Jump to content

Rtük'den Doğru Türkçe Kullanım Ödülü


tarihogretmeni

Recommended Posts

rtuklogobcy3.jpg

Amaç, yayınlarda doğru ve güzel Türkçe kullanımını özendirmek.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yayınlarda doğru ve güzel Türkçe Kullanımını özendirmek amacıyla bu yıl "RTÜK Doğru ve Türkçe Kullanımı Ödülleri"nin ikincisini dağıtacak.

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, ödüllerin, ulusal, bölgesel ve yerel televizyon dallarında haber-haber program, drama-film-dizi film, müzik-eğlence, eğitim-kültür-belgesel, çocuk programları, spor programları, kuşak programlarına, ulusal, bölgesel ve yerel radyo dallarında ise haber-haber program, çocuk programları, müzik-eğlence ve spor programlarına verileceği ifade edildi.

1 Ocak-31 Aralık 2007 tarihleri arasında yayınlanan programların aday gösterilebileceği ödüller için yayıncı kuruluşlar ve program yapımcıları, bizzat başvurabilecekleri gibi RTÜK veya seçici kurul tarafından da aday gösterilebilecekler.

Her yayıncı kuruluş veya yapımcının en fazla 3 yapım ile başvurabileceği ödüllerde, tek bölümden oluşmayan veya dizi şeklinde süren yapımlar değerlendirmede bütün olarak dikkate alınacak.

Yarışmaya katılmak isteyenlerin, ödül yönergesinde belirtilen şartları taşıyan program veya programların bir bölümünden 9'ar CD kaydını programa ilişkin ayrıntılı bilgi notu ile birlikte 21 Mart 2008 akş***** kadar elden veya posta yoluyla RTÜK İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığına ulaştırmaları gerekiyor.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...