Jump to content

Uzaya Beatles Yayını Yapıldı


excellence

Recommended Posts

119129922.jpg

John Lennon ve Paul McCartney'in 1968 yılında yazdıkları şarkının kırkıncı yıldönümü kutlamaları dolayısıyla şarkı dün gece NASA tarafından uzaya yayımlandı.

UZAYLILARA ŞARKI DİNLETTİK

Ancak, şarkıyı kutup yıldızından dinlemek isteyenlerin ses dalgalarının oraya ulaşabilmesi için 400 yılı aşkın bir süre beklemesi gerekecek.

İngiltere saatiyle tam gece yarısı yayınına başlanan şarkıya, aynı anda çalmak suretiyle, Beatles severlerin de dünya çapında eşlik etmesi istendi.

Bu kutlamanın fikir babası Beatles hayranı müzik yapımcısı, yazarı ve tarihçisi Martin Lewis.

Lewis, parçanın kırkıncı yıl kutlamaları için önce dünyanın dört bir yanındaki Beatles hayranlarının şarkıyı aynı anda çalması için çağrı yapmayı düşündüğünü söyledi.

Ancak sonra fikrini değiştirdiğini söyleyen Lewis, "Şarkının adı 'Evrenin Dört Bir Yanı' olduğuna göre, biz niçin kendimizi dünyayla sınırlayalım diye sordum. Uzaylılara mors alfabesiyle mesajlar yollanıyor zaten. 'Neden daha neşeli bir mesaj yollamayalım?' diye düşündüm." dedi.

NASA yetkililerini de ikna etmeyi başaran Lewis, NASA'nın şarkıyı yayımlarken çok uzaktaki bir galakside bulunan kutup yıldızı, yani Polaris'i hedeflediğini bildirdi.

Ünlü Beatles şarkısını John Lennon'la birlikte yazan Paul McCartney, şarkının yayını dolayısıyla NASA'ya yolladığı tebrik mesajında "Uzaylılara benden selam söyleyin." diyor.

Beatles şarkılarının telif haklarını elinde bulunduran iki şirketten biri olan Apple da evrene yayın fikrinden hoşnut olduğunu ve "yeni pazarlara açılmak istediklerini" açıkladı.

RotaHaber

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...