü anlattığını söylüyor.

Voropayev, "Kuşkusuz, filmde liderimizin yaşamıyla örtüşen belli yönler var. Bu da ilgi uyandırıyor, insanları kıyaslama yapmaya itiyor. Ama biz filmi işin siyaset yönüne odaklanarak yapmadık. Hikayenin diğer yüzüyle ilgilendik" dedi.

Rus oyuncu Darya Mikhailova da "Bu film daha çok bir kadının öyküsü. Herşey onun gözüyle anlatılıyor. Film işte bu kadının aşkını, hayatının erkeğini anlatıyor" diye konuştu.

Gerçekte Putin'in özel yaş***** ilişkin çok az şey biliniyor. Eşi Ludmila kamuoyunun önüne nadiren çıkıyor. Kızlarının da basına yansıyan çok az fotoğrafı var.

Sahneleri, Moskova, St Petersburg ve Berlin'de çekilen film aslında beş yıl önce tamamlanmıştı. Ancak filmin piyasaya çıkışını Kremlin'in geciktirdiği yönünde söylentiler var.

Film 14 Şubat Sevgililer Günü'nde ve sadece DVD olarak piyasaya çıkacak..

Rus basını filmi, seçim yatırımı olarak görüyor. Film için "Bizans entrika kültürü ile kapitalist pazarlamanın ilginç bir karışımı" yorumları yapılıyor.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...