Jump to content

"semum"un Galası Yapıldı


tarihogretmeni

Recommended Posts

semumhasanciuv0.jpg

Ayça İnci, Burak Hakkı ve filmin yönetmeni Hasana Karacadağ filmin galasında

Yönetmenliğini, senaryo yazarlığını ve yapımcılığını Hasan Karacadağ'ın yaptığı ''Türkiye'nin ilk yaratık filmi'' olarak nitelendirilen ''Semum''un galası yapıldı.

Cevahir Alışveriş Merkezi'ndeki Megaplex Sinemalarındaki gala öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan yönetmen Karacadağ, Semum'un Kuran'da geçen bir tabir olduğunu belirterek, "Semum, insanların tüm gözeneklerine kadar girebilen ve onlara dünya üzerinde eşi benzeri olmayan bir azap yaşatabilen bir maddedir" dedi.

Karacadağ, herhangi bir ruh hastalıkları hastanesinde bunun gibi bir çok vakayla karşılaşılabileceğini dile getirerek, "İçine değişik bir varlık giren olay, tüm İslam kültürüne göre Semum'dur. Neden giriyor, girdiği zaman ne oluyor, amacı ne... Bunları bu filmde göreceğiz" diye konuştu.

Filme ilk başladıklarında maliyetin 1 milyon doları aşmayacağını beklediklerini kaydeden Karacadağ, ancak filmin 1.5 milyon dolara mal olduğunu, bir korku filmi için hiç kimsenin bu miktarı göze alamayacağını söyledi.

Karacadağ, filmin seyirci sayısı olarak ilk filmi "Dabbe"yi yakalayıp yakalamayacağını kestiremeyeceğini de dile getirerek, ancak bu filmin ilk filmine göre çok daha iyi olduğunu söyleyebileceğini kaydetti.

Filmin oyuncularından Ayça İnci, film çekimleri sırasında korkmadığını belirterek, "Bu filmle bazı bilgi eksikliklerimi tekrarladım. Karanlığın da aydınlık kadar güzel bir şey olduğunu ve karanlıktan korkmamak gerektiğini bu filmde öğrendim" dedi.

Oyuncu Cem Kurtoğlu da bunun ilk sinema filmi olduğunu ifade ederek, Hasan Karacadağ'ın genç yönetmenler arasında iyi bir yerde olduğunu ve teklifi alınca hemen kabul ettiğini, sonunda ortaya güzel bir filmin çıktığını söyledi.

Ayça İnci, Burak Hakkı, Cem Kurtoğlu, Sefa Zengin, Bahtiyar Engin,Yıldırım Öcek, Levent Sülün, Nazlı Ceren Argon ve Hakan Meriçliler'in rol aldığı filmde, Canan Karaca (Ayça İnci) ve kocası Volkan Karaca'nın(Burak Hakkı) yeni aldıkları büyük bir eve taşınmaları ve ardından başlayan sıra dışı olaylar anlatılıyor.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...