Jump to content

Bilgisayarım Harddiskimi Tanımıyor


human33

Recommended Posts

Bilgisayarımda iki tane harddisk vardı. Birisi eski 80gb lık, dosyalarımı kayddetiğim yedek bir diskti. Diğeri windows yüklü ve üzerinde çalıştığım 350gb bir disk.

Acronis le C sürücüsünü yedeklemek istedim. Ama menü ingilizce olduğu için yanlış yere basmışım ve sonuçta windowsu alıp eski 80gb lık diske yüklemiş, üzerinde çalıştığım windows yüklü 350 gb lık harddisk kayıp. Yani bilgisayarım o diski görmüyor.

Bunu tekrar eski haline nasıl getirebilirim. Oysa o eski harddiskte önemli dosyalarım vardı. Acaba onların hepsi silindi mi?

Yardımlarınızı rica ediyorum, lütfen...

Link to comment
Share on other sites

Sağolun, ne yapalım başa gelen çekilir. Bu da bize bir ders oldu.

İşin kötü tarafı bios ortamında format cd sini görmüyor. Ancak windows açıkken format atabiliyorum. CD roomda bir sorun var. Bir değil de asıl sorun orda.

Link to comment
Share on other sites

Çok sağol HoT JAzz arkadaş. Sanırım verdiğin bilgiler işe yaradı. Dediğiniz yerde harddiski gördü ve 0 değer atanmıştı. Dinamikleştirip etkinleştirdim. Şu an biçimleniyor %12 falan biçimlenmiş durumda, sanırım sonra da kullanıma hazır olacak. Büyük bir olasılıkla üzerindeki bilgiler silinmiştir. Olsun, yine de format atmaktan iyidir.

Peki windowsu bu diske kurabilir miyim? Oldukça yeni bir disk de, diğeri bayağı eski, 7- 8 yıl falan oldu.

Link to comment
Share on other sites

Tabiki kurabilirsin ancak bunun için ilk baş harddisklerin master - slave ayarlamalarını yapmalısın

Yani üzerinde windowsu kuracağın yeni 350 GB 'lık harddiskin jumper ayarlarında master konuma , diğer harddiski de slave konuma getirmelisin

Eğer CD , otomatik kuruluma başlamıyorsa bunun 2 sebebi olabilir

Ya elindeki CD'nin Autorun yani otomatik kurulum özelliği yoktur ya da BIOS'tan First Device Boot yani bilgisayarın ilk olarak kendini harddisk veya floopy diskten başlatıyor olabilir.

First Device Boot konumunu Cd-Rom olarak seçip kaydettikten sonra tekrar format işlemine başlamayı denemelisin.

Link to comment
Share on other sites

Öncelikle Herkese Selamlar,

Arkadaşlar, bu tür HDD sorunlarında yapılan yanlışlıklarda dikkat edilmesi gereken şeyler var ve bunlardan ilki sistemi açmamak.

Human33 Arkadaşımızın sorunu herkesin başına gelebilir. Bu gibi durumlarda paniğe kapılmamak ve her dinleni de hemen yapmamak lazım.

İlk olarak sistemi CDden açış yapılabilen ( Minipe vb.) ile açıp daha sonra Recovery programlarından herhangi biri ile "Get data Back, data recover,Acronis Recovery" önemli olan bilgileri getirebilirsiniz.

Kalın sağlıcakla,

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...